29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
idarede cb ajanslarına vs vs çalışıyor musunuz
-
sa arkadaşlar bir kaö sorum oalcak şimdiden tşklr. İlk sorum sınav yerleri kaç gün kala acıklacak. Sıanav atılacakların listesi yayınlacak mı ve idari yardı sınavı 11,15 de başlayacak yani adli yargıya göre 1 saat sonra falan , peki bizde saar 10,15 de sınava girip 11.15 e kadar bekleyecek miyiz yoksa direk 11 de mi salona alıancağız tşklr
-
@enes24 as. Hocam sınav giriş yerleri bugün yarın açıklanacaktır.sınava katılacaklar pgm.adalet.gov.tr sitesinde yayınlandı.sadece idari yargıya girenler 11:00 de girip 11:15 ye sınava başlayacaklar bildiğim kadarıyla okul olarak ayırıyorlar adli-idari
-
Yargıç ve müessir denemesi dışında önereceğiniz deneme var mı?bir de geçen senenin konsensüs denemesini alıp çözsek çok değişiklik var mıdır
-
İmar kanununda bu sene çok değişiklik olmuş ordan soru gelir mi acaba??
-
6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununda düzenlenen adli yardıma ilişkin hükümlerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A. Yabancıların adli yardımdan yararlanmaları karşılıklılık şartına bağlıdır.
B. Adli yardım kararı ilgiliye, yapılacak tüm yargılama ve takip giderlerinden geçici muafiyet sağlar.
C. Adli yardım, asıl talep veya işin karara bağlanacağı mahkemeden istenir.
D. Adli yardım talebine ilişkin evrak, her türlü harç ve vergiden muaftır.
E. Adli yardım, hüküm verilinceye kadar devam eder. -
@RootofAllEvil e yanlış çünkü kesinlesinceye kadar devam eder
-
İcra müdür yardımcılığı sınavı için giriş yerleri belli olmuş belki bizimki de yarın belli olur.
-
@RootofAllEvil düzenlenme ortaklık payı gelir yapı kullanma izni süresi filan çok detay gelmez
-
Aşağıdakilerden hangisi evli kişilerin kural olarak tek başına yapamayacağı işlemlerden değildir?
A) aile konutu üzerinde tasarruf yapma
B) evlat edinme
C) paylı mülkiyetteki payı üzerinde tasarrufta bulunma
D) kefil olma
E) Edinilmiş malları üzerinde tasarrufta bulunma -
@Marsiyal direkt c diye atlayası geliyor insanın ama tam hatırlayamadım e şıkkını
-
@Estevez c değil mi
-
@çalışma-uzmanı yani öyle olması lazım
-
@Marsiyal e sıkkı mı
-
@Marsiyal b değil mi? Evlat edinilme tek başınada oluyor.
-
@Marsiyal c mi hocam
-
@sim eşler ancak birlikte evlat edinebilir hocam
-
@sim aynen istisnai olarak evlat edinme durumları da mevcut
-
@sim evli çiftler tek basına evlat edinemez ... tek basına evlat edinebilmek için mahkeme kararı ile 2 yoldur ayrı yasamaları, 2 yıldır diğer esin yerinin bilinmemesi yada sürekli ayırt etme gücünden yoksun olması gerekir hocam
-
Ben evli olarak okumamışım. Daha fazla vurmayın :)))