@hoffafd Hadi biz bir şekilde atandık kendi paramızı kazanıyoruz ,bu kitaplar için bir ,iki arkadaşlarla akşam yemeğinden eksik kalırız...Ya atanmamış ailesinin eline bakan ,zar zor harçlığıyla geçinenler nasıl alacak bu kaynakları??Bir anayasa -idare 105 tl daha bir sürü kaynak lazım..Kitapların bu uçuk fiyatlarına bir dur denmeli artık.Yazık günahtır gençlere..
kendinehakime
@kendinehakime
kendinehakime tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
RE: İyi Bayramlar! Tercihini Yap Ailesi
Bir sonraki bayramı şuan ders çalışan ,emek veren ,hedefinden vazgeçmeyen tüm forum sakinlerimizle kutlamak dileğiyle Herkese mutlu bayramlarrr
-
RE: 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Ben ara vermeden çalışmaya devam edip aralıkiçin sınavı hazır beklemek taraftarıyım.Neler yaşandı ,neler gördük ,zaten her yıl sınav olmayacak konuşmaları ortaya çıkar.Doğrudur olağanüstü bir durum ve belirsizlik hakim ama ben yine de ne olacağı belli olmadığı için hazır bekleyelim derim .Bir bakmışız haziran temmuzda herşey normale dönmüş mülakat yapılmış ,sınav ilan edilmiş..Bilemeyiz...Nacizane fikrimdir.İyi çalışmalar..
-
RE: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Siyasal mezunuyum ,idari yargıya aralıkta girdim az farkla kacırdım.İktisatım çok iyi olmadığı için kazanmak zor diye kırk kez sınava katılıp katılmamayı düşündüm...PDR cilere basarılar
-
RE: 2018 İdari Yargı Sınavı
Arkadaşlar soranlar için cevaplayayım telaşınızı anlıyorum..Başvuru esnasında ösym para yatırıyorsunuz ödemeler kısmından..başvuru yapıyorsunuz normal şekilde.Ayrıca transkript ve diploma örneğiniz ile de adliyeye gidiyorsunuz girdikten sonra hakimlik başvurusu yapacagım deyın gorevlıye sıze basvuru odasını gosterıyor ,orada kocaman bır kuyruk oluyor zaten.Dilekçe yazıyorsunuz hakım adaylıgı subesıne gonderılemk uzere evraklarımı teslım edıyorum anlamında bır dılekce zaten orada herkes o an yazıyor bırbırınden bakarak İzmir de öyle oluyor .Yanınızda gıderken 2 tane a4 bırde tukenmez kalem goturun yazmak ıcın sıra beklemeyın derım..sıranız gelınce kımlıgınızı ,dılekcenızı,transkrıpt ve dıplomanızı ıstıyor gorevlı alıp kaydedıyor onlarda sanırım bır ust yazı eklıyor ıcıne sız orada evrakları verdıkten sonra bır sure beklyorsunuz sonra ya sıze bekleyın dıyor yada bugun yetısmez su gun gelın dıyor...Gıdıp evralarınızı alıyorsunuz sızı ptt yonelndırıyor adlıye ıcındekı evraklarıınızı postalayıp ptt den aldıgınz cıktıyıda tekrar basvuru yaptıgınız yere verıyorsunuz .Evrak ısı tamamlanmıs oluyor.Ama epeyce sinir bozucu ,bekletıcı bır ıslem ızın alacaklar varsa tam gun ızın alın.
-
RE: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@mehmetemir Ben şahsen kazanamayacağım .Sınava basladıgımda kolay olacak hissini veren kısa sorular, şıklar arasında kaldıkca zorlugunu gösterdi.Çok ince ayrıntılar ,ayrımlar mevcuttu.Çok kolay diyen arkadaşları tebrik ederim .Benim malum kurumum işim yoğundu ,sınav ilanı geldiğinde iş çıkışında çok çok zorda olsa uyumadan çalştığım günler oldu,işe gözlerim şiş gidip işlemlerimi yetiştiremedğim günler oldu..Arkasından imar barışı patlayınca işte mesaiye kalmak zorunda kaldım hatta haftasonu gidip çalıştım sınava bır hafta kala izin alacaktım müdür bey hem yılsonu yogunlugu hem imar barışı yoğunluğu nedeniyle onu da vermedi.Velhassııllll bu şartlar altında elimden geleni yaptım ama yetmedi konularım yetişmedi yeterince soru çözemedim.Kazanamayacağım ancak yılmıyorum..Bu sınav da tecrübe oldu.Özellikle evde olan arkadaşlar yılmayın,biraz dinlenin ardından daha yüksek şevkle konulara tekrar başlayın..Ben öyle yapacağım .Başta moralim bozuldu ama önemli olan zorlu şartlar altında fedakarlık edip başarmak değil mi? ki bu meslek bunu fazlasıyla hakediyor.Sınavı iyi geçen arkadaşlarım için mülakatta başarılar diler benim gibi kazanamayacağını düşünenler için kesinlikle üzülmeden temelimizi biraz daha sağlamlaştırmıs olarak soğumadan derslere dört elle sarılmalarını ve hayallerınden hedeflerinden vazgeçmemelerini öneririm..Kazanan arkadaşlarımı gördüm hiçbiri yılmadan devam etti başardı..
-
RE: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Arkadaşlar bu forum diğer forumlardan seviye ve kalite olarak farklı olduğundan dikkatimi çekmişti.Burada önemli olan tavsiye edilenlerin gerçekten memnun kalınan kaynaklar olması,çünkü mesele boşa verilen para değil emektir,vebaldir..İnsanlar güvenerek bir şeyler soruyor biz de üzerimize düşeni yapıp doğru yönlendirelim.
Ben şahsen monopolün ceza ( genel) hukuku konu anlatımını kullandım memnun kaldım..Gayet güzel anlatımı var ve gereksiz uzatılmamıs.Yine monopolün borclar hukuku soru bankasını hedıye gondermıslerdı onu da çözüm beğendim..
Themis e gelirsek üniversitede de özellikle idari yargısı ,anayasası,idaresini kullanıp ,bugüne kadar girdiğim sınavlarda sürekli kullandıgım bir kaynak olduğu ve neyi nasıl anlattıgını bildiğim için şunu diyebilirim;themis hiçbir zaman sınava son dakika hazırlanılacak kaynak olmamıştır.Yani themis size en ince ayrıntısına kadar konuyu öğretir.Soruları sızı zorlar ama kavratır.Zamanınız varsa en iyi kaynaktır..Bu su götürmez bir gerçek. Şimdi bu yıl ki sınav için soran arkadaşlar daha önce de fikirlerimi soranlara hem özelden sorduklarına hem burada cevap verdım yine söyleyeyim.Ben daha önce ıkı kez sınava girmiş biri olarak bu yıl themis anayasa hukuku ıdare hukuku ve ıdarı yargısını aldım..Anayasayı bitirdim su gibi aktı gitti.Alırken süphe ettim zaman kısa diye sonucta themısın dilini biliyorum .Ama düşündüğüm gibi değil konu cok cok ayrıntı ıle uzatılmamıs ama hiç birşey es de geçilmemiş..Gönül rahatlığıyla anayasayı alın..2,5 gunde bitirdim...İdare hukuku ve ıdarı yargıda öyle olacaktır cunku themıs bu yıl kı son kitaplarında sanırım daha sade ve kısa direkt sınava yönelik çalışmış.....CEZA HUKUKU na gelince dediğim gibi monopol alabilrsiniz çok memnun kaldım.VERGİ HUKUKU için sertkan erdurmaz aldım bugun bıtırecegım ya da en geç yarın ,kıtabın basında değişiklikler işlenmemiş gördüm yıkıldım ama daha sonra hocanın duzeltme ekı ıle sadece 10 11 sayfada bırer ıkıser kelımeyı sılıp ,dogrularını yazıp calstım bu kıtaptan da memnunum gözünüz kapalı alın..Soru bankasına gelınce elımde 2016 justıce var ekini almayacagım cunku justıce fazlaca ayrıntı gelıyor bana ,eğer ki konularınızın cogu bıtmıs yeterlı vaktınız varsa tabi ki justıceden en ayrıntıyı ogrenmek sıze zarar değil yarar sağlar!!Ben daha kolay sorulara sahip olan hakimim ve bunun yanında monopol ya da konsensus düşünüyorum..Konsensus gereksiz pahalı oldugundan monopol alırım buyuk ıhtımalle.Mesajın basında da dediğim gibi burada hepımız sınavı kazanmak gayesinde çabalıyoruz.Önemli olan gercekten faydalı olacak kaynaklara yönlendirmek.Kimin hangi şartlarda o kitapları aldıgını ,hangi zorluklarla sınava hazırlandıgını bılemeyız .Bu nedenle dikket etmek gerek dıye dusunuyorum.Çok uzun yazmısım bu mesajı yazana kadar iki sayfa okurdum Herkese iyi çalışmalar. -
RE: İdari hakimlik sınavı mülakat süreci
Sonuçların acıklandıgını bugun ogrendım ve inanın kendım kazanmıs gibi mutlu oldum gözlerim doldu.Burada emek veren her sekılde bızlere yardımcı olan bıglılerını tecrubelerını paylasan arkadaslarımız var sızın adınıza cok cok sevındım Allah yolunuzu açık etsın.Insallah seneye bu zamanlar bızler aynı duyguları yaşarız :)Hepınızı tebrık ederım:)
-
RE: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
İcra müdürlüğü için bugün bir arkadasımdan (o da bakanlıktan bır arkadasından) pazartesı %90 denılmıs. Hakimlikte diğer hafta için olabilirmiş. Ben duydugumu paylasayım sizler de bilin istedim. Gerçekten mülakat sureci sınavı kazanmaktan yıpratıcı ve zormuş. Kendı kurumumda tayinim çıktı mülakat sonuclanmadan ilişik kesıp gıdemıyorım.. Hepimiz için hayırlısı olsın tez zamanda.
kendinehakime tarafından gönderilen son iletiler
-
@RootofAllEvil, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
Nasıl ya harbi mi 1. olan arkadaş da mı elendi?
Evet maalesef...Kim kazandı çok merak edıyorum.Benım hcbır arkadasım basarılı olamamıs...
-
Ben daha kazananı duymadım çevremden ve forumlardan .İlkkez boyle bırsey oldu bu yıl...İcra olur insallahh.
-
@80üstamadnnmsz, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
Birinci olan arkadaşı çok merak ediyorum inşallah kazanmıştır
Maalesef birinci arkadasımızda elenmıs.Çok çok uzuldum onun adına .
-
@2pacalypse Ben de kendi sonucumu bıraktım senin sonucunu bekliyorum ve daha çok merak ediyorum ciddi ciddi :)))Hepımız için hayırlısı.
-
RE: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
Arkadaşlar müessir ve özgün adlı kaynakları kullanan var mı ?Memnun musunuz?Açıklamaları uzun mu bu kaynakların?
-
@twetadam, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
Bir tweet etkinliği yapalım icra müdürlüğüne girenleride bulalım ortak bir etkinlik yapalim
Hala yok bekliyoruz biz de. Hevesimde kalmadı.
-
@tuna-k, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@Mambaa, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@kendinehakime ben geçen sene müessiri kullandım. Anayasa ve borçlar hukuku dışında memnun kaldım hocam ben. Açıklamaları da bu 2 ders dışında yeterli bulduğumu söyleyebilirim. Bu seneki yeni basımında bu 2 ders düzelmiş olabilir bir bakmak lazım. Konsensusun kamu hukuku kısmı güzel olmasına rağmen özel hukuk kısmını kötü buluyorum. Konsensus yerine müessiri tercih edin derim.
Ön siparişle güncel olan Müessir çıkmış soruları sipariş vermiştim, bugün kargoya verildi. Kitap bana ulaştığında Anayasa ve Borçlar hukukundan birkaç sayfayı sizinle paylaşayım, siz geçen senekiyle kıyaslama yapın hocam.
Geldi mi acaba??
-
@Mambaa konsensusum var zaten o zaman müessir de alıp çözeyım. Çok teşekkür ederim bilgi için.
-
@kıymalı-puding konsensus monopol hakimim var bende. Bunlar dısınsa bır ıkı tane daha soeu bankası almak ıstuyorum ancak açıklamalı.
-
@hkmhkm müessiri öneren var mı arkadaşlar?? Özellıkle geçen yıl kazanan arkadaslar hangı soru bankalarını önerirsiniz açıklamalı olanlardan???