29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Dairede vergilendirme servisinde çalışan arkadaşlara sordum, fatura düzenleme sınırının altında yapılan satışlarda veya yapılan hizmetlerde fatura düzenlemek ihtiyari ancak fatura düzenlenmişse ve tutar eksik gösterilirse yapılan iş bedeliyle faturada görünen tutarın farkı bulunur bulunan fark üzerinden %10 oranında özel usulsüzlük cezası kesilir dediler.
-
@çalışma-uzmanı gecikme faizi isteyebilmek için sözleşmede belirtmeye gerek yok eğer ki sözleşmede bi oran yazılmış sonrada ben bu oranı degistiriyorum derse o zaman sözleşme ile yapılması lazim
-
@geliruzmani2013 teşekkür ederim
-
Arkadaşlar rica etsem idare hukuku için hangi kanunları okumalıyız acaba söylermisiniz ?
-
Arkadaşlar ÖSYM kesintisiz suçlarda teşebbüsü kabul ediyor muydu?
-
@Dumspirospero kesintisiz şuclarda da teşebbüs mümkündür ama ösym ne der bilmiyorun
-
@Dumspirospero hocam adam kaçırma kesintisiz bir suç ve adam kaçırmaya teşebbüs suçu da vardı sanki. Yani olur diye biliyorum
-
Hayırlı akşamlar. Maliye dersi için hangi kaynak önerirsiniz?
-
@kitapsever @kemankeşş öyleymiş hocam, teşekkürler.
-
Vergi usul kanununa gore belediye vergileri hakkinda duzeltme sikayet yolunun isletilmesinde, şikayet yolu ve muracat nereye yapilmalidir?
A)belediye baskanligi
B)valilik
C)belediyenin bagli oldugu buyuksehir belediyesi
D)belediyenin bagli oldugu bakanlik il mudurlugu
E)hazine ve maliye bakanligi -
@samettin belediye başkanı
-
arkadaşlar sizce bu saatten sonra konu tekrarı mı yararlı olur, çıkmış soru çözmek mi?
-
@samettin belediye baskani
-
@Dumspirospero bunu ben de zaman zaman düşünüyorum hangi derse baksam diğeri eksik kalacak gibi düşünülüyor en önemli zamanlar aslında şu zamanlar
-
@Dumspirospero ben de bir ondan bir bundan götürüyorum not okumak da cazip kanun okumak da, süre tutarak deneme çözmek de .. boş durma harici hersey kâr getirir hocam:)
-
Bu yargıç denemesi ya çıkmış sorular yada çok benzeri çözemedim
-
@keynes5 çıkmış sorulardan çok fazla eekleme yapılmış
-
@çalışma-uzmanı çok belli olmuş insan çaktırmadan yapar
-
Zorunluluk hali hukuka uygunluk nedeni midir? Bazı kaynaklar almış bazısı almamış
-
@çalışma-uzmanı hocam hukuka uygunluk hali olsa tazminat sorumluluğunu da komple kaldırması gerekirdi ama hakim duruma göre tazminata da hükmedebiliyor. Onun için bence kusurluluğu kaldıran bir neden