2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@paraşütçü-walras muazzam argüman, gerçekten bakanı paklayabilecek güçte. Etme eyleme kardeşim bazen görmemek adına uğraştığımız sorunlar, ileride görmemek için uğraşacağımız sorunlara vesile oluyor. Sanırım bu sefer birçok kişi birçok şeyin farkında gerek yok bunlara.
Saygılar. -
@cemalicoşan seni görmek güzel kardeşim yoktun Bayadır
-
@paraşütçü-walras O derdini çözdüğü arkadaşlar herhalde "kurumiçi"ni kapan ekipten oluşuyor. Sorunlar böyle çözülüyorsa vay memleketim !
-
Eee? Yok yani elbette güzel, problemlerin çözümü noktasında taviz vermeyen bir bakan. Bizim duruma demek ki problem olarak bakmıyor. Problemleşmek lazım demek ki
-
@Hayaller71 iş arıyordum özel sektörde biraz daha kendimi ezdirip, kpssden başka çare olmadığını tekrar teyit edip, bu tarafta da ilansız kalmanın getirdiği hüzne kapılıp geri döndük diyelim.
Buralardayız içimizde umut oldukça sen ben onlarca güzel arkadaşımız burada, iş bekliyoruz. Hakkımızda hayırlısı.
Saygılar kırıkkalespor71@gazi.com -
@cemalicoşan haha gaziyi görünce mazi canlandı ben gazili değilim ama kendi okulumdan çok gazide takıldım
-
@cemalicoşan bakanı, var olan durumu savundugum ya da bazı şeylerden memnun olduğum yok. Ben de sizler gibi işsizim 2 yıldır ve puan aralığım 86-91 civarında. Mesele bakan değişimi ile değişecek bi mesele değil onu demek istiyorum. Durmuş Yılmaz geçen sene mecliste konuşmasında Ak Parti'de bu işleri sorduğunuz kişileri parti binanıza çağırın ve onlara bi sorun ... meselelerini demişti. Her şeyin farkında olduğu için böyle bir konuşma yapti. Stratejiler, planlamalar, kanun taslaklarının ve yonetmeliklerin hazırlanması malesef çok şeffaf ve verimlilik odaklı süreçlerden geçmiyor. Bunu demek istemiştim.
-
@paraşütçü-walras bizde yaşanan mağduriyeti görmesi için ne yapmalıyız .
-
@Hayaller71 sorunun farkında olmakla ona çözüm bulabilmek farklı şeyler. Ayrıca sizin için sorun olan bir şey bazen devlet için sorun olmayabiliyor. Yapılması gereken sürekli sosyal medya etkinlikleri ile varolan durumu yinelemek ve dikkat çekmek. Yoksa bu işleri belli kişiler üzerine yıkarak, o kişileri suçlayarak bu sorunlar çözülmez. Sadece işler daha kötüye gider. Örnek veriyim kabine değişikliği planı yapılıyordu ve bu durum içerde dillendiriliyordu. Bakanlık için çok ciddi isimler kendilerini önermeye başlayınca muhalefet "değiştir, getirdiklerin beceriksiz çıktı, her seyi batırdı" gibi ifadeler kullandı. Muhalefetin bu tutumundan sonra kabine değişikliği bir zayıflık olarak görüleceği endişesiyle bu iş rafa kalktı. Uygulanması düşünülen yeni planlar da haliyle iptal oldu ve yeni kalkınma programına mevcut kabine ile girilme kararı alındı. Sonuç olarak diyeceğim kimseyi özellikle burokratları bazı sorunların kaynağı olarak görmeyin ve bu doğrultuda oluşturulan algilara kapılıp iş yapmayın.
-
@aroma sosyal medyadan sürekli kendimizi, dili uygun ve saygılı şekilde hatırlatmak.
-
@paraşütçü-walras "bu doğrultuda oluşturulan algilara kapılıp iş yapmayın." Sanırım burası biraz şerh düşülmeye muhtaç, hangi algı, hangi iş ?
-
@paraşütçü-walras sosyal devletin temel görevlerinden biri işsizliği önlemek burda sadece benim sorunum yada iibf inin bir sorunu yok çoğu bölüm böyle sadece işsiz olan bizler değiliz ayrıca Twitterdan etkinlik falanda çözüm değil hergün binlerce tweet atılıyor ne değişti bir açıklama bile yapılmıyor işimiz sosyal etkinliğe kaldıysa vay halimize.Cemali kardeş kaç kere yazdı mesela meclise gidelim falan 2 kişiden ses çıkıyor başka yok. Sen iyi niyetle söylemiş olabilirsinde kimde arayalım suçu kardeşim?
-
@paraşütçü-walras kurum içi mevzusunun varoluşu ve akıbeti nedir peki?
-
@paraşütçü-walras tek suçumuz burda dünyaya gelmek doğru haklısın reis
-
@paraşütçü-walras akp 18 yıldır bu ülkeyi yönetiyor.Amacım siyaset yapmak falan değil bugüne kadar hiç te bulaşmdm zaten.Ama Allah için iibf hangi maliye bakanı döneminde bu kadar çekti ? Haklısınız suç bizde galiba çünkü eleştirmek te eleştirilir olmuş.
-
Kimseyi suçlu bulmamaya ama asıl sorumlular hariç herkesi suçlamaya çalışıyorumdur;
https://www.youtube.com/watch?v=TWDQ8TxHv5Q
-
@Hayaller71 ben Gazi biliyordum pardon. Saygılar.
@paraşütçü-walras iyi niyetinizden şüphem yok, çok da uzatmayalım da ilk entrynizde bakanın aslında iş yapabildiğini de vurgulamak istediğiniz hepimizin malumu.
Biz, bu işin yalnızca ismi değişen bakanla halledilemeyeceğini, en az sizler kadar bilmekteyiz, zaten ısrar ve talebimiz de burada başlamakta; zihniyet değişikliği dolayısıyla uzmanlaşmış yönetim dolayısıyla uzman kadrolara yöneliş, talep dolayısıyla istihdam dolayısıyla liyakat... Bir umutla bunu talep ediyoruz.
Yoksa güncelden örnek verelim ha Ahmet Nur Çebi ha Fikret Orman neyse cidden ciğerimiz yanıyor millet de bir şey var diye başlığa geliyor.
Gerçekleri görmek için 2-3 done yeterli.
Saygılar. -
@strtmn kurumlara artık açıktan personel alıp bunları yetiştirmek külfet ve zaman kaybı olarak gözükmeye başladı. Kurumun yapısına aşina, B kadrosundan işe girmiş kurumun işleyişini bilen tanıdık yüzlü bildikleri kişilere sınav açıp uzmanlık vermek daha mantıklı gözüküyor. Bu durumun uzun vadede sayılamayacak kadar zararı var ama kurumlarımız şu günlerde uzun vadeli plan yapmıyor malesef.
-
@paraşütçü-walras ya arkadaşım kimi neyi aklıyosun işsizlik çift haneli rakamlarda ve kurumiçinden almayı mantıklı buluyorlar diyorsun Hakkaniyete girmiyorum bile
-
@paraşütçü-walras guy ilanının kısa vade de gelme ihtimali yok o zaman. Duy'un da öyle. Vmylerin eğitimi söylemeye gerek yok. Ona da şimdi kim eğitecek bunları diyorlarsa vah vah. Bu bakış açısında geriye hiçbir şey kalmıyor. Eğer durum böyleyse, geçmiş olsun.