Benim 3. kez üst üste olmadı.
Açıkçası ben yanıtını bulamıyorum neden alınmıyorum,Devletim benim neyimi beğenmiyor diye.
Gerçekten çok üzgün ve düş kırıklığı içindeyim şu an.
Ne diyeceğimi bilemiyorum...
Yaşım da oldu 32.
Büyük olasılıkla benden paso değerli arkadaşlarım.
O gücü artık kendimde göremiyorum.
Kazananlar içinden hakk edenlere başarı; ve bir "Devlet Adamı"nda olmazsa olmaz nitelikler olan soğuk kanlılık,empati,entelektüel birikim; ve tekçi,toptancı ve mutlakçı olmamak niteliklerini uslarından çıkarmamalarını rica ederim.
Herkese kalın sağlıcakla...
k.k. tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Son yapılan 2 Kaymakamlık sınavını da kazandım ve hem yazılı sınav sürecinde hem mülakat sürecinde burdaydım (burdaydık arkadaşlarla). Çok seviyeli çok kaliteli bir ortam burası. Başta @paretowilfredo ve @can-mavi kardeşlerim olmak üzere müthiş bir ortam benim gözümde burası...
Yine bir sınav ilanı. Sonucu menfi de olsa gerek yazılı sınava hazırlık süreci gerek sınav sonrası açıklanma ve soru tartışma süreci :))) gerek sınav açıklaması sonrasında mülakat süreci ve gerekse de son merhale mülakat açıklanma heyecanı en azından benim için değeri paha biçilemez yaşanmışlıklardır... Aynı heyecanı 1 kere daha yaşamaya bugün itibariyle başlıyorum. Herkese başarılar diliyorum. "Şampiyonlar Ligi yeni sezonu" hayırlı olsun herkese. Ben gene iddialı bir takım kurduğumu belirmek ve rakiplerime gözdağı vermek istiyorum
Mülakat günü gene aynı ekip Bakanlık binasında görüşmek üzere diyorum! -
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@idealistbiri, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Bu sınav düşük kapatmaz öyle yapan arkadaşlarım var ki benim bile umudum yerinden oynadı
olum sen ne gıcık bi adamsın (!) be.
sabahtan bu yana yazmıyim diyorum la havle diyorum.
git egonu başka yerde tatmin et.
insanların moralini de bozma. -
RE: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
71,75 net ve 486.
2 tane soru. Sınavda 2 tane sorunun yanıtını değiştirdim ve yanlış çıktı.
Tr Ekon planların özellikleri.
"Vergi yükü" yaptım önce,sonra değiştirdim "uzun dönemli..." yaptım. Diğeri de Devrim Tarihinden resmî gazetenin çıkarılma nedeni.
Değişmemiş olsam şimdi 71,75+2,50=74,25
1 tanesi olsa 71,75+1,25=73
Ve mülakatta idim.Bunu neden yazdım peki?
Sınava hazırlanacak arkadaşlara,sınavın karakterinin ne olduğu konusunda bir çok çok önemli veriyi sunmak için.Benim son 1 hakkım kaldı ve kullanacağım.
Şunu demek istiyorum bu sınav kalitesiz bir sınav. Evet "çok çalışan" ile "çalışmayan "ı ayırıyor; ama "çalışan" ile "çok çalışan"ı ayırmıyor maalesef. Ben kitap,not yüzü açmadan girseydim,69-70 net rahatlıkla yapardım.
Mülakata kalan arkadaşlara başarı dilerim. Umarım içlerinden bu göreve yetkinliği olanlar kazanır.
-
RE: 2021 Kaymakamlık Sınavı
@burcucakirrr Kutluay Kararlı adlı kişinin herhangi bir kitabı çöptür. Verimli çalışmalar dilerim.
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@rootofallevil, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Kaymakamlık sınavında inkılap tarihi nereden başlıyor nereye kadar gidiyor Ramazan Yetgin'in videoları yeterli olur mu?
Orta Asya'dan göç etmemizle başlıyor,2071'de Mars'a yerleşmemize kadar.
İnkılap Tarihi diyor ya,nereden başlayabilir!
:)))) -
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Yarın yapılacak seçim,ülkemize,yurdumuza ve ulusumuza uğurlar getirsin.
Yaşasın büyük Türk Milleti! -
RE: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
Herhangi bir duyum aldığımdan değil. Yanlış anlama olmasın lütfen.
Büyük olasılıkla bu gün sonuca edecek olan bu mülakat için hakk eden arkadaşlarıma başarı ve şans diliyorum. Umuyorum ben de aralarında olurum.
Neşeli ve keyfli son dakikalar arkadaşlar :))) -
RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
@fatos_, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Ben bu sınava ilk kez geçen yıl girmiştim . Neredeyse 0 Temelle ( okuldan mezun olduğum halimle ) yaklaşık 50 günlük bir çalışma yapmıştım . 69 da kaldım. Abartılacak , çok çok büyük calışmalar gerektirecek bir sınav olduğunu düşünmüyorum ben . Kalan süre verimli geçirilirse yapılabilir . Bir de KPSS de güzel bir temeliniz varsa insan haklarına bakmanız ve mevzuat okumanız yetecektir ( bunu da şuna dayanarak söylüyorum geçen yıl p48 i 90 olan arkadasım böyle bir çalışma ile kaymakamlık adaylıgı sınavında sıralaması 70 lerdeydi .Mülakatta elendi orası ayrı ) ben Ahmet nohutçu hocamızın kaymakamlık kampı kitabından çalışmıştım . Alan kısmını iyi yaptım ama insan hakları ve Türkiye ekonomisi bitirmişti beni . İktisatım da kötüydü . Setin insan hakları kısmı yeterli mi tartışılır , iktisatı tamamen özet zaten . Ama diğerleri bence fazlasıyla yeterli. Bu yıl girmeyi düşünüyorum ama ekstra bir çalışma yapmayacağım . Yani ben kazanamadım daha önce , bu bir başarı mı o da tartışılır ama benim çalıştığım kaynak ve tavsiyelerim bunlar . 50 küsür günde bu sınavı isteyen kazanır . İstemeyen , emek vermeyen 3 ayda da 3 yılda da kazanamaz . Kolay gelsin herkesee
güzel bir PR çalışması daha.
-
RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
2016,2017,2018 sınavlarını kazandım.
bu sınavda ise 2 Türkçe sorusunun yanıtını anımsayamıyorum. ikisinden birisini bile doğru yapmış olsam 70,75 ikisini de yanlış yapmış olsam 69,50 oluyor. Gergin olarak 4 aralığı bekliyorum.
etrafımda tanıdığım 10'un üzerinde bu sınavı daha önce bazıları da dereceler ile kazanmış olan arkadaşlarım var,hepsi 69 74 arasında
ben netlerin bu kadar yüksek çıkıyor olmasını Türkçe'ye bağlıyorum,sayın arkadaşlarımız anımsayamadıkları sorularını doğru olarak kabul ediyor.
bn sonuçlar açıklanınca sürprizlerle karşılaşacağımızı öngörüyorum
Herkese başarı ve şans diliyorum arkadaşlarım
şans diliyorum çünkü bu sınavın bir karakteri de bana göre şanstır. Örneğin bu sınavdaki marjinal tüketim eğilimi İktisat sorusu,kelime oyunuyla bana yanlış yaptırdı önce 3 yaptım sonra sildim 4 yaptım değiştirmemiş olsam şu an rahatım
şans faktörü de önemlidir diye düşünüyorum sınavda
bakalım neler olacak.
k.k. tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: 10 Temmuz 2021 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı
@hayek yok hocam demek istediğim,alacağız kararnameyi,tek tek bütün bilgileri not alıp ezberleyeceğiz. :))) yoksa işte bu durumu yaşıyoruz. Ösym bunu istiyor :)))
-
@olursaekime hocam C. 4 Sayılı Kararnâme,235. Madde. "...Asli personeli sözleşmeli personeldir."
Demek istediğim,eğer rahatça kazanmak istiyor isek bu bilgilerin hepsini ezberlemeliyiz. Ben 79 ve üzeri yapan arkadaşlarımızın böyle yaptığını düşünüyorum.Bu arada sayın forum yönetimi,ben yazılanların hepsini göremiyorum,aylardır böyle bu. Neden oluyor????
-
@k-k soru için demek istediğim böylesi sorular oluşturulacak bi ton kurum kuruluş var. Hepsi teker teker bilinmeli. Ya da ne bileyim sanıyorum 80 üstü yapan arkadaşlar böyle yapıyor. Bilemedim.
Her koşulda,sınav konuları dar olduğu için bu yaşadığımız durum ortaya çıkıyor. Kamu yöneticisi olacak kişiye kamu yönetimi sorulmuyor,sana gibi :)))
Yönetin bilimi sorulmuyor :))))) -
Bir görüşümü paylaşmak istiyorum:
Bu sınav,4 sayılı kararname çalışılmadan kazanılamaz. Sınavın karakteri gereği bunun böyle olduğunu düşünüyorum. 54 sorunun 7-8 tanesi uç bilgi,ayrıntı bilgi artık ne diyeyim,olarak geliyor. Gerisi belediye popülasyonu 5.000 gibi 1 kere bile bakanın bile yapabileceği türde sorulardan oluşuyor. Bundan dolayı da 4 (ve 1) sayılı kararnameler sağlam biçimde çalışmadan olmaz. Örnek bir soru oluşturdum bakınız:KOSGEB ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Bütün işlemlerinde özel hukuk hükümlerine tabidir.
B) Desteklerden yararlanacak hizmetler ve sektörler Cumhurbaşkanı tarafından belirlenir.
C) Asli personeli yalnızca kadrolu personeldir
D) Genel Kurul,İcra Komitesi ve Başkanlık,organlarıdır.
E) Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili kuruluşudur.
Bir de şu var,bunu da paylaşmak istiyorum,2018'den sonra sınavı kazanmak zorlaştı. Önceki sınavları ilân gelirdi,bir sistemim vardı,2,5 ay çalışıp kazanıyordum. Ama bu yıl örneğin,kasım da oturdum derse,ve mevzuat çalıştım. Ee? Geçen yıl 71,75 net bu yıl 72,25 :)))
Bir de şu :)) bu sınavın 1. bölümü tamamen piyango!
-
@babil sınav ile ilgili rasyonel düşünce diye düşünüyorum :))
72,50-73,75 diyorum. -
@ekk61 yürü bee 2 ay yetmiş helal bravo bravo bravo kutlu kutlu kutlu oslun be offff yaaaa
-
Ben bütün iletileri neden göremiyorum??
ahmet adlı arkadaşın yazdığını göremiyorum. Sayın moderasyon????Değerli arkadaşlar ne yazdı arkadaşımız?? Rica etsem.
-
@fiona13 Hocam güzel sanatlar sorusunda sorun yok,tuzak var idi. Şıkta "Sanatın doğuşu ile ilgili..." dediği için yanlış oluyor. Ben de bu tuzağa düştüm. Sanatın doğuşu ile ilgili bir bilgi yok metinde. Soruyu 1 kere daha okuduğunuzda göreceksiniz diye düşünüyorum. Düştük tuzağa maalesef :))
Saygılar -
@herseye-rağmen bence de zor bir sınavdı hocam. Ama yapılıyor işte... Hele de 60 kişilik olacak alımlarda 80 e dayanır heralde. Baksanıza hocam...
-
Benim 72,25. Ama ben sınavın 75 altına düşeceğini düşünmüyorum değerli arkadaşlar. İlginç ama yapmış insanlar...