Hukuk okumak
-
Mezun olduktan itibaren hayalim hukuk okumakti ancak gerek sistem gerek puanimin yeterli olmaması beni iibf ye itti .iyi bj üniversitede okudum ancak yine de içimde kaldı
hali hazırda guy um ve hukuk okumak istiyorum .puanlara netlere bakıyorum hiç yüksek değil .Acaba denesem mi bu yıl ?Fikrinizi almak istiyorum arkadaşlar .Benim gibi düşünen var mı ? -
@ekeblad neyi hedefliyorsun hocam diplomayı alıp bence önemli olan o
-
@Adam-Keeynes hocam sadece okumak istiyorum .daha sonra fırsat olursa başka meslege bakarim.
-
@ekeblad hocam hukuk okumak için çok yüksek netler yapmaya gerek kalmadı. Bununla ilgili hukuk kazanmak için kaç net gerekir? Yazımıza göz atabilirsiniz.
https://www.tercihiniyap.net/m/yks/hukuk-kazanmak-icin-2020-yks-de-kac-net-gerekir-h7985.html
-
@ekeblad bende çeşitli nedenlerle hukuk hayalimi çok ertledim ancak şu an ki sistemde nasıl oluyor biraz araştırıp bu yıl denemeyi düşünüyorum
-
@ekeblad hocam ben de bu yıl denemeyi dusunuyorum gecen yıl hatta öylesine gırıp 8 senenın ardından ınanılmaz dusuk netlerle 310 puan aldım bu sene sadece matematık ıcın ayt kısmı acısından dershaneden de hafta sonu ders alma gıbı bır planım var gıdıp konuscam benım girdıgım doneme gore puanlar dusmus bayagı sıralamalar 30 binlere gerılemıs hukukta eger hayalınızse bence deneyın benım unv.sonra hukugu okuyan cok arkadasım var suan hala okuyorlar acıkcası daha once hazırlanmadıgım ıcın pısman oldum bence daha fazla beklememek lazım hayalleri
-
Dostlar bu konuda sormak istediğiniz bütün soruları buradan sorabilirsiniz. Yeni sınav sistemi YKS hakkında bütün detayları buradan konuşabiliriz.
-
Bizim ülkede çok akıl karı bir iş değil. Aynısını neredeyse tüm sosyal bilimler için söyleyebilirim. Hiç birine bilim gözüyle bakılmıyor.
-
Hukuk okumanın İİBF'ye göre avantajları
Kurum avukatlığı yapılabilir.
Şirket avukatlığı yapılabilir.
Adli hakim ve savcı olunabilir.
İdari hakimlik bir nebze kolaylaşır.
A kadro sınavlarda branş sınavına tabi olacağınız yerler olur.
Banka avukatı olabilirsiniz.
Kendi hukuk büronuzu açabilirsiniz.
Üniversite avukatı olabilirsiniz. -
@Antimülakat kesinlikle en azından işsiz kalsanız bile iş ararken bir vasfınız olur iibf ile arasındaki en büyük fark bu zaten.
-
@botan01 bir şirket avukat aradığında hele bir asgari ücretle başla sonra maaşını yükseltiriz demez ama İİBF mezunlarına maalesef bunu söylüyorlar. Kim ne derse desin hukuk, İİBF göre her zaman avantajlı bir bölümdür. Yaşınız henüz geçmemişken okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
-
@Antimülakat vala hocam yaş 31 bizden artık geçti sayılır atansak falan belki olur çünkü bu bölümü okumanın bir de maliyeti var.
-
Benim yas 36 oldu, adalet 2. Sinifa gectim. Hukuku bir sekilde bitirmeyi hedefliyorum ileride belki kendi isimi yapmaya karar veririm belli olmaz... is mevzuati+sgk mevzuati+ hukukla bir seyler yapabilirim diye dusunuyorum. Bir yil staj olayi biraz sıkıntı bitirince.
-
Ben geç olduğunu düşünmüyorum yaşım 30 .hatta hem çevremde hem kendi kurumumda okuyanlar var .Her türlü avantajli tabiki .bir de prestiji var .kim ne derse desin hukuk hep prestijli
-
@aroma aynen değil mi ?Ben hukuk kazanan birinin netlerine baktım hiç de iyi değildi .Ama yine de emek vermek gerek .