Gümrük Sözleşmeli Personel Sorunsalı
-
Ticaret Bakanlığı, Gümrük müdürlükleri bünyesine son atama ile alınan sözleşmeli personelin çalışma şartları, nerede kaç yıl çalışacakları hala netleşmedi. Bir çoğumuzun sınır kapılarında çalıştığı gümrüklerde durumumuz belirsizliğini koruyor. Yasal bir statümüz bile yok. Aday memuruz diyemiyoruz. Sözleşmeli muhafaza olarak silah alma hakkımız yok. İzin hakkımız yok, normalde bir senenin sonunda verilen 20 günlük izin hakkı bizde nasıl olacak belirsiz. Bayramda seyranda hep çalışıyoruz. Kimse ekstra bir güvence vermiyor, aksine sözleşmeyi yenilememekle tehdit dahi edilebiliyoruz. Sahada nöbetleşe çalışmak çok zor, günleri unuttuk resmen. 5 yıl boyunca kapılarda çalıştırırlar sizi diyenler oluyor. Normalde 3 yıl. Eş durumu ile atanma şartları biz de geçerli mi belli değil. Bende böyle bir başlık açayım dedim. Gümrük sözleşmeli personel sorunsalını lütfen yetkililere duyurmaya çalışalım. Arkadaşlarımız daha yeniyiz başımıza bir şey gelmesin diye ses çıkarmıyor. Ama lütfen bu konuda sesimizi duyurmasını yardımcı olun.
-
gümrükte çalışmıyorum ama bildiğim kadarıyla 4/b'liler izin konusunda memur haklarına sahipler. tayin durumu biraz sıkıntılı. gümrük gibi önemli bir bakanlığın bel kemiği olan memurları niye sözleşmeli aldılar onu da hala çözemedim.
-
Sözleşmeli olarak girdiğimiz yerde ikinci sınıf muamele gördüğümüz gibi. Ne zaman bölge süremiz dolacak bununda netliği yok. Gümrüğe sözleşmeli gelmek tam bir zulüm arkadaşlar. Elinizden geliyorsa bu şekilde gelmeyin. Durduk yere sıkıntı çekmeyin.
-
Arkadaslar bakanligi aradigimizda herseyin zamana birakildiginu soyluyorlar. Gerçekten sıkıntılı bir süreç herkesin bisey yapmasi lazim. Alttan tepki olmadıkça düzenleme gelmeyecek gibi..