2019 Maliye Soru ve Cevapları
-
@Adam-Keeynes keske bizede üfürseydin sinavdan once kardesim:)
-
@friedmanmilton hocam bayadir arastiriyorum onu.bir makalede şoyle bir şey yaziyodu " yatirimlarda endirek fayda+direk fayda=gercek fayda(sosyal fayda) dir" yani ifadeyi maliyete cevirince sosyal maliyet secenegi uygun gibi gorunuyor.
-
@LioN paylastım zaten cuma günü hocam ben görmemişsin sen
-
Soruda itiraz sormuyordu
Tebliğden sonra dava açma süresi ne kadar diyordu
Resen ikmalen ve idarece tarhda
Tebliğden sonra 30 gün içinde dava açma hakkı var kullanmazsa vergi kesinleşir bundan sonrada 1 ay da ödeme yapılır -
@hussle Hocam sorunun başında vuk ibaresi vardı. Gecikme faizi vukta, gecikme zammı 6183’te düzenleniyor. Cevap aslında sorunun başında gizliydi.
-
@YunusEmre_58 doğrusu ne bilmiyorum ama önceki iletilerde itiraz mahkemeye itiraz davası açılarak kullanılıyor anlamında bir şey demişler
-
Şimdi ödeme emri tebliğ edildi. 15 gün içinde ödeme emrine karşı itiraz davası açılabiliyor veya 30 gün içinde tebliğin usulsüzlüğüne ilişkin dava açılabiliyor doğru mu?
-
Genişletici mali daralma hakkında olan bi soru vardı , var mı cevabını hatırlayan arkadaşlar?
-
@rassal 15 gün olmalı Gecikme faizi vuk 5 gün
-
@mbguy aynen hocam okumaya bile gerek yoktu Vuk deyince
-
@ekeblad kar payı olmalı ama bilemiyorum
-
@mia99 hocam ben hane halkı üzerinden yürüdüm onu işaretledim istenen az gelişmiş ülkelerde hangi politika mı uygulanır gibi bir şeydi Hanehalkı dedim
-
Döner sermayeli işletmeler sıkışı da yardım alabiliyorlar galiba bütçeden hangisi yanlıştır diyordu öyle bir soru vardı
-
Bir de arkadaşlar şu aslında kamulaştırma konusu değil mi hazine adı tescil içişlerine tahsis bilmiyorum doğru mu ama içişleri yaptım
-
@Muhalba adamsın 1 ay olmalı diye biliyorum
-
@ert1234 hocam ben de kamu yatırımı teşvik eder mi ne öyle bir seçenek yaptım. Ayrıca üstte sorduğunuz soruyu çevre şehircilik bakanlığı yaptım milli emlaktan dolayı.
-
@mia99 çok yoruma açık biç bilemiyorum hocam
-
@mia99 hocam imar planı değişikliklerini çevre bakanlığı hazine adına tescil içşlerine tahsis diye biliyorum ama soruda istenen kime tahsis edilir değil miydi tabi yanlış da olabilir
-
@mia99 aynen önceden milli emlaktaydı artık çşb geçmiş.
-
@YunusEmre_58 soruda vergi/ ceza ihbarnamesi diyormuydu peki??