hibrit araba almak mantıklı mı
-
Son dönemde bir çok markada hibrit araba çoğalmaya başladı. Hibrit motor ilkel bir teknoloji gibi geliyor kullanan var mı?
-
Elin amerikalisina ortalama 80 aylik asgari ucrete( yaklasik 7 yil) c sinifi siradan bir araba aldigimizi soylesek yuz ifadesini cok merak ediyorum... hey adamim bu cilginlik der sanirim:) bizim ulkede her turlu masrafli. Arabami hic kullanmasam yillik bakim,kasko, sigorta, vergi vs aylik 250-300 tl yapiyor. Eskiden sehirici neredeyse 10 litre yakan benzinli arabalarimiz vardi ailelerimizin, lpg de yoktu ama bu kadar etkilemiyordu sanirim. Ya da biz cocuktuk bize oyle geliyordu.
-
Saniyede en az üç tane hibrit ustasınım dükkan açtığını görmeden büyük bir macera olur memleket şartlarında.
-
@sbf1983 eskiden alım gücümüz ciddi manada iyiydi hocam. Babam memur annem ev hanımıydı krallar gibi yaşıyoduk şimdi eşi çalışmayan memur çok zor geçinir.
-
Bence bizim ülke için şimdilik biraz fantaziye kaçmak olur diye düşünüyorum.
-
@evandro haklisiniz hocam:)
-
Hibrit arabalarda çekiş problemi olduğu sıkça dile getiriliyor. Bir de sanıyorum pil vs parçalarının amortismanı yüksek deniyor.
-
Kamuya Toyota hybrid araçlardan alım yapmaya başlamışlar. Muhtemelen bir tasarruf önlemi.
-
@kartel06 hibrit ne kadardır? Bir de Türkiye'de şu anda altyapı sorunları olur. Kimden alınmış ihalesi asıl soru bu mu olmalı yoksa tasarruf mu?
-
@Antimülakat ihalesini bilmiyorum. Yakıt açısından bir fark yaratabilir.
-
Arkadaşlar hybrid araçlarda çok az bilinen bir gerçek var. Bu gerçek de şu; bu arabalar 50-60 km hıza kadar elektrik yakıyor. Fakat bu hızları aştığınız anda araç benzine dönüyor. Yani sadece aracınızı şehir içinde bu hızlarla kullanacaksaniz alın kullanın. Tabi böyle bir şey mümkün değil. Siz bu hızı şehir içinde de aşacaksınız. E benzinin turkiyedeki fiyatı göz önünde bulundurursak büyük bir risk. Bu yüzden hybrid teknolojisini bulan toyota, bu araçların %99 unu şu an türkiye dışına satıyor. Yani benzini ucuz kullanan bizim dışımızdaki her ülkeye. Aman ha. Yaklaşmayın. Yanarsınız.
Bu bilgileri nereden mi temin ettim? Emin olun 1.kaynaklardan. -
@davetsiz ben de hybrid araçlarda ciddi bir çekiş sorunu olduğunu duydum ama binip kullanma fırsatım olmadı.
-
@evandro çok değil. Biraz çamur atma girişimi var bu konuda. Abartıldığı kadar değil. Asıl problem yakıt.
-
Hiç kullanan oldu mu? Bir de Türkiye'de bununla ilgili yakıt ikmali sorunu çözüldü mü? Bence şu haliyle oldukça sıkıntı yaratacak bir risk.