9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@miyopkeynes soru hatalı bence. Kaldırma işleminde sadece hukuka uygun işlemler kaldırılabiliyor. Ancak kaldırma Sadece geleceğe etkilidir. Ama kaldıran işlem geçmişteki sonuçlarını doğurur, sonrası için se hükümsüz kalır.
Düzelme hem geçmişe hem geleceğe etkilidir. Islemin metne yanlış geçmesidir içeriğine ve sonuclaruna dokunulmadan yanlış yerine doğruları konulur.
-
@miyopkeynes Kaldirma ve degistirme hukuka uygun veya aykiri islemler icin yapiliyor. Gelecege etkili. Eger soruda yerine bir islem koymadiysa kaldirma ama yeni bir islem koyduysa degistirme olur. Soru bu kadarsa eger eksik yazilmis gibi
-
@böğürtlen yanlisiniz var hukuka aykiri islemlerde uygun islemlerde kaldirilabilir. Soruda bir hata yok
-
@marjinalmaliyt57 hocam onu biliyorum. Ben soruya göre cevaplamıştım hukuka uygun ifadesine karsilik üstad. Zaten sınavdan önceki akşam tekrar bu konu ve idari işlemin unsurlarına özellikle çünkü karistiriyorum bazen bu iki konuyu. Gerçi artık pek sormuyorlar bu soruları da bakarsın gelir o yüzden iyi öğrenmekte fayda var
-
@böğürtlen haklisiniz hocam. Bu sene sorular dengeli gelicektir diye düşünüyorum.sinav komisyonu bu sefer buna dikkat edicektir buda 18 soruluk genel esaslık kısımdan her konudan soru gelebilme ihtimalini gosteriyor. Bakalım sinav nasil olucak.
-
@AdamınBiri hocam aslında forumda daha evvel birçok kez kanun ve mevzuattan çalışılmasının gerekliliği vurgulandı. Bu yüzden google dan aramak yerine açıp anayasadan bakılması sağlıklı sonuçta kaynak ora cevap yazdıktan sonra bi kez daha açıp baktım bu ikisi yer alıyordu hatta pdf de arama kısmına referandum yazıp içinde geçen yerleri gördüm bu ikisi vardı, kendim için olsa bakmazdım da başkasına bilgi verince yanıltıcı olmasın diye bi kez daha baktım teyit ettim yani rica ederim bu arada.
-
@whshw Yerine işlem koyduğunu söylüyor hocam ce cevaba da kaldırma diyor
-
"Toplu eylem ve hareketlerde bulunma yasağı " kaldırıldı değil mi yani böyle bir yasak yok memurlar için (dmk'da hala yasaklar içinde böyle bi başlık var da anlamadım.)
-
@miyopkeynes hocam düzeltmede önce geçmişe yönelik işlem sonra geleceğe yönelik işlem yapılır
-
@marjinalmaliyt57 Hocam ben soruların dengeli geleceğini hiç sanmıyorum. Geçen sene nasıl geldiyse tıpkı öncekiler gibi konu dağılımı farklı olacaktır. Keşke sınav sorularını hazırlayan hocalarımiz Kaymakamlık Sınavı olduğunu göz önüne alarak soruları hazırlasalar tüm dersler için diyorum bunu. Çalışanla çalışmayani ayırt etmeleri gerekiyor. Saçma sapan uçta sorular soruyorlar kimse yapamıyor. Çok kolay sorular soruyorlar herkes yapıyor sonra millet 60-69 arasına sıkışıyor. Bu soruların adil dagitilmadigini net bir şekilde gösteriyor. Bu yıldaki tartışmalı sorular olacaktır. Sınavdan çıkarken kolay diyecekler 40 soru kolay olur zaten. (Bu da kazandirmayacagina gore) sonra herkes kendi cevabının doğruluğunu kabullendirmeye çalışacak sonra ordan 1 net gelse burdan gitse falan filan muhabbetler. Tartışmalar bazıları zevkli tabi bazıları da kaymakam adayı olacak kişilere yakışmayan yazılar. Formu uzun yillardir takip ederim. Gördüğüm bu. Kolay bir sınav beklemiyorum zor bir sınav olacaktır en az geçen yıl kadar zor. Keske kolay sorsalar da 80-90 larda kapatsa emek verenler kazansa.Iyi hazırlanmama rağmen halen kesin kazanırım diyemiyorum. Baraj konusunda bu yıl biraz yükselir diye düşünüyorum soruları görmeden bu erken ama zor olacağını düşünerek 72-73 net potansiyeli olan biri mülakat görebilir diye düşünüyorum. Herkesin hakkında hayirlisi
-
Arkadaslar sınav da kaç net hedefliyorsunuz? Benim iktisat en zayıf olduğum yer olduğundan maksimum 4 veya 5 yapabileceğimi kendimi diğer dersler için fena sayılmayacak bilgim olmasına rağmen kendime koyduğum hedef maksimum 80 minumum 75 net.
-
@böğürtlen yalnız değilmişim
-
vatandaşlıktan çıkarma kararına yargı yolu açık mıdır ?
-
@balporsuğu açık hocam.
-
@böğürtlen teşekkürler hocam
-
@miyopkeynes, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
"Toplu eylem ve hareketlerde bulunma yasağı " kaldırıldı değil mi yani böyle bir yasak yok memurlar için (dmk'da hala yasaklar içinde böyle bi başlık var da anlamadım.)
@miyopkeynes, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Menfi ödev olan “toplu eylem ve hareketlerde bulunma” yasağı 2011 yılında DMK’ dan çıkarılmıştır.
(Çıkartılan)
BÖLÜM: 4
Yasaklar
Toplu eylem ve hareketlerde bulunma yasağı:
Madde 26 – (Değişik: 12/5/1982 - 2670/10 md.)
(Mülga birinci fıkra: 13/2/2011 - 6111/117 md.)
Devlet memurlarının kamu hizmetlerini aksatacak şekilde memurluktan kasıtlı olarak birlikte çekilmeleri veya görevlerine gelmemeleri veya görevlerine gelipte Devlet hizmetlerinin ve işlerinin yavaşlatılması
veya aksatılması sonucunu doğuracak eylem ve hareketlerde bulunmaları yasaktır. -
İktisatçı arkadaşlara bir şey sormak istiyorum, IS LM BP üçlüsü çıkar mı yoksa işin içine BP girince uluslararası iktisat konusu mu oluyor? Elimde üçünü de veren bir makro kitabı var o yüzden soruyorum.
-
@ank3435 Gayet makro oluyor Is-Lm-Bp
-
@ank3435 ISLMBP Makro ekonomi konusu sınavda çıkabilir çıkarsa da muhtemelen tam sermaye hareketliliği çıkar buna bakman yeterli olur
-
Hareketlilik vs diyince uluslararası gibi geldi pek durmadım üstünde. Konuyla alakam Tesekkür ederim