TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. balporsuğu
    B
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 2
    • İleti 126
    • En İyi 31
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

balporsuğu

@balporsuğu

43
    İtibar
    294
    Profil Görüntülemeleri
    126
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

balporsuğu Takip etme Takip Et

balporsuğu tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı

ARKADAŞLAR SINAVDA İLK 5 e GİREN BİR ÜYEMİZİN TAVSİYELERİ

Hocam öncelikle bu iş sabırla sıkılmadan tekrar etmekten geçiyor. Kesinlikle soru çözerken her ders için defter oluşturarak not çıkarın. Belirli periyotlarla o notlarınızı tekrar edin. Sınava 1 hafta kala o notlar hayati önem taşıyacaktır.
      Soru bankasını üzerine işaretleme yapmayın, çünkü tekrar çözeceksiniz. Açıklamalardan önemli gördüklerinizin altını çizin önemine göre farklı forforlu kalemlerle.
      Soru çözerken yanlış yaptığınız sorulara küçük bir işaret koyun. İkinci tekrarda aynı soruyu yanlış yaparsanız farklı bir kalemle daha büyük bir işaret koyun. 3. tekrarda da aynı hatayı yapıyorsanız bir not kağıdına yazıp duvarınıza masanıza yapıştırın.
      Soru bankalarınız son tekrar sınava 2 hafta kala olmak üzere 5 tekrar yapılmalı.
      Kanunlar en az 2 kez tekrar edilmeli.
      Anayasa metni 6-7 kez detaylı tekrar edilmeli

Kaynak konusuna gelince:
      Konu:
      Anayasa idare: ahmet nohutçu
      İnsan Hakları hukuku: reşit gürbüz
      İktisat: Yüksel bilgili
      Türkiye ekonomisi: Kesinlikle Yasin Çoban

Tarih: İsmail Adıgüzel Tarihin pusulası
      Mevzuat kitabı olarak Yiğit YILMAZ

Soru Bankası:
      Anayasa İdare- Ahmet Nohutçu KAS, Statüs ve Themis (statüs yerine ritüel de ikame edilebilir ancak ben statüs ü tercih ettim)
      İnsan Hakları-zaten KAS Statüs ve Themis de var ek olarak Kutluay Kararlı hocanın soru kitabı
      İktisat: Yüksel bilgili (özellikle çıkmış sorular kesinlikle çözülmeli)
      Türkiye ekonomisi: Yasin çobanın konu kitabının arkasında 400 soru var, ek olarak Yüksel Bilgili çıkmış sorular
      Tarih: Tarihin pusulası soru bankası

Bunun dışında TR ekonomisi ve İktisat için Berkay Cihan Hocanın videolarını takip ettim not çıkardım
      TR ekonomisi için sürekli ekonomiyi takip etmek gerekli güncel veriler vs
      Yiğit yılmaz hoca 2006-2012 arası çıkmış kaymakamlık sorularının güncelliğini koruyan soruların numaralarını paylaşmıştı, kesinlikle tüm çıkmış sorular sınava yakın çözülmeli

türkçe için de hafta içi 5 gün 30 paragraf sorusunu kesinlikle çözmelisiniz

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu
    • RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.

Arkadaşlar bu forma geçen sene kaymakamlık sürecinde üye oldum yeni arkadaşları aydınlatmak için konuşuyorum. Siz sınavınız 2 ay sonraymış gibi güzel bir tempoyla okumanızı yapın notlarınızı çıkarın tamamen çalışın soru çözün sınav gelmezse bidaha okuyun yine gelmezse bidaha okuyun, sınav gelene kadar okuyun. Bu formda çok tarihler verildi. Sınavdan çıktık 6 soru hatalı yasal olarak sınav iptal dendi. Herkes herşeyi söylemekte özgür, ama sizin bu detaylara takılmanız sizi başarısızlığa sürükler. Bu sınavı kazanmak isteyen kaynaklarını alsın güzelce ilmek ilmek çalışsın. Bu sene bende hazırlanıyorum 18 Ekim olursa beni zorlar 5 Aralık olursa beni rahatlatır. Ama tarih kovalamak inanın size zarar verir. Siz herzaman 2 ay sonra sınavınız varmış gibi yüklenin fazla okumanın size bir zararı olmaz. Bu mesajımı yeni hazırlanan arkadaşlar için yazıyorum söyleyeceklerim bukadar.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu
    • RE: 2021 Kaymakamlık Sınavı

ilk defa çalışacak arkadaşlarıma tavsiye 2. kez hazırlanıyorum. Eğer ilk defa hazırlanıyorsanız Yiğit Yılmaz Mevzuat ile başlamayın. ( kitap çok iyi ). Öncelikle Ahmet nohutçu anayasa ve idare ile konuyu hikaye tadında kavrayın daha sonra Yiğit Yılmaz Mevzuat kitabı ile cila yapın. TR ekonomisine yasin çobandan hazırlanın. Türkçe için paragraf çözseniz yeter. Tarih için Tarihin pusulası yeterli. iktisat için kursa gidin. İnsan hakları Allah’a emanet 😂

SINAVLAR içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu

Arkadaşlar TR ekonomisinde ithalat hacmi ya da işsizlik en çok artan ülke gibi genel sorulara yer veriliyor mu veya borç verme faiz oranları gibi rakamlar soruluyor mu yoksa daha genel mi
      Ek olarak :https:// tobb. org. tr/ Documents /yayinlar /2019 /75_GENEL_KURUL_TOBB_EKONOMİK_RAPOR. pdf

bu linkten 2018 detaylı ekonomik verilerine ulaşabilirsiniz

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu

@Willsmithh cumhurbaşkanı sınavsız dışarıdan kaymakam atayabiliyor artık abi o yüzden basite giriyor diye düşünüyorum

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu
    • RE: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı

@gürkan35 aynen öyle hocam bende mecbur temel verileri yazıyorum instagramdan yasin çobanın berkay cihanın verilerini ekliyorum deftere öyle devam ediyorum artık olduğu kadar 😂

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu
    • RE: 2021 Kaymakamlık Sınavı

@tobinkardeş kardeşim bana mailini atarsan sana kitabın güncellemesini atabilirim. Yiğit Yılmaz hoca bizzat attı bana

SINAVLAR içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu

Abi siyaset bilimi, kamu yönetimi ayrı ayrı yazıyor metinde ancak ben siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunuyum sıkıntı olmaz demi ? Ayrıca ilk sınavda bir belge istenmiyormuş mülakata kalırsak belge gerekli

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu

@mordecai hocam valla sınava ilk defa giriyorum ama size şöyle bir tespitimi söyleyelim, TR Ekonomisi Yasin Çoban 2019 kitabını aldım konuları çalıştım, en arka sayfada 72 tane kaymakamlık geçmiş dönem tr ekonomisi sorusu var. Şunu söyliyim çıkan sorular daha çok konular üzerine, örneğin aşağıdakilerden hangisi 2000 yılı krizi sebeplerinden değildir gibi sorular bulunuyor. Ama özgün soru bankası daha çok ilk kurulan banka, anlaşmaların tarihi gibi sorular sormuş bu yüzden çok iyi bir etki yaratacağını sanmıyorum ama yinede soru yakalamanıza yardımcı olur. Benim fikrim sorulardan çok konu tekrarına yüklenmeniz özellikle krizlerin sebepleri gibi konulara

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu

@dervisoglu yeterli hocam ama içinizi yinede rahatlatmak istiyorsanız eşdeğerlik alın

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu

balporsuğu tarafından gönderilen son iletiler

Arkadaşlar bu yıl bi değişiklik yapıp kitaptan çalışmayı bırakacağım. Tüm mevzuatın çıktısını alıp direkt mevzuat okuyacağım.
      Tarih - Tarihin Pusulası
      TR Ekonomisi - Yasin Çoban
      İktisat - Ahmet Emrah Tayyar ( İktisat Medresesi youtube)
      Hukuk grubu - Direkt Mevzuat

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca tüm mevzuat numaralarına nerden ulaşabilirim bir ara buraya yazılmıştı mevzuat numaraları bilen arkadaşlar tekrar yazarsa sevinirim

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu

kaim makam çözümlü 2300 soru bankasının son kısmındaki karma 1 testi çözen var mı ?

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu

@arz-şoku teşekkürler hocam

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu

Yiğit hocanın kaim makam soru bankasını çözüyorum (2300soru) sizce sorular biraz kolay mı yoksa 3. sınavım diye bana mı kolay geliyor 😂😂😂

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu

@gürkan35 aynen öyle hocam bende mecbur temel verileri yazıyorum instagramdan yasin çobanın berkay cihanın verilerini ekliyorum deftere öyle devam ediyorum artık olduğu kadar 😂

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu

@kymkm109 sizede iyi çalışmalar 🙏🏻

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu

@kymkm109 hocam bende orayı takip ediyorum doğru bi strateji uyguluyorsun ancak yinede insan bişeyler eksik olunca rahatsız oluyor 😂 Yıllardır şu sosyo ekonomik veri sorununu çözemedik her sene aynı sıkıntı

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu

Arkadaşlar şu 2020 sosyo ekonomik verileri napacağız gözünüzü seveyim pdf falan yok mu

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu

arkadaşlar türkiye ekonomisi 2020 verilerini nasıl bulucaz. yani güncel pdf va bişey var mı derlenmiş

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu

yasin çoban 2020 verilerini PDF olarak paylaşıcam demişti paylaştı mı göremedim ?

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      balporsuğu