2019 Hukuk Soru ve Cevapları
-
@ekeblad maliye çok iyi çalıştığımı düşünüyorum ve sucu kendimde arayamıyorum. 35 hedefle yola çıktım, netim 20 geldi .
-
Hukuk geçen seneyle aynıydı. İcra iflasta baya kolaydı. 2017 sorularına bakın birde. Yani birbirimizi kandırmayalım geçen sene kadar kolaydı.
-
Birinci derece mirasçılar kimdir payları nedir
İkinci derece mirasçılar kimdir payları nedir gibi soru da zor değil hepsi medeni kanunda miras bölümünde yazıyor. Kanunun miras kısmını iyi okuyup anlarsanız soru kaçırmazsınız -
Taşınmazlar 3 e ayrılır ayrı sayfaya yazılmasını sormuşlar, meclis toplantı yeter sayısı, cezada erteleme süresi, medenide evliliğin yokluk ile butlan farkını, ticarette şahıs şirketi hangisi bilmen gerektiği, icrada gecikmiş itiraz, ticarette yine 2 iş günü sorusu, parça mal sorusu
Daha sayamadığım ve direkt aklıma gelen oldukça basit sorular. Bunları yapip hukuk biliyorum diyorlar sonra. Deseler hukuk soruları hazırla kolay olsun, anca bu kadar kolay hazırlanabilirdi. Şaşıyorum niye emeğimizi ölçecek soru hazirlanmiyor 2 senedir. Olan sadece iyice hukuka hazırlanmış kişilere oluyor. Çünkü fark yaratamiyorlar.
-
@Muhalba aynen hocam çalışanla çalışmayan bir oldu resmen emeğimizi rezil ettiler
-
@ekeblad tabi hocam orası öyle icra iflas eksikse gitti 6 soru tam ise her konu hukuklarda full bile yaparsın olay her konuya hakim olmak
-
Hukuk için 37 ve üstü netlere anca sapma gelir
-
Arkadaşlar standart sapma denilen konu bazı kişiler tarafından yanlış bilinmektedir. Standart sapma bir alanın ülke geneli ortalamasında az veya çok yapılması ile ilgili bir konudur. Örneğin ülke genelinde maliye alanı düşük yapılmıştır ve maliyeden 35 net yapan bir kişi maliye dersinin her bir puan türüne getirisinin tamamında tam puan almıştır. Maliye bölümünün herhangi bir puan türünde 40 puanlık bir getirisi varken, 35 net yapan bir kişi 40 puan almayı başarmıştır. Bu durumda maliye dersinde her bir sorunun standart sapması bu puan türü için 40/35 = 1.14 puan olacaktır. Maliyeden 40 net yapan bir kişi bu puan türünde 401.14 = 45.71 puan alacaktır. 20 net yapan kişi 201.14 puan üzerinden 22.8 puan alacaktır. Özetle demem şu ki, standart sapma her alan için farklı puanlarda ve o alana ilişkin her soruda aynı puana sahiptir.