2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
-
@Adam-Keeynes mal satan için keşide ve ciro 101 de birleştirilir ama bu soruda 20 liralık ödeme emri için bankadan 30 lira çıkmış oluyor. Bu durumda Bi 10 liralık kayıt daha yapman gerekir 103 e. Bence ciro edilen çek 3.kişinin banka hesabından çekilmeli
-
@LioN, içinde söyledi: 2019 KPSS Muhasebe Soru ve Cevapları
Hangisi duzenleyici hesaptir vardi reeskontlu olani isaretleyen var mi
Bu soruyu ben mi uyduruyorum yoksa yokmuydu boyle bir soru kimseden ses yok:)
-
@LioN vardı hocam borç senetleri reeskontu olması lazım
-
@LioN vardı vardı o doğru
-
@fridakahlo hah kaşlarina kurban senin bir an fikrasina gulunmeyen adam gibi kaldim noldu simdi ha diye yazcaktim:))
-
@rassal Alinan cek hesabi kullanilmiycak veya herhangi bir birlestirme yapilmayacak cevap verilen cek ve odeme emirlerinin bankadan tahsil edilmesi olucak cunku elimizde baska birinden aldigimiz cek var verdik onu bi baskasina bizim icin orda olay bitti cekte hangi banka muhattapsa ciro edilen cek onun hesabindan odenecek.
bu mantikla yaptim hocam güzel bi soruydu -
@LioN ahahha :))
-
@LioN şu soruyu toparlayalım hocam, işletme 30 tl mal alıyordu,
karlığında 20 bin tl çek ciro ediyordu
10 bin tl çek keşide ediyordu ve bankaya veriliyordu
satıcı 30 bin tl tutarında ki çekleri tahsil ettiğinde ki kayıtyanlış hatırlıyo olabilirim
-
@fridakahlo ben bu soruda
verilen çek borçlu 10 bin- bankalar alacaklı yaptım 10 bin -
Ben o soruyu tam animsamiyorum. Ama duz mantik yaptim son dakikalarda. Şiklarda verilen cek ve alinan cek alacakta idi tamam bu dedim gectim. Sanirim yanlis yapmisim.
-
@LioN aynı şekilde bende hızlıca yaptım emin değilim
-
@fridakahlo sinavin hakki 60 dakika idi. Bundada hesap kitap yapiliyor. Ama bir arkadas yazmis mantikli geldi banada. Sorulari cozerken kucuk noktalar koymus optige sonra istatistikte hepsini doldurmus 6-7 dakika kazandirdi demis.
-
@fridakahlo Cevap buydu hocam. Çek ödendiği için verilen çekler azalacak(aktifi düzenleyen pasif hesap olduğu için borçlandırılacak), bankalardan da para çıktığı için azalacak yani alacaklandırılacak.
-
aklıma gelenleri yazıyorum arkadaşlar, yanlış hatırlıyor olabilirim
1-ihtiyatlılık
2-dönemsellik
3- Reeskont sorusu - Reeskont faiz giderleri
4- Sayım ve tesellüm fazlalığı borlu-alıcılar alacaklı
5-tms'e göre değerleme yöntemi- net gerçekleştirebilir değer
6- bbn sorusu -
@Tonyukuk646 ben öyle yaptım , diğer türlü ciro edilen çeki katarsan yanlış çıkıyor, fazlan çıkış yapmış olursun
-
@fridakahlo Ciro edilen çek işletmenin değil zaten onunla ilgili bir işlem yapılamaz artık.
-
@Tonyukuk646 aynen hocam
-
@Adam-Keeynes dogru ben de öyl yaptım
-
@Tonyukuk646 Benim ustte yazdigim gibi dmi hocam anlatamadim galiba kimse bana bisey yazmamis
-
@Lex-fori aynen hocam yanlış açıklamışim