Kaymakamlık sınavı yardım
-
Herkese merhaba arkadaşlar
Kamu yönetimi 3. sınıf öğrencisiyim ve kaymakam olmak istiyorum.Araştırmalarım sonucunda biraz kafam karıştı ve tecrübeli arkadaşlara sorma gereği duydum umarım kimseyi rahatsız etmem.Kaymakamlık sınavına girmem için kpss’ye girmem gerekli mi?
bazı sitelerde kpss şartı olmadığı bazılarındada kpssden iyi puan aldıktan sonra kaymakamlık sınavına girebileceğim yazıyor.
Kaymakam adaylarının yurt dışı stajı var bu durumda yabancı dil bilmek zorundamıyım.
Ben bu sene başlamak istiyorum kaymakamlık sınavına çalışmaya.Sizin bana önerileriniz var mı ? nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler. -
KPSS şartı yok. Sanırım orda KPSS sen yüksek puan alabiliyosan kazanabilirsin gibi bir yorum getirmişler. Yurt dişi stajı icin İngilizce bilmiyorsan eğitim veriyorlardı galiba tam hatırlayamadım daha bilgili hocalarım vardır.
Okuldaki bilgilerinizle mumkun olduğunu sanmıyorum ki KPSS kursuna gitseniz oradaki bilgiyle mi sınırlı yanı genelde ekstra çalışılır. Vaktin varsa uzaktan ders alabilirsin KPSS kursların kaymakamlık icin böyle uygulamaları var mezun olana kadar da tekrar soru vs. -
@ryan Teşekkür ederim
okulda gördüğümüz eğitim bence hiç yeterli değil bende onun için kaynak alıp detaylı bir şekilde çalışmayı düşünüyorum umarım işe yarar