Kamu kurumlarında F klavye dönemi başlıyor
-
İstanbul Ak Parti Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Genel Başkanı Ekrem Erdem, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde düzenlenen Aydın Düşünce Platformu'nda Türkçe'nin kullanımına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Erdem, "F klavyenin üzerindeki yeni standartlar belirlendi. Türkiye'de 2017'den itibaren kamu kurumları artık F klavyeye geçecek" dedi.
-
gerçekten de çok lazımdı yani , amaç iş üretmek mi oyun oynamak mı bırak adam işini alıştığı gibi yapsın
-
-
@kalemiye harbiden öyle ülkemizde çözüm bekleyen onlarca olay var , değişiklil yapılan alana bak
-
Türk diline en uygun klavye F klavyedir. Sesli harfler güçlü parmaklara dağıtılmıştır. Dünyada yapılan 10 parmak şampiyonları da genellikle F klavyeden çıkar. Kamu kurumlarının F klavyeye geçmesi çok güzel bir uygulama. ( Atama, kadro, sınav vb durumlar dikkate alınmamıştır.)
-
@Bireysel-başvuru surda bir gariplik var hocam Turkceye en uygun klavye olmasi zaten normaldir. F klavye Turkce kullanim icin tasarlanmıştır 1955 de kamu kurumlarinda kullanim için onay verilmistir bırakın Turkceye uygun olsun:) Turkce konusmayi Turkce okumayi dahi beceremeyen nesiller yetisiyorken boyle bos yapilmasi gercekci olmayan aciklamalar naif oluyor. Kamu kurumunda kimse yarismaya da katılacak değildir, uzmanlik mufettislik gibi kadroların yeterlilik tezlerini yazarken de isyerlerinde yazmayacaklarina gore bu durum ne uygulanir ne de gecerliligi olur.
-
@kalemiye zaten diğer durumların hiçbirini katmadım fonksiyona Akıllı telefonlar, laptoplar v.s. hep Q klavye. Bir sürü sorun varken bu açıklama dediğin gibi "naif"
-
Epeydir söyleniyordu, söylentide kalır diye düşünüyordum. Sanırım korktuğum başımıza geliyor. Evde Q klavye kullanırken, işe gidip F klavyeye dönmek sanırım hepimizin çilesi olacak bir de yılların alışkanlığı var parmaklarda, nasıl yapacağız bilmiyorum. Kötü oldu yeminlen.
-
Zaten bizim nesil klavyeye bakmadan yazıyor. Ctrl+shift ile bir sıkıntı olmaz ama 40-45 yaş üstü memurlar için sıkıntı olabilir