2019 Uluslararası İlişkiler Soru ve Cevapları
-
Bence bu sene sorular biraz daha zordu. Detay sorular olduğu gibi çeldiricisi güçlü sorular da vardı. Ben şahsen 3 senedir uluslarda 25 sınırını geçemiyorum. ÖSYM uluslarda gerçekten akademik sınav yapıyor
-
@adolf-stalin uluslar 10 yanlışa hemen hemen 90 geliyor. gy gk 70civarı olsa da.
-
Son dönem benim anladığım bana göre uluslararası ilişkiler istatistikten daha zor. En azından istatistik matematiksel soruları çözebiliyoruz.
-
@Antimülakat bir de mesela hukuktan ne gelebileceğini biliyoruz. Ama bu öyle değil. Memel diye bir yeri ilk defa duydum.
-
@adolf-stalin üni zamanı erasmusla klaipeda'ya gitmiştim güya 6 ay kaldık falan ama biri de çıkıp demedi ki buranın eski adı memel, sınavda da gittim danimarka dedim, bu da böyle bir anımdır
-
@titoizm SSCB dedim. Litvanya yürek mi yedin 1923’te ne yaptın
-
@adolf-stalin bende Almanya yaptım. Fransa-Almanya hep bir sürtüşme var o dönemler. Litvanya nedir Allah aşkına. Hangi pizza dilimine el atıyorsun sen, arada parça pincik olursun.
-
@Antimülakat uluslararası ilişkilerdeki soru kalitesi hukuk ve iktisatta olsaydı nasıl bir kpss a ile karşılaşırdık merak ediyorum. piyasada kitap da yok uluslar için. kimse de çok sağlayacağı için hazırlamakla uğraşmaz
-
Evet uluslarda sınavlara yönelik kaliteli bir kaynak yok. Halbuki sadece KPSS için değil Dışişleri, TİKA, YTB gibi uluslararası ilişkiler alanından mezun kişilere hitap eden kurumların sınavları da düşünülerek kapsamlı ve nitelikli kaynakların oluşturulması gerekirdi. Bu konuda değişik üniversitelerin bölüm akademisyenleri de işbirliği yapabilirlerdi. Umarız gelecek senelerde bu ihtiyaca duyarsız kalınmaz ve başarılı akademik eserler oluşturulur.
-
@islimbot bu iş biraz da arz-talep meselesi. Çoğu kpss adayının asıl hedefi maliye bakanlığı alımları hal böyle olunca 4 temel alan dersi için piyasada birbirinin kopyası yüzlerce kitap bulabiliyorsunuz. Ancak uluslararası ilişkiler için ne yazıkki kaynak sayısı bir elin parmak sayısını geçmez. Dahası uluslararası ilişkiler puan türleriyle alım yapan kurumlar da çoğunlukla uluslarası ilişkiler ve/veya kamu yönetimi mezunu olma şartı koştuğu için bu taraflara talep fazla olmuyor. Bundan dolayı p48 de 90 puanı yakalamak için 120 net ancak yetiyorken uluslu puan türü olan p38 de 20 net uluslardan, ortalama 25 er net hukuk iktisat maliye yapmak fazlasıyla yetiyor. (Gygk 65 net varsaydım)