Açıklanan ilanlara neden puanınız yetmiyor ve neden her ilanda aynı kişiler yer alıyor sorusunun cevabı
-
Arkadaşlar bilmem farkettinizmi bilmiyorum ancak, alımların nerdeyse hepsinde mülakata çağırılanlar aynı kişiler, üstelik bazıları ZATEN A GRUBU BİR KURUMA GİRMİŞ kişiler olup buna rağmen aldığı yüksek kpss ile açılan tüm ilanlara başvuruyorlar, hadi diğer kurum iyi desek öyle bi durumda yok kendi girdikleri kurumdan daha düşük bir kuruma da başvuruyorlar
Örnek vermek gerekirse bir şahıs
Özelleştirmeye uzman olarak bu atandı ve çalışıyor (uluslararasından sadece 2 kişi alındı) şimdi bu vatandaş aynı zamanda;
Sgk uzman yardımcılığı
gumruk ve ticaret ab uzmanigi
içisleri ab uzmanligi
Çsgb uzmanlığı
Çsgb ab uzmanlığı
Kankınma uzmanlığıBuradaki yazılan tüm ilanlarda ya mülakat aşamasında yada mülakatı kazanmış.ve emin olun açıklanmayan yada devam eden ilanlarada başvurmuştur
Şimdi ne oluyor burada 7 sınavıda geçtin 7 sindede çalışmayacaksın ne olacak 6 kişiyi işsiz 6 kurumu personelsiz bırakıp sadece 1 yerde çalışabileceksin. Bu gibi arkadaşlar yüzünden 85+ 90+ puanlarla mülakata giremedik daha, küsüratlarla kaçıran onca kişi var.
Bu durumun birde kurum açısından zararlarına bakalım uluslararası için konuşuyorum örneğin özelleştirme 2, kalkınma 1, çsgb eğitim 1 kişi alıyor sadece ve adamın biri geliyor sınavı kazanıp başlıyor buraya kadar helal olsun sonra hop diğer kuruma geçiyor, sonra hop diğerine, sonra gidip nir mülakat daha kazanıyor ama donra vaz geçiyor..vs vs e bu kurum zaten senin bölümünden 1 kişi alıyordu sen boştan yere doldurdun çıktın diye o kurumda 1 kisilik yer boş bırakıp hemde 1 kisiyi issiz bıraktın. Kurumların yeniden ilana çıkma süreci min 8 ay sürüyorYazık arkadaşlar kendi egonuzu tatmin etmek için ne kurumları zor bırakın nede ise başlamak isteyenlerin hakkına girmeyin...
-
Bence 'neresi olursa' dışında merkez kadro, memleket tarafı vb. istemek sorun değil. Ya da tek kurumu hedeflemek (konuya özel ilgi, dil, doktorayı o alanda yapmak, özele geçişte kolaylık) ama bu süreçte ilan da gelmediğinden atanabildiğin ilk yere girmek gerekli, kabul. Sorun bir insan 10 kurum hedefleyemez zaten burada da Dış İşleri-Ekonomi için 2 yabancı dil ve fazlası (YDS değil de DELF, DELE, CELI falan B2 ve üstü) veya doktora konusu X olan sayısı çok az. Bu istisna dışında aynen size katılıyorum. Zaten alınan puanın +/-1'i , 2'si hakikaten o günle ilgili.
-
kurum yedi ceddimizi araştırabildiğine göre bunu da araştırsın onun bunu önemsediğini sanmam. Olan yerleşemeyen arkadaşlara oluyor
-
Değerli Kardeşim,
Ben cevap vereyim aslında bu sorunun cevabını bildiğini bilerek söylemek istiyorum ve biraz argo olacak ama yine de cevap vereceğim.
Cevap: küfür içerik engellendi!
Siz de eğer yıllarınızı bu sürece vermişseniz göreceksinizdir.
Çok samimi olarak söylüyorum rakiplerinizin çok küçük bir kısmı adam gibi adamdır gerisi ÇÖP
Mülakata kadar herkes birbiriyle can ciğerdir. Ama o mülakat geldiği zaman puanına bakmaz diğer rakiplerinin ise canı cehennemedir. İsterse taban puandan mülakata kalmış olsun farketmez işte orada gerçek kişiliği ortaya çıkmıştır. Hak hukuk da neymiş...
Basamak olarak kullanan kişileri anlarım ya aynı unvan için farklı şehirde sınava başvuru yapıp kazanan arkadaşlar var gerisini sen düşün.
Atatürk olması gerekeni yazmış olanı değil
Türk Milleti UYANIKTIR
ya da daha da acısı sadece kendisinin öyle olduğunu düşünmektedir
-
herkesin dert yandığı durum maalesef. ama buna kurumlar özellikle çanak tutuyor.
bir örnek vereyim: bir tanıdık bir işte çalışırken başka bir kuruma geçmek için muvafakat falan beklemeden istifa etti ve bir süre sonra diğer kurumda işe başladı. daha sonra ordan memnun olmadı ve eski kurumuna tekrar dönmek için sınavlara girdi ve mülakatı da kazandı! şimdi burda en suçlu kim?
bizim başımıza gelse utancımızdan başvuru bile yapamayız ama hem kişi hem de kurum için normal demek ki.
-
Halkbank uzmanlık sınavına girdim memleketimde kazandım mülakatı geçersem guy falan için ders çalışmam ben. Hakimlik ve Sayıştayı koyar kafaya ilerlerim gerisi Allah Kerim. İdealleri olmayan insanların karmaşasından kaynaklı bence o kurum değiştirmeler adam bakıyor 25 yıllık hayatında tek başarısı bu sınavı kazanmak olmuş sürekli aynı sınavı kazanmanın derdine düşüyor; kendini kanıtlıyor bir nebze. Bırakınız oynasınlar
-
Muhakkak boşuna sebepsiz girenler var ama şöyle de bir şey var sınavların süreçleri aşırı uzun. Sınava başvurmak ile işe başlamak arasında 6 ay var. Resmen başlamadıkça şüphe daima oluyor. Olasılıklarını arttırıyor. Elbet birisine girerim diyor. Geçen sene maliyenin sınavları hep yakın tarihlerde oldu. Benim arkadaş 4 sınava girdi ya sınavda ya mülakatta elendi sadece guy kazanabildi.
-
@asdasd arkadaşınız olması gerekeni yağmış hocam bi de guy sgk gibi kurumlara girip hala benzer hatta aynı kurumlara başvuran 3 4 sene ta ki bilgileri unutulana kadar rakibimiz olan tipler var ki ..allah akıl fikir versin
-
Hali hazırda bir kurumda çalışanlara kendi içlerinde ayrı bir sınav yapılmalı yeni mezun işsiz ve iş arayan, vatanına milletine hizmet etmek isteyen bireyler dururken birileri çalıştığı kurumu beğenmiyor ve alanımızı işgal ediyor.. Bunu kabullenebilen olursa tebrik ederim.
-
Arkadaşlar bu konuda naçizane öneri olarak: Kariyer mesleklere girenlerin daha sonra çok fazla kurum sınavına katılmaması için, ikili sınav sistemi uygulanmalı. Bir kurum 40 kişilik ilana çıkıyorsa 10 tanesini bir kamu kurumunda çalışana ayırırken kalan 30 kadroyu henüz işi olmayana ayırmalı. Bu sayede işlerlik kazanabilir, başka türlü aynı isimler, aynı listeler önümüzden geçer de geçer.
-
malesef malesef malesef.
-
@james-buchanan hocam senden nasıl delirdim isimli bir başlık bekliyorum yakında.
-
-
@agor artık kazanıp foruma son giriş tarihi 2 sene önce yazsın istiyorum.
-
@james-buchanan bu yazdığın hoş olmadı, foruma yine gel, atanmışlar başlığında yerini al, yardımcı olmanı isteyen insanlara yardım et. Kazanıp kaçmak yooooook.
-
Başlığı açan arkadaşın yazısında bahsettiği insanlar(!) kişiliksiz karaktersizin önde gidenleridir.
-
@rootofallevil haydoaoaoaoa
-
@agor Çok sert dalmış değil mi hocam
-
@paca08 valla sert girmiş, bir de sırf egosunu tatmin etmek için bunu yapanlar olduğunu bildiğim için hak verdim ama sertliğine de bi haydaaaa denirdi. Nasrettin Hoca'nın bir fıkrası vardır:
Bir gün Nasreddin Hoca'nın eşeği çalınmış. Can sıkıntısı içinde durumu komşularına anlatınca her kafadan bir ses çıkmaya başlamış. Birisi :
- Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki ?
Bir başkası : - Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor ? diye konuşmuş.
Bir diğeri de : - Hocam demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok. Nerden baksan dökülüyor. Hoca kızmış :
- Yahu demiş, iyi, güzel de kabahatin hepsi benim mi ? Hırsızın hiç mi suçu yok ?
Ben de bu fıkradan yola çıkarak bu durumlarda şunu soruyorum: Şimdi birileri hata yapar, insandır, acizdir, kötüdür, kişiliksizdir; hepsi olabilir fakat buna izin veren Devlet'in hiç mi suçu yok?
- Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki ?
-
@agor Ben bu durumların kamu tarafından çokta umursandığını düşünmüyorum. Umursansa buna bir kural getirilir ama getirilmiyor. Kariyer uzmanlıkları arasında adalet bile yok. Mhuy olduğumdan biliyorum bu durumu. Mesela uzman yardımcılığına girişte birçok kariyer mesleklerinden daha fazla şarta tabiyiz. Hatta uzman olurken de birçok kariyer mesleklerinden daha fazla şarta tabiyiz. YDS şartını da yerine getirmek zorundayken ve merkezde çalışıyorken. Özlük haklarımız aynı değil. Hal böyleyken kamu bu sorunu bile umursamıyorken. Bunları da umursamaz. Duysa duymazdan gelir görse görmezden gelir. Bizde böyle tartışmaların içerisinde kendimizi buluruz.