2019 Kabine Değişikliğinde Yeni Ekonomi Bakanı Kim Olur?
-
Son günlerde sık sık kabine değişikliği konuşuluyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı içinde konuşulan iki isim oldu en çok. Bunlardan biri Ersin Özince diğer Adnan Bali...İkiside önemli finansçılar ama karar vermek zor
İkiside kariyer canavarı maşallah,Adnan Bali
Ersin Özince
Ersin Özince biraz daha yakın gibi göreve eğer bu iki aday içinde karar vermek lazımsa. hem istifasıda böyle yorumlanabilir yönetim kurulu başkanlığından. bir an önce yapılması gerekiyor özellikle ekonomi konusunda değişikliklerin. piyasanın güven verecek birine ihtiyacı var acilen.....
-
Ersin beyler benim de dikkatimi çekti :))
-
Olası bakan değişikliğinin A grubu alımlarını hızlandıracağına inanıyorum zira bundan daha fazla yavaşlayamaz çünkü bu en dip.
-
Reis birileri istedi diye kabine değişikliği yapacak değiliz demişti.Hele ki damattan vazgeçmek en azından seçim öncesi bence zor.
-
kabinedeki bazı bakanların değişmesinin özellikle hazine ve maliye bakanının değişmesinin alımları etkileyeceğini sanmıyorum çünkü neredeyse bütün alımların onayı cumhurbaşkanlığına bağlanmış durumda reis-i cumhur onay vermeden kurumlar ilana çıkmıyor maalesef
devam eden sınav süreçleri varsa belki onlar sonuçlandırılır en azından millet yoluna bakar -
@aslan-reyiz, içinde söyledi: 2019 Kabine Değişikliğinde Yeni Ekonomi Bakanı Kim Olur?
Reis birileri istedi diye kabine değişikliği yapacak değiliz demişti.Hele ki damattan vazgeçmek en azından seçim öncesi bence zor.
Yapmaa girme kanımaa :))
-
@paretowilfredo üstad iyiydi bu :))))
-
Açshb için. Haluk ipek duydum
-
Ticaret Bakanı değişikliği de olabilir mi?
-
@aslan-reyiz Hocam ben de bilakis seçim öncesi tepkiyi azaltmak için değiştirebilir diye düşünüyorum
-
@politics06 aynen hocam...
-
Ben açıkcası tüm bakanların değişse bile HMB'nın değişeceğini sanmıyorum biraz ülke gerçeklerinin farkında olalım arkadaşlar kaldı ki her fırsatta alakası bile olmayan konularda İş Bankası hedef alınıyor, İş Bankasından yönetici alıp bakan yapmak çok hayali
-
Biz iibflileri ilgilendiren iki bakanlık var: biri maliye, diğeri çalışma bakanlığı... bu iki bakanlıkta değişiklik yapılmalı 1 yılı aşkın bitmeyen sınav süreci mi olur ya 2017 puanıyla kurum yazılı sınavını geçip 2019 un ortasına kadar atanamayan binlerce insan var
-
@politics06 @strtmn öyle bir durumda imajlarını sarmış ve politikalarının yanlış olduğunu kabul etmiş olurlar ki bu seçim öncesi ne kadar doğru olur bilmiyorum.Bekleyelim görelim.Ben de değişmesinden yanayım o ayrı mesele.
-
Değişmeyecek bakanlar belli de değişecek bakan çok diye düşünüyorum. Özellikle mali konularda yer alan bakanların durumuna bakmak gerek.
-
Dert seçim ise hiç bir bakanı değiştirmezler , ekonomi ise değiştirmeleri gerekir. Hmb , tarım bakanı özellikle , ulaştırma bakanı , aile ve çalışma bakanı kritik görüyorum . Bakanlar görünen yüzü bide gündemde olmayan faydasızlarında düşünülmesi lazım ülke için .
-
Sistem değişti bakanlıkların mantığı değişmedi. Kronik sorunların hiçbirine çözüm üretilmedi. İnsanlar bu yüzden sistem değişikliği yerine yapısal sorunlara kalıcı çözüm istiyordu. Parlamenter sistem yerine Cumhurbaşkanlığı gibi bizim keşfettiğimiz bir sistem çokta sanıldığı etkiyi yaratmadı. Bakanlık sayılarının azaltılması, kurumları daha işlevsiz hala soktu. Kurulların hukuki sorumluluğunu anlayan olmadı. Ne iş yapar bu kurullar? Henüz kimsenin net bilgisi yok.
-
ben Beray beyin değişeceğini hiç sanmıyorum. Ama değişirse en güçlü isim Adnan BALİ
Neden Adnan BALİ;
Özgeçmişini ve mesleki yeterliliğini sorgulamak biz düşmez nitekim şuan bulunduğu konum ve daha önce olduğu yerler ortada.Bence hükümet Türkiye ittifakı tezi ile üstündeki baskıyı atmak ve geniş çevrelere yaymak istiyor.
Şuanki Türkiye ekonomisi tek bir kişini değişmesi ile çözülebilecek kadar rahat değil maalesef.
-
Ekonominin başına daron acemoğlu’nu da getirsek hiç bir şey değişmez. Çünkü yatırımcı başta olmak üzere herkes biliyor ki o bakanın etkisi sınırlı, o yüzden kimin geldiğinin ne söylediğinin bir anlamı kalmıyor.
-
Kabine değişikliği çok yakında gerçekleşecek sanırım kulisler iyice arttı.