2020 Kpss kurum avukatlığı
-
Merhaba
Avukatlık stajımı yapmaktayım, ekim 2019’da stajım bitecek. Serbest avukatlık yapmak istemiyorum, kurum avukatı olmak ya da kamuda hukukçulara ayrılan kadrolarda görev almak istiyorum. Forumlardan öğrendiğim kadarıyla kurum avukatlığı için 2020 temmuzdaki kpss sınavına girip Gk-Gy çözmem gerekiyor. İstanbul’a atanmak için puanım kaç olmalı? Kasımdan itibaren dersaneye yazılmadan çalışırsam kazanbileceğimi düşünüyorum ama tecrübeli meslektaşlardan tavsiyeler almak isterim.
Ayrıca hukukçuların başka hangi kadrolarda hangi koşullarda çalıştıklarını da öğrenmek istiyorum, avukatlık haricindeki kadrolar için 2019 KPSS ye girebilir miyim, bunun için gk-gy-hukuk dışında iktisat gibi dersleri de çözmem gerekir mi?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim -
@av-247 merhabalar, öncelikle tercihiniz gerçekten doğru. Bir hukukçu olarak şu an keşke kurum avukatı olsaymışım kafasındayım. KPSS A ile bir kuruma uzman yardımcısı olarak atandım bu nedenle vekalet falan alamıyorum. Eşim hemşire ay sonunda aşağı yukarı aynı parayı kazanıyoruz üstelik mesleki bilgim yani avukatlık becerim de eriyor.
Kurum avukatı olmak için 2020 de kpss b sınavına girmeniz ve 85 civarında puan almanız sizi İstanbul'a atar. Atandığınız kurumu iyi seçin yani 25 bin yıllık vekalet ücretiniz mutlaka dolsun mesela hiç davası olmayan bir kuruma turizm bakanlığına falan atanmayın. Benim tavsiyem gib veya hazine avukatı olup vergi hukukunu öğrenin artık büyük hukuk firmaları bu alan girecek ve vergi avukatlarına iyi maaş verecekleri belli. Zaten bu kurumlarda iyi vekalet ücreti de alırsınız.
-
95+ al kurum seçimini sen yap. Hukukçu adamsın bir sene matematik Türkçe tarih coğrafya çalış çok rahat yüksek puan alırsın.
-
Teşekkür ederim cevaplarınız için. O zaman stajım biter bitmez gk-gy çalışmaya başlayacağım. Peki kanunda yazan ruhsatı aldıktan sonra üç ay içinde çalışma zorunluluğu hususu barolarca uygulamada sıkı tutuluyor mu? Sınava çalıştığım dönemde az da olsa gelir elde edebilmek amacıyla, ailemle yaşadığım ev adresimi iş adresi olarak gösterip cmk yapabilir miyim? Bunun için bağkur kaydım olması gerekiyor sanırım ama buna engel bir düzenleme var mı?
-
@mülayim-sert hocam 91,2 puanla 60 lardaydı sıram 95 büyük ihtimal birinciliğe filan denk geliyodur.
-
@av-247 hocam bulunduğun baroya göre değişir denetim. Küçük illerdeki barolarda idare ederler cmk yapmanız için.
-
@evandro kocaelideyim. Ev adresini iş adresi olarak göstermek için evin bir odasının ofis şeklinde düzenlenmesi gerektiğini okudum bazı yerlerde. Böyle bir imkanım yok malesef. Buna gerek kalmaksızın, sınava çalışırken cmk yapabilsem çok iyi olurdu benim için.
-
@av-247 Arkadaslar merhaba benim stajim bu sene temmuz ayinda bitiyor. Bi kac sey danismak istiyorum.
- Staj bittikten sonra bildiğim kadariyla staj bitim belgesi aliyoruz. Ben bu belgeyi aldıktan sonra 2020 sinavina kadar ruhsat basvurusu yapmayi düşünmüyorum. Ne kadar süre ruhsat basvurusu yapmamiz gerekiyor, bunun icin bir sure sınırı var mi?
- 2019 kpss sinaviyla kurum avukatligi icin tercih yapamiyor muyuz?
- Vekalet ucretini alabildiğimiz kurumlari yazabilir misiniz?
Simdiden tesekkurler
-
@mesut sorduklarınız arasından bildiğimi cevaplayayım. Kamu avukatlığı için çift yılların kpss puanına göre alım yapılıyor. Gk,gy çözmek gerekiyor.
-
@av-247 Teşekkür ederim
-
Benimde yakın gelecekteki hedefim. On numara iş, maaş açısından gayet tatmin edici. Bekle beni 2024 diyorum
-
@Mesut, içinde söyledi: 2020 Kpss kurum avukatlığı
@av-247 Arkadaslar merhaba benim stajim bu sene temmuz ayinda bitiyor. Bi kac sey danismak istiyorum.
- Staj bittikten sonra bildiğim kadariyla staj bitim belgesi aliyoruz. Ben bu belgeyi aldıktan sonra 2020 sinavina kadar ruhsat basvurusu yapmayi düşünmüyorum. Ne kadar süre ruhsat basvurusu yapmamiz gerekiyor, bunun icin bir sure sınırı var mi?
- 2019 kpss sinaviyla kurum avukatligi icin tercih yapamiyor muyuz?
- Vekalet ucretini alabildiğimiz kurumlari yazabilir misiniz?
Simdiden tesekkurler
Diğer soruların cevabını bilen var mı?
-
@Antimülakat hocam problem de bu zaten ben de adalet okuyorum dgs ile hukuk okumak icin. Guya a kadro kariyer meslek olan sgk denetmen yrd.yim, ancak b kadro sube muduru kadar ozluk var, kurum avukatinin haliyle gerisinde. Ben geldigim kurumda sube muduru olabilseydim (sinav acilmadi denk gelmedi) kesinlikle sgk denetmenligine gecmezdim. Benimle yasit kurumlara il muduru ataniyor, a kadro meslekten gelmiyor bir cogu.
-
@sbf1983 Valla kardeşim ben adım attım. Şimdilik öğrenciyiz ama verdiğim taahhüt hala geçerli. 2024 yılında bu platform kalırsa haber veririm. Bu arada inşallah okulu 4 senede bitirebilirim.
-
@Antimülakat stajı nasıl yapmayı düşünüyorsun hocam
-
@genclerbirlikli Yönetim istifa, yönetim istifa diye düşünüyorum. Çocuk olursa da iki yıl ücretsiz izin de bir alternatif. Sen ne yaptın o durumları?
-
@Antimülakat ben daha öğrenciyim, 2 senem var
-
@genclerbirlikli Valla hele bir bitirelim bakalım. Memurlarda, memur olmak engel yaratmıyor ama 1 sene yetmiyor yazmışlar. Şimdi bir de sınav süreci eklendi.
-
@evandro merhaba, bende 2020 kpssye hazırlanmaya yeni başladım 5 aylık avukatım ve piyasa üzücü. Kpss b ile merkezi atamadan avukat olarak atanabilirim değil mi ? sadece kpss b ye girmem yeterli mi ? cidden hiç bilmediğim için kafamda oturmuyor. İnternetten baktım ve merkezi atama ile avukat alınmı 90-99 arası puanlarda ama o atamalarda hukuk bölümü ataması olmasına rağmen stajyer memuru gibi garip şeylerde var memur olarak direk bu da kafamı karıştırdı. Kısaca merkezi atama avukat için gk-gy yeterli mi yoksa hukuk da mı çözülüyor?
-
Merhaba kurum avukatlığı için mülâkat gerekiyor mu