29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaşlar çözen varsa yargıç denemesinin kolaylık zorluk derecesini nasıl buldunuz? Sınava yakın mı sizce?
-
@atabey27 hocam mesela belli başlıkları tekrar edin atiyorum hangisi devlet memurları icin aylıktan kesme cezasını gerektirir hangisi kademe ilerlemesinin durdurulmasi cezası..hangi ihaleler kik'e tabi hangileri dik'e gibi .. bunlari tekrar etmek mantıklı su evrede
-
Cevap C olacak. ‘Tahakkuk fişi’ hariç olmak üzere vergilendirme ile ilgili olup, hüküm ifade eden her türlü belgeler ve yazılar mükelleflerin ‘son bilinen adresine’ tebliğ edilmek zorundadır.
-
@wow benim de öyle hemen hemen denemeye mi ağırlık versem yoksa ders bazında konu soru mu yapsam diye düşünüyorum
-
Değerli konut vergisi çıkar mı?
-
@sim hiç belli olmaz ki tvsden soru gelip gelmeyeceğini belki 3 5 tane gelir belki hiç şahsen benim eksiklerim olduğu için tvsyi şansa bıraktım
-
@kitapsever çok kolay değil zorda değil gibi. Siz nasıl buldunuz kaç netiniz çıkıyor ortalama
-
@sim Bence düşük bir ihtimal ama şimdi ben böyle dedim diye kesin çıkar
-
Vergi usul kanununa göre, aşağıdakilerden hangisinin defter tutma mecburiyeti bulunmamaktadır?
A. İktisadi kamu müesseseleri
B. Kazancı basit usulde tespit edilenler
C. Anonim şirketler
D. Kolektif şirketler
E. Serbest meslek erbapları -
@kitapsever ben sınav düzeyinde buldum hocam insallah medeni ve borçlar soruları oyle gelir
-
-
-
-
B degil mi
-
aceleyle B yi C görmüşüm B olcak
-
Cevap b basit usulde vergilendirilen ticari kazanç sahiplerinin defter tutma mecburiyeti bulunmamaktadır.
-
Hocam bn esas cozuyorum da bn zaten cok calisamadim esas in sorulari zormu kolaymi Yardimci olursaniz sevinirim
-
@dust7 C
-
Medeni kanunun kaç maddesi okunmalı
-
I. Kasten öldürme
II. Kasten yaralama
III. Cinsel istismar
IV. Işkence
V. Hırsızlık
VI. Yağma
Yukarıdaki suçlardan hangisi ya da hangilerine zincirleme suç hükümleri uygulanabilir?