Arkadaslar bu tartışmaya bir son versek . Daha sonra girip okumak zorunda kalanlar için gerçekten bir eziyet oluyor . Burada ilanla , sınavla ve meslek ile ilgili konuşsak daha faydalı olacak . Açıkcası benim çok fikrim yok kurum ile alakalı , çalışma şartları , tam olarak neler yapılacağı, meslek tanıtımı vs. Bunlarla alakalı fikri olan arkadaslar mutlaka vardır onlardan yorum bekliyoruz.
fatos_ tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DHMİ - Devlet Hava Meydanları İşletmesi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Ben bu sınava ilk kez geçen yıl girmiştim . Neredeyse 0 Temelle ( okuldan mezun olduğum halimle ) yaklaşık 50 günlük bir çalışma yapmıştım . 69 da kaldım. Abartılacak , çok çok büyük calışmalar gerektirecek bir sınav olduğunu düşünmüyorum ben . Kalan süre verimli geçirilirse yapılabilir . Bir de KPSS de güzel bir temeliniz varsa insan haklarına bakmanız ve mevzuat okumanız yetecektir ( bunu da şuna dayanarak söylüyorum geçen yıl p48 i 90 olan arkadasım böyle bir çalışma ile kaymakamlık adaylıgı sınavında sıralaması 70 lerdeydi .Mülakatta elendi orası ayrı ) ben Ahmet nohutçu hocamızın kaymakamlık kampı kitabından çalışmıştım . Alan kısmını iyi yaptım ama insan hakları ve Türkiye ekonomisi bitirmişti beni . İktisatım da kötüydü . Setin insan hakları kısmı yeterli mi tartışılır , iktisatı tamamen özet zaten . Ama diğerleri bence fazlasıyla yeterli. Bu yıl girmeyi düşünüyorum ama ekstra bir çalışma yapmayacağım . Yani ben kazanamadım daha önce , bu bir başarı mı o da tartışılır ama benim çalıştığım kaynak ve tavsiyelerim bunlar . 50 küsür günde bu sınavı isteyen kazanır . İstemeyen , emek vermeyen 3 ayda da 3 yılda da kazanamaz . Kolay gelsin herkesee
-
RE: Toparlanın Gitmiyoruz!
Hiç tanımadığın bir insandan “ yapabilirsin “ sözünü duymak o kadar yalan değil ve o kadar içten ki. Umarım buna da PR çalısması denmez . Çok teşekkür ederim motive olmamda ve bu süreci sağlıklı geçiriyor olmamda katkınız olduğu için.
-
Bir de denemeler ne kadar da olsa evde ya da kütüphanede , biz gayet rahatken , bir sınav stresi yokken oluyor . Açıkçası sınavlarda benim gibi inanılmaz telaşa kapılan ve çok çok heyecanlanan, bunu hiç bir şekilde engelleyemeyen arkadaslar için gerçekten fark olabiliyor maalesef gerçek sınavla deneme arasında . O yüzden denemelerle ne çok sevinmeliyiz ne de enseyi karartmalıyız .
-
Her mesleği gerçekten hayalini kuran arkadaşlarımın kazanmasını istiyorum ve böyle dua ediyorum . Bi
sınavı geçeyim de gerisini hallederim (!) kafasında olan arkadaşların yarın başarılı olmasını istemiyorum . Böyle yollara başvurmamak için derece yapmaya gayret eden, çok şeyden fedakarlık yapan , ve şu an heyecandan neyi tekrar ettiğini bile bilemeyen arkadaşlarım ; dilerim yarın tüm sorular o en çok çalıştığınız yerlerden gelir ve dilerim 400 kişilik listede adınız yer aldığı gibi nihai başarı listesinde de yer alır ve adınızı hiç unutturmayacak şekilde icra edersiniz bu güzel görevi . Başarılar , hepimize . -
RE: 2019 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
@LioN Çok güzel yazmışsınız . Herkesin bir ümidi olmalı. En basitinden şunu paylaşmak istiyorum sizlerle ; sınav açıklandı çok şükür ben 95 aldım YDS 75ti . Arkadasım 75 aldı YDS ise 80 . O YTD ilanına başvurabilirken ben başvuramayacağım . Aynı gün TMSF ilanı geldi , onda da benim şansım yüksekken onun düşük olacak . Herkesin mutlaka bir şansı olacak çabaladıktan sonra . İlanlar mutlaka gelecek . Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah . Biz bugünleri çalışarak değerlendirelim , ilanlar gelmiyorsa o zaman düşünelim bunu . Biz hazır değilken gelse de ne anlamı var ?
-
RE: 2019 KPSS İçin Kullandığınız Kaynaklar Yeterli Oldu mu? Hangi Kaynaklar Sınıfta Kaldı?
Maliye için themis konu anlatımı kullandık biz . Ama kitap güncel değildi hoca üzerinde düzeltme yaparak gidiyordu . 2020 Ocak’ta güncel baskısı olacağını söyledi hocamız . En azından vergi ve bütçe kısmında. Bence yazılı sınavlara bile yetip artacak bir kitap. İncelemenizi tavsiye ederim.
-
RE: 2019 KPSS İçin Kullandığınız Kaynaklar Yeterli Oldu mu? Hangi Kaynaklar Sınıfta Kaldı?
Son olarak hukuk , dersanede fasiküllerden gittik . Zaten hiç şüphem yoktu onlardan cokta seviyorum . Benim en büyük avantajım , hoca anlatırken o ne dediyse , nasıl cümle kurduysa , ne örnek verdiyse birebir yazdığım defter oluşturdum tüm hukuk derslerinden . Yani birisi bu defterimi alıp derse girse hocanın bir sonraki cümlesinden emin olabilirdi
Ben sürekli bu defterimi okudum . Bunun yanında konsensus cıkmıs ve themis KPSS soru bankasını çözdüm. Kesinlikle kolay bir kaynak değil beni inanılmaz zora alıştırdı . Sınavdaki 2 yanlışım da tamamen şüphemden gitti . Hukukta mutlaka güzel bir defteriniz olmalı ve mutlaka bol bol okumalısınız . Bu tartışmalı aslında bol soru mu bol konu mu kısmı . Ama ben bol konu yani tekrar diyorum . -
@dedekorkut benim vurgu yaptıgım şey o değildi . Burada arkadaşların arada kaldığını gördüm süre konusunda . Yetişebileceğini , KPSS gibi uzun soluklu bir çalışma gerektirmediğini söyledim . Tabiki bu sınava da yıllarını vermiş olanlar var ama ben kendimden ve tanıdıklarımdan örnek vererek planlı , verimli bir çalışmayla yetişebileceğini söyledim . Karşılaştırmak gerekirse temel olmadan 50 günde KPSS kazanan yoktur galiba ama bu sınav kazanılır .
-
RE: 2019 KPSS Sonuçları
Gygk : 81.75 net
Alan : 122 net
P3 : 85
P48 : 95
Allah herkesin gönlüne göre versin
fatos_ tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019 (Sosyal - Hukuk - Mühendislik)
@engineerisletme evet hocam benim de öyle çıktı. Bi sayfada 3 satır falan vardı . Ama sorun etmediler
-
RE: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019 (Sosyal - Hukuk - Mühendislik)
@bohemian hocam ben aracımla gittim Eskişehir yolunda kurum . Kentparkı geçince biraz daha ilerde . Otobüs olarakta yanılmıyorsam 530,532 geçiyordur . Ama yine de emin olmak için sorarsa daha sağlam olur . Kentpark avm ye giden dolmuşlar oluyor kızılay güvenparkta onlar da gider büyük ihtimal hocam .
-
@scofieldmustafa hocam bir yere göndermiyoruz . kariyer btk dan başvuru yapıp kuruma iletmiş oluyoruz zaten. Daha önce TÜBİTAK başvurusu da böyle olmuştu
-
@kaymakam106 çok sevindim hocam , neden olmasın bence gayet güzel netiniz bizler istediğimiz heryerde olalım inşallah
-
Başlığa bir giriyorum ilgilendiğim yorumları bulmak için ciddi emek sarfediyorum . Neyse yeni bir krize neden olmak istemiyorum şimdi . Kadın adaylar ne durumda acaba ? Kullanıcı adından çıkarabildiğim kadarıyla genelde erkek adaylar yorum yapıyor . Tabii tüm adaylar burada değil ama önceki yıllarda yapılan mülakat listelerini incelediğimde de mülakata kalan kadın aday sayısı çok çok az genelde . Acaba zaten az kişi alınıyor diye uğraşmak mı istemiyorlar ? Belki buradayız derler ve fikir sahibi oluruz diye düşündüm.
-
@takkurt benden ayriyeten bir fotoğraf istemediler hocam . Bugün teslim ettim
-
@enjoythesilence hocam ben girmedim geçen yıl ama yanılmıyorsam 14.30 da olmuş
-
RE: DHMİ - Devlet Hava Meydanları İşletmesi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2019
@skrbrdr hocam arkadaşların dediği gibi linke basılı tutup indirdim o şekilde oldu benim
-
Arkadaslar başvuruyu şahsen yaptım . Sınav saati hakkında su an bilgi vermiyorlar . Geçen yılki gibi olacağını ümit ediyorum .