YENİ BEDELLİ ASKERLİK MODELİ HAKKINDA
-
Yeni askerlik sistemi Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar tarafından açıklandı. Buna göre normal er statüsünde yükümlülüğünü yerine getirmek isteyenler; 1 aylık temel askerlik eğitimi aldıktan sonra isterlerse 5 ay daha harçlık alarak askerlik yapıp terhis de olabilir, isterlerse de bedelli hesabına denk gelen meblağı ödeyerekte askerlikle ilişiğini kesebilir. 1 ayın sonundaki bedelli talebi gereğinden fazla olursa kura ile yararlandırılacak. Ancak yedek astsubay ve yedek subaylık statüsünde 2 ay temel askerlik eğitimi veriliyor ve burada bedelli başvurusu diye bir şey olmayacak. İkisindede temel eğitim süresinden sonra 10 ay maaşlı çalışma yapılacak ve bu sürenin sonunda terhis olunacak. Devam etmek isteyen astsubay veya subay sınıfına geçirilecek.
Edit: Bedelli göstergeler üzerinden hesaplamalarla 31.000 TL ye denk geliyormuş. -
Bu hali çok kötü görünüyor. Askerlik zorunlu olmaktan çıkarılmalı. çalışma çağındaki insanları işinden gücünden eden bir sitemimiz var.
-
Lise mezunu 1 ay lisans mezunu 2 ay temel eğitimi var yanlış mı anladım
-
Pek iç açıcı bir model değil kura işi de ayrı bir belirsizlik
-
@karhan o kurada bile torpil döneceğinden eminim bu ülkede
-
Bi şey dicem şimdi bu lisans mezunları nasıl yapacak askerliğini ben mı anlamadım
-
Her lisans mezunu Yedek Subay olarak yapmak zorunda değil, ortada yanlış anlaşılma var.
İsteyen herkes er olarak yapacak ve er olarak zorunlu askerlik süresi 6 ay.
Yani liseliler de üniversiteliler de mecbur 6 ay yapacak.
Lisans mezunları isterlerse yedek subay olabilecekler, 2 aylık temel eğitim görecekler ve ardından 10 ay maaş alacaklar.. -
Lisans ile lise mezunlarının aynı tutulması sıkıntı. Lisans bence 2 veya 3 aya indirilmeliydi.
Lise mezunu 6 ay ile hiçbir şey kaybetmez ama lisans mezunu 6 ay ile çok şey kaybeder.
Bedelli 30 bin TL diye konuşuluyor ama Cumhurbaşkanına bir kaç defa yapılacak itiraz ile bu rakam bence Cumhurbaşkanı tarafından düşürülür. 20 bine çekilebilir.
Bir kaç değişiklik olsa aslında, ordunun profesyonelleşmesine yönelik güzel bir sistem.. -
Aylık gelirin 6 7 bin tl olacakki bedelli yap onun dışında kurtarmıyor askere gitmek daha mantıklı:) 15bin lirayken yararlanamadık ah şu işsizlik
-
Ben konuyu tam anlayamadım dostlar üniversite mezunları için 2 ay temel eğitim var peki bedelli bunun neresinde?
-
@proofstriker o Yedek Subaylıkta öyle.
Yedek Subay olarak yapacaksanız 2 ay temel eğitim var 10 ay maaşlı askerlik var.
Er olarak yapacaksanız 1 ay temel eğitim olmak üzere toplam 6 ay askerlik yapacaksınız.
Bedelli yapacaksanız yaklaşık 30 Bin TL yatırıp 1 ay yapacaksınız. -
@ghamul1 Çok teşekkürler üstad şimdi daha iyi oldu
-
O kadar düşündüler karışık bir sistem yapmışlar. Lisans mezununun önemi kalmadı. 31 bin çok fazla. İlerleyen günlerde indirilir. Bu haliyle bedelli kontejyanı da dolmaz.bedelli çıkarılması baştan yanlış. önce askerlik yükümlülüğü koy sonra parayı ödersen bundan muafsin de.madem nüfus fazla süreyi düşür. Lisans 3 ay Myo 4 lise 5 ay yap.
Bir de tecil yaşı değişti galiba.Tabloda lisans için 28 yazıyor ama net bişey yok.
-
zaten işsiz ve parasız olduğum için 15 bin olan bedelliyi yapmadım şimdi hala işsizim bu defa 30 bin istiyorlar. Ekimde besmeleyle birliğime teslim olur 6 ay yatar gelirim artık. Tabi bu arada hala işim olmayacağı için geldiğimde de asgari ücret bir yerlere girer koştururum. Şimdi burada belirgin olan hata iibf okumak ve kpss yoluna girmek. çok pişmanım la çok. Bir de ilan duyum filan da yok iyice gömüldüm be. Neyse ne de olsa her Türk asker doğar
-
Bedelli yaptığıma pişman oldum. Yedek subay olarak yapma imkanım olsa hiç bulaşmazdım. Yeni sistem güzel olmuş fakat bedelli yapmak isteyenler için 30 bin çok fazla.
-
Kamuda para olmadığına bir kez daha inandım
-
aldığımız yüksek puanla bir sınava dahi giremedik şeytan diyor var git askere daha 6 ay ses çıkmaz bunlardan. KPSS sonrası gidip gitmemekte kararsız kalmıştım puan iyi diye gitmedim çok pişmanım çok
-
simdi arkadaslar sormak istedigim bsey var lisans mezunu 10ay maasli yaptiktan sonra subay olarak kalabiliyor mu askerde bunu merak ediyorum
-
@nairu kontenjan ve ihtiyaca bağlı olarak evet diye anladım ben
-
Bende bir soru sorayım beyler,ben istersem herhalde subay olarak kalır 2 aydan sonraki 10 ay para alırmıyım yoksa TSK daki açığa mı bağlı bu durum yani ihtimali düşük mü? Düşükse 6 ay yapıp eve mi dönüyoruz? Sağolun şimdiden