İİBF bölümlerinin doluluk oranları düşüyor
-
Malumlar isimli site ilk kez güzel bir haber yapıp İİBF bölümleri doluluk oranlarının düştüğünü gösteren bir liste paylaşmış. buraya kadar güzel lakin sonrası bu bölümleri okuyanlara burs verin gibi akıl vermiş...
Bunlardaki aklı kuşa taksan ters uçar yazının başlığı milli servet nasıl hiç edilir olsa olurmuş aslında.
https ://www.memurlar.net/haber/813508/iibf-bolumleri-tedbir-alinmazsa-kapanmayla-karsi-karsiya.html?utm_source=headlines -
Ben çektim başkaları çekmesin diye
Hangi bölümü seçmesi gerektiğini soran her lise son öğrencisi tanıdığıma özellikle uluslararası ilişkiler ( ve İİBF / SBF ) seçmemesi gerektiğini söyleyerek, 100 den 76 doluluk oranına düşüş içinde payımla gurur duyuyorum -
%80 İ kapatılmalı iibflerin işsiz ordusu ortaya çıkarmaktan başka bir şeye yaramıyor.
-
Ülkemizin genc nüfusu ile övünüyoruz ama bu potansiyele yonelik ciddi politikalar uretemiyoruz. Sadece iskurla, calistaylarla, kagit ustundeki verileri kendi kendimize anlatmakla degil, problemin ustune giderek yapmis olmak amacindan siyrilarak cozume ulasacak metodlari bulmaliyiz...
-
@kml hocam barajı geçenin girdiği hale geldi bu fakülteler, mühendislik, tıp, öğretmenlik, hukuk gibi bölümlere sıralama sınırı getirdiler de nefes alıyor bölümler, İİBF her ile üniversite projesinden beri bizim dikkat çektiğimiz bir fakülte modeli de kimse sallamıyor ki. Sadece binanın olması yettiği ve akademik yapılanmada yeterlilik ve kalite aranmadığı için her yere açarsan sonunda elbette boş kalmaya başlar. Gün gelecek bir şeyler değişecek ve bu fakültelerin bir kısmı kapanacak, 5 sene sonra, 20 sene sonra ya da 50 sene sonra fark etmez bu olacak ama iş işten geçmiş olacak.
Söz konusu bu tip fakülteler ve bölümler olunca insan şişiyor. Her barajı geçen üniversite mezunu olduğu için zaten üniversite mezunu olanın da değerinin kalmadığı bir dönemin tam ortasındayız. Şahıs bu yanlış yapılanma yüzünden Türkçe anlayamadığı, matematik çözemediği, tarih coğrafya bilmediği halde 5 er 10 ar net ile barajı geçip üniversiteye giriyor, sonra ,örnek olsun diye diyorum çok şahane olduğu için değil, Boğaziçi, ODTÜ, SBF kazanmış adamla aynı statüde olmayı bekliyor, ne var biz de üniversite okuduk diyor ucube yapılanma yüzünden de gerçekten ikisi arasında bir fark yokmuş gibi davranılıyor. Allah'tan duam o ki inşallah bırakalım İİBF'leri birçok ildeki üniversiteler kapatılsın. İlk başlarda savunuyordum ne yani ailesi göndermeyen veya gönderemeyen çocuklar gitmesin mi ne güzel işte onların da imkanı oldu diye ama hem insanların had bilmezliği hem de kaliteyi yerlere çekmesi nedeniyle inanılmaz rahatsızım. -
@agor ben bu bölümlerin kontenjanları düşürülsün veya bir çok üniversite de iibf bölümleri kapatılsın der diye beklerken bu bölümü okuyana burs verin demiş şaka değil işsiz kalacak adama üniversitede burs vermeyi teklif ediyor... Milli servet daha güzel israf edilemez.