2019 Merkez Bankası 15 Araştırmacı Alım İlanı
-
Merkez Bankası 15 Araştırmacı alıyor.
. Başvuru Koşulları (26 Ağustos-03 Eylül 2019)
01.01.1989 ve daha sonra doğmuş olmak.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak kişilerde aranan genel şartları sağlamak.
En az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının; iktisat, ekonometri, maliye, işletme, işletme mühendisliği, finans, matematik, istatistik, endüstri mühendisliği bölümlerinde lisans eğitimini veya iktisat, finans, finansal matematik alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak.
Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında bir defadan fazla elenmemiş olmak.
ARAŞTIRMACI/2019 1
Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan; Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Elektronik Yabancı Dil Sınavından (e-YDS) en az 80 İngilizce puanı veya Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test sınavından (TOEFL-iBT) en az 96 puan almış olmak.
Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan; Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 85 KPSSP1 puanı veya Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) en az 85 sayısal puan veya GRE sınavından en az 158 sayısal puan veya GMAT sınavından en az 630 puan almış olmak.
KPSS, ALES, GRE ve GMAT puanlarına göre aşağıdaki ALES Sınavı Eşdeğerlik Tablosu esas alınarak yapılacak sıralama sonucunda ilk 150 aday (son adayla aynı puanı alan adaylar da dahil) yazılı meslek sınavına çağrılacaktır. -
En son verilen uzman yardımcısı ve denetçi yardımcısı ilanında "Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe
alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak." ifadesi vardı, bunu mülakat aşamasında bir defadan fazla elenmemiş olmak diye değiştirmeleri iyi olmuş. -
Önceki uzman ve denetçi yardımcılığı ilanlarında sınav konuları detaylı verilirdi. Şimdiki sadece temel dalları verip geçmiş. Anlaşılan ya skalayı geniş tutmak istiyorlar ya da biraz özensiz hazırlanmış.
-
sınav konuları sonradan ilan edilebilir hocam
-
MasaALLAH merkez bankasininda bir eli bu sene ilan vermekteydi helal olsun keske her kurum boyle olsaydi.
-
@senorita Hocam ilana sonrada mı ekliyorlar? Benim bildiğim yekpare olarak çıkıyor pdf formatıyla.
-
@bluephantom hocam daha onceki yillarin birinde sonradan sinav konulari diye ayri bir pdf daha koydular diye hatirliyorum ben. yine ayni sekilde yapabilirler.
-
Sınav için kitap tavsiyesi yazar mısınız yeni mezunum sınavın zor ve klasik olması dışında pek bilgim yok
-
Kitap tavsiyesi olan tecrübeli arkadaşların kıymetli desteklerini bekliyoruz. Ekonometri için Gujarati deniliyor ama Makro ve Mikro kısımları için önerileriniz nelerdir? Malum piyasadaki kitapların birçoğunun bu sınav için yeterli olmadığı söyleniyor.
-
Denetçi sınavını kazanamamıştım sizce araştırmacıdaki şansım nedir?
-
@mmzgrk90 bu sorunun cevabını burada vermemizi beklemiyorsunuz herhalde hocam
-
@senorita Neden hocam, bu soruyu cevaplamanın ne sorun yaratacağını düşünüyorsunuz?
-
@mmzgrk90 hocam sizi tanımadan, nasıl bir eğitim geçmişiniz olduğunu bilmeden kimse şansınız var ya da yok diyemez, bilsek de diyemeyiz hatta
-
@mmzgrk90 Hocam @senorita arkadaşıma katılmakla beraber zaten denetmen yardımcılığıyla araştırma görevlisinin konuları ayrı. Yani biri diğerinin zor ya da kolay versiyonu değil. Örn: muhasebe, maliye işin içine giriyor ve ekonometri çıkıyor. Araştırmadaysa tam tersi. Eğer ki uzmanlık sınavından elenseydiniz araştırma görevlisi için hiç boşuna zahmet etmeyin derdim ama bu iki alan birbirinin ikamesi değil.
-
@bluephantom @senorita sadece derslerden ayrı olarak sınavın genel zorluk derecesini karşılaştırmak için sormuştum. @BluePhantom hocamın verdiği cevap yeterli oldu teşekkür ederim.
-
Açıklanmış