9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@arslanbey46 Newton yaşasaydı bu hesaplamalara ne yorum yapardı gerçekten çok merak ediyorum. Kaymakamlık sınavına girmiş bireylerin 3.3 katsayısına inanması ne bileyim
-
@Tardukağan ben o hesaplamaları okurken en son Milliyetçi hareket partisi 40. Yılında.... diye haykırasım geliyor
-
@safiTÜRK69 Allah sizi de güldürsün
-
@Tardukağan ben bu sene dahil oldum geçen seneki forumu biraz inceleme fırsatım oldu ve bu sene o forum a atıfta bulunuldu bir çok kez benimde yakinen bildigim bir iki arkadaşım bu olayın şans la veya gerçekten bir temele dayanarak bir şekilde tuttugunu söyledi ki daha önceki yorumlarda okursaniz bunu teyit edenler de oldu bu dediğim. Gibi tamamen denk gelmis te olabilir veya gerçekten 1000 1500 kişi arasında yoğun rekabetin olduğu sinavlarda etkin kullanılan sayfalar 3 aşağı 5 yukarı matematiksel veri verebilir bu diğer kurum sınavlarında da degerlendirilir. Tüm bunlardan bağımsız bir şekilde yaptığınız alaycı ve kucumseyici yakıştırmayi aynen iade ediyorum benim.görüşüm diye baslayan ve trol olup olmadigi belli olmayan kişisel görüş yerine geçen sene 225 kişinin birebir teyit ettiği bir olasiligi dile getirdim
-
@eylembilim hocam inşallah mulakata kalırsın demissin ki iibf hukuktan fazlası var eksiği yok o zaman fazlasını zaten okumuşsun neden hukuk okuyorsun sorasım geldi. Bence kıyas yapmak yanlış. Garip bir düzen. Örneğin mühendis bitiriyor fakülteyi kpss sınavı yapılıyor adama 90 tane sözel sorusu soruyorlar. Branşı ile ilgili tek soru yok atanıyor adam rahat calisiyor kıyafeti vs yükselmesi de çok kolay yeterlilik diye bisey yok maaşı dersen maşallah yan ödemelerini saymıyorum bile derece kademesi bile 8/1 den başlıyor. Gelelim zavallı IIBF li kardeşlerime p3 'ten girerse basit bir memur oluyor mühendislerden daha yüksek bir puanla. Alana calisiyor ayrıca sonra sıralamaya girerse ne ala referanstı vs bir çok engel geçiyor sonra yeterlilik. Haa maaşı da yine mühendisten az. Söylenecek çok söz var da değişecek bisey yok ve selam
-
@safiTÜRK69 hocam ben ağrı sorusunu sınavdan önce çözdüm ama özgün ya soru bankasından ya da denemelerden birinden
-
@safiTÜRK69 ağrı ve kop hariç diğer itiraz edilen soruları bende yanlış yaptım iptal edilirse benimde işime gelir ama nasip hocam artık 4 aralığı beklicez
-
@arslanbey46 3.3 ün savunulacak bir durumu yok, komik duruma düşüyorsunuz. İyi çalışmalar size.
-
@Tardukağan sizede
-
-
Kaymakamlıkta Cbk lardan çok soru gelmiş sizce hakimliktede gelir mi? En çok hangi kısımlara dikkat etmek gerekir?
-
@Tardukağan istatistikler inanç değildir hocam bir rakamı kimse savunmuyor geçen yıl böyle bir istatistik çıkmış bu yıl başka istatistik çıkacak burda inanç yok foruma yazanların oranı ile sınavı kazananların oranı ile alakalı istatistik bir bilimdir burdaki arkadaşlar eldeki veri ile anlamlı bir ortalama yakalamaya çalışmışlar
-
@eylembilim yapılan bu kıyas hadsizlik ve saygısızlıktan baska bir sey degil.Burdan iibfli arkadaslari elestirmicem sadece bu kendini cok bilmis sanan zihniyeti elestiriyorum.Herkes okudugu bölümün hakkını versin.Uzanamadigi cigere pis demesin.Hukuk puani alan bir adam hukuk secer nadirdir hukuk puani alıp iibfye giden.Tmde 10.000 20.000 Olmus insanlar canini disine takip dönemde en az 7 8 konu anlatim ve pratik kitap(Neredeyse 7000 8000 sayfadan bahsediyoruz) bitiriyor mezun olabilmek için.Sen gelmis burda ahkam kesiyorsun fazlam var diye.Kardes sen hukuk sorularini cozebilirisin oturup calisan herkes cozebilir ama sen asla bir HUKUKCU olamazsin bu bölümü bitirmeden gerçi sen bitirsende bu SACMA VE SAYGISIZ kıyas zihniyetinle yine HUKUKCU olamazsın.
-
Forumla alakasi olmayan yeni kısır bir tartisma daha hayirli olsun
-
Arkadaşlar ikili tartışmalarınızı sürdürmek niyetinde iseniz lütfen özel sohbet kısmında sürdürün. Burada hiç kimse sizin atışmalarınızı izlemek, bununla vakit kaybetmek zorunda değil.
İyi forumlar herkese. -
bir iktisatçı olarak,iddia ediyorum,hukukçu arkadaşlarımın tamamına yakını ekonomi biliminin o kuramsal içeriğinde çok ama çok zorlanır
(ekonometri ye hiç girmiyorum )
diğer taraftan hukuk fakültelerinin iibf lere kıyasla tercih ediliyor olmasının tek bir nedeni vardır,o da memleketin reel ekonomi-politiğidir,ki bunu da hepimiz sorumlu olduğumuz "Türkiye'nin Sosyo-ekonomik Yapısı" adlı dersimizden gâyet net biliyoruz
ha bir de örneğin Boğaziçi Ekonomi-Erzincan vb Hukuk durumu var
sözün özü,bizim sosyal bilimler bölümleri kişiyle ilgili,iki üç üniv. dışında ("Mekteb-i Mülkiye" onlardan değil ) okulla ilgili değil bana göre.
bütün bölümlerimiz ve üniv.lerimiz değerli ve önemlidir,her ne kadar baskın çoğunluğu bunu haketmiyor olsalar da... -
yav bir de şu var
yıllardır aynı tepki
soru tartışılır tartışma,memleket meselesi konuşulur konuşma,duyum paylaşlır paylaşma,istatistik verilir verme...
eeee ne yapalım ?
forum denilen şey bunun için var hocalarım -
@aslan38 kardeş ne tartışılsın iptal olacak sorular tartisilmasin.... sınavın kaçla kapatcagina dair yorumlar yapılmasin.... Aöf li insanların mağduriyeti tartisilmasin... söyler misin bu forumda ne tartışılsın. Insanlar iptal olma ihtimaline karşı umutlarını koruyorlar bırakın ösym koysun son noktayı. Isinize nasıl geliyorsa öyle yorum yapıyorsunuz. Aöf li olsaydınız bu sınava hazirlansaydiniz sırf bu yüzden elenecek olsaydınız ne düşünürdünüz veya ne yazardiniz. Insanlar adalet istiyorlar madem sınava girme hakları var burdaki adaletsizlikten bahsediyorlar. Kaymakam olmak istiyorsanız önce adil olmak zorundasınız. Eğer seni yasal olarak o sınava girme hakkını veriyorsa yasalar o zaman hakkını yemeyeceksiniz. Sana göre bana göre değil öyle olmaz.
Bazı arkadaşlar tartışırken gereksiz konuşmalar veya atışmalar oluyor form yöneticileri zaten müdahale ediyorlar. Burası bir platform herkes özgürce yazabilmeli tabi konu başlıkla ilgili olmalı.
-
@k-k sacma sapan ve mesnetsiz fikirlerine cevap verip kendimi yormucam. Ömer Hayyam'ın şu sözleriyle bu tartışmayı noktalıyorum.
Dünya üç-beş bilgisizin elinde
Onlarca her bilgi kendilerinde
Üzülme, eşek eşeği beğenir
Hayır var sana kötü demelerinde -
@böğürtlen son cumlenizle aslinda cevap vermisiniz ama yinede sorayim hangi bolumun daha ustun oldugu tartismasi bu foruma ve burda sonuc bekleyen insalara ne kazandirabilir? ben sadece bunu elestirdim diger verdiginiz orneklerin tartisilmasi gayet normal