29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
-
Hocam hangisinin silahından çıktığınin bilinemediği dikkate alındığında demissiniz
-
-
-
-
Cevap C arkadaşlar
-
@Gülbeşeker hocam bu soruda X, Y ve Z K yı öldürmek için ateş açmamış olsalardı yani rastgele ateş açmış olsalar ve herhangi bir kurşun K ya isabet etmiş ve K ölmüş olsaydı cevap bu durumda E mi olacaktı ?
-
Arkadaslar tek kurşun isabet etmiş diğerleri teşebbüs aşamasında kalmış şüpheden sanık yararlanır düşüncesiyle kasten öldürmeye teşebbüs almayacak miyiz 3 ünü de ?
-
Gecikme faizi ve gecikme zammı karşılaştırması yapıldığında aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?
A. Gecikme faizinde ay kesirleri dikkate alınmazken gecikme zammında ay kesirleri günlük olarak hesaplanır.
B. Gecikme faizi ikmalen, resen veya idarece tarh olunan vergiler için uygulanırken, gecikme zammı tahakkuk etmiş ödeme zamanı geçmiş olan kamu alacakları için uygulanır.
C. Gecikme faizi ve gecikme zammı aynı oranda olup aylık %2 olarak uygulanır.
D. Her ikisinde de asgari tutar 1 TL dir.
E. Her ikisi de ceza niteliğinde değildir ve ölümle düşmez. -
@elitnur aile çok ayrıntı. miras kısmı bütün konu kitaplarından daha iyi.aile hariç okumalısınız bence
-
-
-
@Gülbeşeker cevap c olmali tesebus asamasinda kalmamis adami oldurmusler
-
-
@İşzizgüçsüz 80i geçiyorum ama işte kendimi kandırıyor olabilir miyim diye de bi endişelendim
-
İyuk'a göre, kamu görevlileri hakkında tesis edilen aşağıdaki işlemlerden hangisi uygulanmakla etkisi tükenecek türden bir işlemdir?
A. Atama
B. Naklen atama
C. Görevden uzaklaştırma
D. Geçici görevlendirme
E. Unvan değişikliği -
-
Sınav yaklaştıkça sakin kalamıyorum. Her şeyi unutmusum gibi geliyor. Böyle durumlarda ne yapıyorsunuz panik hâlinden uzaklaşmak için
-
-