29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Kolay gelsin arkadaşlar. Mevzuat. org'ta bazi kanunlarda halen Bakanlar Kurulu diyor. Güncel haline nasil çalışacağız? Mesela siyasi partiler kanunu.
Asıl sormak istediğim; kapatma kararı için 3/5 coğunluk gerekiyor ama toplantıya katılanlarin mi yoksa aym uye sayısının 3/5i mi?
-
@taotao toplantıya katılanların 3te 2 si değil miydi?
-
@Hayaller71 ben de sasirdim. Kemal Gozlerin kitabında 2/3 diyor ama mevzuatta 3/5 diyor. Hangisini baz alacagiz?
-
@taotao güncel kitaplarda benim dediğim gibi yazıyor kardeşim
-
@Hayaller71 bu nasıl iştir anlamadim hocam. Benim de bütün notlarımda ve kitabımda 2/3. Kemal Gozlere güveneceğim o halde.
-
@taotao kardeş ben şuan mevzuattan baktım ordada 3 te 2 yazıyor
-
Kapatma davası+mali yardımda yoksun bırakma+anayasa değiş iptali>>TOPLANTIYA KATILANIN 2/3 (6216/65-2)
-
@Aslan-Reyiz çok teşekkür ederim hocam
-
Arkadaşlar elimde 2017 basım Medeni Usul soru bankası var. Sizce kullanılır mı? Çok değişiklik var mı 2017 den bu yana?
-
@Victory-Carleone, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@kendinehakime ben konsesusa çalışıyorum dedikleri gibi çok yanlış yok açıklamarıda gayet iyi bence alınabilir
Bırkac arkadastan olumsuz yorum gorunce sasırdım ben de cunku bu yıl kazananların cogu konsensus mutlaka 2-3 kez dön demıstı.O zaman tamam konsensus alıyorum bu aksam :)Herkese kolay gelsın....
-
Arkadaslar kolay gelsin justice in bir önceki baskısı ve güncelleme ekini almıştım geçtiğimiz yıl hazırlanırken bu yılki baskının fihristine bakma fırsatı buldum da epey bir sayfa sayısını azaltmışlar.Zor sorular mi ayıklanmış nasil bir çalışma olmus çözen vardır mutlaka yeni eklenen sorular çok fazla yok sanirim ?
-
@kendinehakime baskıya dikkat edin alırken galiba yeni baskısı çıkmış
-
@Victory-Carleone, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@kendinehakime baskıya dikkat edin alırken galiba yeni baskısı çıkmış
Evet en son 13.baskı sıparıs verdım sonunda:)
-
@Marsiyal çalışırken 2017 sonrası değişen maddelere kanundan bakıverin sorun kalmaz hocam
-
213 Sayılı Vergi Usul Kanununa göre ''Terkin'' yapmaya Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkiliyken,
6183 sayılı AATUHK göre
“Terkin” yapmaya yetkili Cumhurbaşkanı'dır. -
@Aslan-Reyiz peki hangisini baz alacağız.
-
@helin05 hangi kanuna göre soruyorsa onu baz alacağız hocam.
-
Iyi çalışmalar arkadaşlar. Idari hakimlik sınavına girebilmek için üniversitede hukuk dersi görme şartı var mıdır? Varsa en az kaç hukuk görmemiz gerekiyor sınava başvurabilmek için
-
@Bergkamp var. ben gecen sene transkripti goturunce gorevli kisi 2 tanesini cizip yeterli demisti. diger sayfalara bakmamisti.
-
Justicenin eşya hukuku çok saçma