29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@RootofAllEvil hocam burada ki yakın hısımlar ' altsoy ve üstsoy , kardeşler , eşler, kayınbaba, kaynana ile gelin ve damat ' olarak kabul ediliyor.Yani burada ; evlatlık , nişanlı , amca , dayı yakın hısım sayılmıyor.
-
Büyükşehir belediyemeclis kararını mülki amire gönderdikten sonra mülki amirin dava açma süresi 10 gün mü?
-
@çalışma-uzmanı valinin değil ama bşb başkanının 60 günlük dava açma süresi var
-
vali dava açamaz mı büyükşehir belediye meclis kararına karşı
-
@çalışma-uzmanı valinin süresiz dava açma yetkisi var diye biliyorum büyükşehir de ama başka bişeyle karıştırmıyorum umarım.
-
@çalışma-uzmanı şimdi tekrar kitaptan baktım açabiliyormuş hocam pardon. Il genel meclisi kararıyla karıştırdım
-
Mükelleflerin bina ve arazi değişikliklerini ne kadar süre içinde vergi dairesine bildirmesi gerekir?
10 gün 15 gün 1 ay 2 ay 3 ay
-
@RootofAllEvil 2 ay
-
dıpdıp...dıpdıp...
-
@kitapsever hocam Büyükşehir için başkan 60 gün mülki amir süre yok, belediye meslici için başkan dava açma 10 gün vali için süre yok doğrumu?
-
Devletin kamu hizmeti niteliği taşıyan özel teşebbüslere el koymasına ne ad verilir ?
A)İstimval
B)Geçici işgal
C)Devletleştirme
D)Kamulaştırmasız el atma
E)Kamulaştırma -
@dust7
c) Devletleştirme.
taşınmazı kamulaştırır.
taşınmazlar olağanüstü durumda istimvale tabidir.
bayındırlık sırasında geçici işgal eder.
kamulaştırmasız el atma, taşınmazı hukuk dışı işgal eder. -
@Hayatım-Sınav ösym getir götürünüzü yapsın hocam
-
@dust7 estağfurullah
-
@Hayatım-Sınav, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@dust7
c) Devletleştirme.
taşınmazı kamulaştırır.
taşınmazlar olağanüstü durumda istimvale tabidir.
bayındırlık sırasında geçici işgal eder.
kamulaştırmasız el atma, taşınmazı hukuk dışı işgal eder.taşınırlar olağanüstü durumlarda istimvale tabidir olacak, düzeltme
-
@çalışma-uzmanı hocam vali için süre kısıntısı yok derken 10 gün gibi bi kısıntı yok demek oluyor. Yoksa olağan dava açma süresi olan 60 gün içinde dava açması gerekir valinin de. Hem belediye hem de bşb için geçerli bu şimdi ahmet nohutcunun kitabından baktım
-
@RootofAllEvil yakın hisimliktan maksat aralarında evlenme yasağı olan kişiler değildir kesinlikle
-
@Gülbeşeker öyle değil zaten arkadaşım kafanda öyle kodlama
-
@Hayatım-Sınav ek olarak devleştirmeye karşı teşebbüs sahipleri dava açarsa 30 gün ilgili idare dava açarsa 60 gün
-
@çalışma-uzmanı vali dava açamaz. çünkü il genel meclisi valinin geri gönderdiği kararda ısrar edemez. büy. bel. meclisinde genel dava açma süresi