2019/3 Aralık YDS
-
Ciddi avantaj sağlıyor. Az ilanın geldiği şu dönemde C seviye almakta yarar var. Yakın zamanda bütün uzmanlıklarda sınav şartı olarak getirilecek gibi duruyor.
-
@heisenbergww Ben ocakta başlamıştım haftaya bitiyor kurs.
-
@smyy-drms Ne kadar para verdiniz hocam baya uzun süre kurs
-
e-yds'ye giren var mı daha önce?
-
@heisenbergww ön hazırlık 5 ay+yds kursu 3 ay 4200 lira
-
@smyy-drms Saolasın hocam bilgiler icin
-
@heisenbergww rica ederim hocam, başarılar..
-
şu an aralık için kurs pek yok çünkü süre kısa ancak eylül için açılmıştı .yani benim genel olarak tavsiyem mart için şu an bile erken olmadığı ,çünkü ingilizce zamanla oturacak bir şey .asla da erken değil.önceden c düzeyi istiyordu kurumlar artık b istiyor .
-
Arkadaşlar benim kurum 19 ağustosta başladı Aralık yds için Ankara moda dil akademi ama Aralık için görüştüğüm çoğu yer zaten eylülde başlıyordu bilginiz olsun
-
Remzi Hoca eylül sonu gibi başlayacakmış 2020 ilkbahar için.Şu an Benim Hocam Hakkı Şahin de karar aldım.Daha önce çalışanlar olduysa tavsiyelerine ve yorumlarına açığım arkadaşlar.
-
Arkadaşlar YDS ile olası kurum sınavı hazırlıkları nasıl gidiyor götürülebilir mi ? Birde sadece çeviriden sorumlu olunan sınavlar için nasıl bir çalışma izlenebilir ?
-
@Müşrif, içinde söyledi: 2019/3 Aralık YDS
Arkadaşlar YDS ile olası kurum sınavı hazırlıkları nasıl gidiyor götürülebilir mi ? Birde sadece çeviriden sorumlu olunan sınavlar için nasıl bir çalışma izlenebilir ?
aynen benim içinde bu bir sorun iyi bir puan aldım fakat şuan alan çalışmam gereklimi yds günde kaç saat çalışmalı arada kalıyorum devamlı tek bildiğim kurumların içindeki ingilizce yds kadar zor değil
-
E-YDS'ye giren yok mu hiç burada?
-
@Willsmithh YDS gerçekten zor bir sınav. Ancak kurum bazlı dil sınavları sadece çeviri olarak sorulduğu için yapılabilir diye düşünüyorum.
-
@Müşrif inşallah hocam bende yds den 70 diyr hedef koydum aralığa ama en kötü Bi 55 60 seviyesine ulaşıp kurum sınavlarını halletmek istiyorum özellikle rekabet ve BDDK için
-
@Willsmithh O kurumlar için yeterlilik düzeyleri bu civarlarmı hocam.Mesela ziraat mufettişlik yds ile nasıl bi benzerliği var
-
@heisenbergww hocam işte bende bilmiyorum yeterlilik düzeyini BDDK için yds den kolay diyorlar rekabeti tam bilmiyorum formatı yds ile aynı onu biliyorum sadece
-
@Blueberry İki hafta önce girmiştim. Tam olarak neyi öğrenmek istiyorsunuz?
-
selam dostlar yds konusunda epey paslandım sayılır ama gramer olarak sözcük bilgisi olarak az da olsa temelim var sayılır şu anki düzeyim 40-45 aralığında. 19 ekimdeki gelir uzmanlığı yeterlik sınavı sonrası aralık sınavına sıkı bir şekilde asılsam 70 i kapabilir miyim yoksa 55 puan falan ancak mı görürüm? şu aralar hem vergi mevzuatı hem de ingilizceyi bir arada götüremeyeceğim için soruyorum
-
YDS; TOEFL ve IELTS gibi İngilizce bilgisini (dinleme, anlama, konuşma ve muhakeme yeteneklerini) ölçen bir sınav değildir. YDS belirli kalıplar üzerine kurulu bir sınavdır. TOEFL'dan yüksek puan alan bir arkadaşım YDS'de zorlandığını belirtmişti. Bunu ana dili Türkçe olan insanların Türkçe testlerini fulleyememesi gibi düşünebilirsiniz. YDS mantığı ile Türkçe testlerinin mantığı benzerdir. Bu nedenle birçok YDS kursu öğrencilerine kalıp ve kelime ezberletme üzerinden yol almaktadır. İngilizce temeli olan bir insan -temelden kastım online oyun İngilizcesi değildir. Karşısındaki insan ile 5 dakika boyunca basit düzeyde muhabbet edebilecek bir İngilizce'den bahsediyorum- 3 veya 4 ay gibi bir sürede YDS kalıplarına uygun kaynaklar veya bu kalıplara uygun YDS kursları ile rahatlıkla amaçlarına uygun puanlar alabilirler bana göre. Tabi bunun için düzenli ve yoğun bir çalışma gerektiğini söylememe gerek yoktur diye düşünüyorum. Bana göre YDS'de kritik nokta kelime bilgisidir. (vocabulary) Ne kadar çok kelime bilirseniz o kadar çok soru yapma şansınız artar. YDS'den yüksek puanlar hedefliyorsanız kelime bilginizi geliştirmeniz gerekmektedir. Her gün kendinize 5 kelime gibi (kişiye göre değişecektir) bir hedef belirleyerek ve o kelimeleri gün içinde içinizden cümlelerde de kullanarak ciddi kelime bilgisi edinebilirsiniz. YDS'de vocabulary hayat kurtarır.
Amacınız İngilizce öğrenmek ise tabi ki daha farklı bir yol izlemeniz gerekecektir. Dil öğrenmek (bir dilin edebiyatını, tarihini, tüm kültürünü kapsayacak düzeyden bahsetmiyorum) o kadar da zor değildir. Daha eski yıllarda, dil kurslarının bulunmadığı ve bilgiye ulaşmanın nispeten daha zor olduğu dönemlerde insanlarımızın kendi imkanları ile dil öğrenerek "edebi eser" çevirileri yaptıklarını unutmayalım.
Bir dili teoride yani kağıt üzerinde öğrenmek kolaydır ancak pratiğe dökmek biraz zaman ister. Bu konuda altyazılı yabancı dizi ve filmlerin çok faydası olacaktır. Eğer ayırabilecek vaktiniz var ise yabancı dizi ve filmlere zaman ayırmanızı öneririm. Bir süre sonra altyazısız bir şeyler izlediğinizde genel olarak konuya hakim olabildiğinizi göreceksiniz. Bu durum özellikle kulak aşinalığı ve kelimelerin telaffuzları gibi konularda da sizi geliştireceğinden TOEFL ve IELTS gibi sınavlarda da faydalı olacaktır.
Yalnızca YDS odaklı değil, İngilizce öğrenme odaklı çalışmalarda; Türkçe'nin bazı günler tamamen yasaklı olması, arkadaşla ile İngilizce sohbet, chat sitelerinde yabancılar ile İngilizce sohbet ve en etkilisi belli bir süre İngilizce konuşulan ülkelerde kalmak gibi destekleyici yöntemler de vardır elbette.
Özetlemek gerekirse İngilizce olayını çok da kasmayın arkadaşlar. Amacınıza uygun her düzeye doğru yöntemlerle kısa sürede gelebilirsiniz.
Şimdiden sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar dilerim.