9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
Monopol sorusuna itiraz edenler oldu mu Arkadaşlar?
-
@RB5168, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@Etiketsiz Kardeş bu muhabbetleri çok gördüm geçen sene de benzer muhabbetler vardı. Rahat olun göreceksiniz 70 in üstünde 400 kişi çıkmayacak yine
Dünya yerinde saymıyor maalesef. Birçok yeni yayın, kurs, sosyal medya hesabı bu yıl ortaya çıktı. Bu yıl sınava başvuru sayısının rekor kırdığını düşünüyorum. Sınavın 70 ile kapatmasını söylemek insanlara boş umut satmaktan başka bir şey değildir.
-
2017 sınavında bir önceki açık uçlu sınav 24-25 doğru ile kapattı deniliyordu. O sınav da bir öncekine benzer, en fazla 25-26 ile kapatır dendi. Yüksek yazan arkadaşlar, düşük kapatmaz diyenler linç edildi. O sene de hatalı sorular vardı-yoktu diye uzun uzun tartışılmıştı. 27 civarı doğru bekleyen ben de gayet umutluydum. Sonuçlar açıklanınca puanlar uçmuş durumdaydı. 76 küsür puan aldım 600 küsürlerde sıralama ile elendim.
Bir önceki sınav başka bu sınav başka. Bu sınavın en büyük farkı bana göre anayasa ve idare sorularının yani sınavın yarısından fazlasının geçen seneye göre nispeten kolay olması. Ayrıca sınavdan önce de belliydi, bu sene sınava daha iyi hazırlanan bir kitle var. Yine de Türkçe ve TR ekonomisi alanlarının beklenenin dışında olması netleri düşürdü.
Bir veya birkaç sorunun iptal olacağı ortamda kimse net olarak tutturamaz. Tahminlerin konuşulması güzel bir şey ancak kesinlikle şöyle olur böyle olur gibi laflardan uzak durmak lazım. Kimseye boşa ümit vermeye gerek yok. Aynı şekilde kimsenin ümidini kırmaya da gerek yok. -
benim anladığım kadarıyla forumun popülitesi ile birlikte düşük/yüksek kim varsa gelip netini söyledi. çok az bir azınlığın dışarda olduğunu düşünüyorum. yani 70 üstüne çıkıp da millet ne yapmış acaba diye araştırmayan var mıdır? bence yoktur. sonuçta kaymakam olacak bu insan belki de illa araştırır. Dışarda bir bu kadar daha insan olsun hadi. daha fazla artacağını düşünmüyorum . 70 üstü herkes inşallah mülatta olacak
-
Neden 2017 ile kiyasliyoruz. 2017 klasik degil miydi ve benim hatirladigim cok cok fazla alternarif cevabi kabul ettikleri icin puanlar o kadar yukselmisti. Bence sapla samani karistirmayalim
-
@whshw bence de öyle. bu yılki veriler ve örneklerden konuşmak lazım.
-
69 netim var 3 soruyu ne yaptığımı unuttum belki 72 olur belki 68 e düşebilir, ama saka Maka 73 bandının altında kapatacağını düşünmüyorum ,en azından 4 aralığa kadar stresim azaldı kaybetme ihtimaline kendimi alıştirdim
-
Selam arkadaşlar son 2 senedir 1 er soruyla kaçırmanın hüznü, hırsı, heyecanı içinde ben de bu sınava hazırlandım. 3 yıllık TECRÜBEMLE sınavın 70.00 ile kapatacağını ifade etmek istiyorum. Bu 3 yıllık süreç içerisinde bu sınavı daha önce en az 1, 2, 3 kez kazanıp elenmiş arkadaşlarla tanıştım bir çoğuyla görüşür konuşurum.( Bu elenen arkadaş sayısı benim tanıdıklarım ve tanıdıklarımın tanıdıkları toplamda 20 kişiye tekabül ediyor ve bu insanların bazıları 24. Olmuş 47. Olmuş arkadaşlarımız ). Bu insanlar(68-76) arasında net bekleyen insanlar. Aslında ortalama kaç ile kapatacağı belli oluyor başka bir şey söylemeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Herkese umutlu, ümitli bekleyişler diliyorum.
-
@cengizhanb görmedin mi? Kaymakamlık mülakatına girmedim hiç ama girdiğim 7 mülakatta şu gözlerin gördüğünü, şu kulakların duyduğunu ah bir anlatabilsem...
-
Açık uçlu olarak yapılan sınavda 2016 da “Kurul” yerine “Kurum” yazanın ya da ne bileyim “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası” yerine “Cumhuriyeti” yazan ya da “Merkez Bankası” yazanın cevabının kabul edilmediği ifade edildi. Yani doğruluk payını tam bilemiyorum.Oysa 2017 de “Hizmet Yerinden Yönetimler” cevabı yerine “Kamu Kurumları” ve Mal Topluluğu” cevapları kabul edildi. 2016 sınavı 73.5 , 2017 sınavı 80.3 ile kapattı , ikisini de kazanmak nasip oldu. Demek istediğim test nesneldir nettir. Sınav geçen seneden zordu ve geçen sene 70.00 ile kapattığı için bu sene de aynı beklenti içinde olduğumuzu ifade ediyoruz,hepsi bu.
-
geçen sene kazanamayıpta sıralaması 1500 içinde olan arkadaşlarımız bu sene nasıl yaptılar acaba alıntılayarak cevaplarsak öngörümüzü biraz daha kuvvetlendirebiliriz.
-
Şu listeyi "samimi" 60'lı, 70'li, 80'li hatta 90'lı netlerle 400-500 katılım bandına vardırabilsek 400. kişinin neti konusunda epey yardımcı olur idi..
-
Bir üstad ifade etmişti ama kim olduğunu hatırlayamadım; sınavda netlerin bu kadar palazlanmasınınbir nedeni de Türkçe nin zor olmasındn dolayı şıkları hatırlayamamsk ve insanın doğası gereği doğru cevabı kendi doğrusunu sanması, bu da belli oranda netlerinspekülatif artışına neden olmuş olabilir
-
@dlkaptan şuan ki liste ye göre 3.38 muhabbetine göre 72.25 e fln geliuor sanırım
-
@dlkaptan hocam takip edebildiğim kadarıyla listeyi siz düzenliyorsunuz. Hem kendi netim, hem de buraya yazdırmadığını bildiğim arkadaşlarımın netini yazacağım. Hayırlı olsun deyip beklemekten başka çaremiz gözükmüyor. Umarım herkes hakkını alır. Ben de sınırdayım, tedirginliğim yok değil. Ümit ediyorum ki 70le kapatsın.
- 71,25
- 73,5
- 75
- 80,5
-
Geçen sene ve bu sene sınava girmiş biri olarak yazıyorum. Geçen sene KPSS alan bilgim ile girmiştim ve Anayasa hukuku, İdare hukukunu gayet güzel yapmıştım. Geçen sene ile bu seneyi kıyaslayacak olursam bana göre bu seneki sınav ciddi anlamda geçen seneki sınava göre daha titizlikle hazırlanmış ve ince ifadelerle bileni bile şaşırtan sorularla karşılaştım.
-
Bu yil arkadaslarini da listeye dahil eden cok oldugu icin 3.38 katsayi dogru sonuc vermicek bence
-
Arkadaşlarımın sonuçları
1- 80
2- 76,5
3- 76,5
4- 70 -
Osym, basit carpan sorusunda kac kati artmistir diye sorunca, sinavda dikkatli olmak ve de gününde olmak gerektigini anliyorsunuz. Bilgi bir yere kadar seni destekliyor, defalarca kazanmis biri sinirda olabiliyor bu defa. Hayirlisi olsun herkes icin. Insan bazi sinavlarin kiymetini artik giremedigi zaman anliyor. Sayistay veya idari hakimlik icin keske devletin isini kenara az da olsa birakip, yillik izin alip calissaydim diyorum, yanimdaki arkadaslara kiyamadim. yeri geldi devletin isi icin kendi aracimla saga sola gittim helal hos olsun yine de. İş isten gectikten sonra kimse bize madalya da vermedi tabiiyi degerlendirin dostlar bu sinavlari.
-
@whshw inşallah hocam