yds isteyen kurumlar
-
yds isteyen kurumların listesi yok mu
-
@avocation kardeş yds istemeyen çok az kurum kaldı keşke onları isteseydin :))
-
Acik ve net soyleyeyim kimse yds istemiyor(dis işleri bakm dis ticaret uluslararsı krediler gibi birimlere girenler hariç) sayi fazlaligi sebebiyle eleme yapiliyor hepsi bu.
- Dis isleri bak
2 hazine müsteşarlığı
3 ekonomi bakanlığı
4 vakıflar genel mudurlugu
5 kalkinma bankasi
6 exim bank
7 merkez bankasi
8Kit kuruluslarinin çoğu
Bunlarin yaninda tabi cok kurum var aklima gelenler bunlar.
Dipnot:kimse yds istemiyor derken dil bilmenizi mesleki calisma hayatınızda beklemiyor anlaminda kullaniyorum.
- Dis isleri bak
-
@kalemiye hocam bu platformda ilk kez beni şaşırttınız maalesef bunun kanıtı olarak size şu tabloyu sunayım.
Arkadaşlar İngilizce olmadan Merkez Uzmanı veya Müfettiş olmak neredeyse tarih olmak üzere, bu durumu kurum sınavları üzerinden şöyle izah edelim :
1- Kurumların büyük çoğunluğu, sınavlarına başvuru şartı olarak 60/70/80 YDS puan şartı koyuyor.
2- Yds puan şartı olmasa dahi kurum sınavları için başvuru şartında belirtilen puan türlerinde yabancı dilin yüzdesel olarak ağırlığının fazla olduğu puan türlerinden yazılı sınava adaylar çağrılıyor. (Örneğin Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Kpss P63/ %30 Y.DİL gibi)
3- Kurum sınavlarının bazılarında yabancı dil alanı, yabancı dilde çeviri oluyor. (Örneğin SGK Teftiş-Bddk-Spk gibi)
4- Kurum sınavında Yabancı Dil engeline takılmayan Uzman Yardımcısı adaylarından yeterlilik sürecinde 70 YDS puanı isteniyor.
Sonuç olarak; Yabancı Dil puanı olmadan sınavına gireceğiniz kurum sayısı 10-15'i geçmiyor.
İngilizce mümkünse üniversite döneminde veya üniversite sonrası ilk etapla muhakkak halledilmeli. Somut olarak ifade edecek olursak: 70 İngilizce + 15 ve üstü alan netleri olan bir aday 30-40 arası sınava girme şansı yakalarken, İngilizce olmadan 18 ve üstü alan netlerine rağmen bir adayın girebileceği sınav sayısı 10-15 arasında kalıyor.
Son yıllarda bazı kamu kurumlarının B grubu alımlar içinde (İç işleri bakanlığının düz memur alımı gibi) 70 Yabancı Dil şartı koyması durumun hangi boyuta geldiğini gözler önüne seriyor.
-
@kalemiye
-
@Antimülakat ustad onceden siz toparlamissiniz zaten elinize saglik, benim söylediğim yds nin kurum sinavlarina katılmaya hak kazanmada asama olarak gorulmesi yani bir neden olarak görülüyor. Kozmopolitan çevrede yasamanin gerekliligi haline geldi eskisi gibi tek dil bilmek arti bir özellik görülmüyor. Sistem sorunu hep bizim cozmemizi bekliyor ve univeriste hayatimizi saymazsak egitim sistemi 7 8 sene boyunca bize dili ogretemiyor. Sınavlar yapilirken mesleki yeterlilikden cok barajlar koyulup elemeler yapılıyor. Bunun yerine sonuc olarak dili biz ogrenmis olalim(okulda) universite bittiğinde ve bu tur sinavlara gerek kalmasin benim sitemim bunadir.
Tabi bunlar hep utopik dusunceler hayal dunyasi:) -
gtb uzman yardımcılığı yds 70 istiyor. nispi olarak alım sayısı fazla. fakat düzenli bir alım yapılmıyor.
-
@avocation epeydir bekliyoruz hocam. Sıkıntılı 2014 alımından sonra sessizlik bir bozulmadı, kaç kere de sordurduk ilan gelecek deniyor ama gerçek anlamda hiçbir ses seda çıkmıyor.