SURİYELİLER HAKKINDA
-
bazı yorumlara ''beyrut limanı'' gibi patlıyorum, inşallah ironi yapıyolardır yoksa harbiden durum vahim
-
Gönderilmek istenirse emin olun çok kolay gönderilebilir. Sığınmacı ihbar hattı kurarsın. Sığınmacıların işlettikleri mekanların ruhsatlarını alırsın, sığınmacı çalıştırana hapis cezası verirsin… Hoş CENEVRE SÖZLEŞMESİnde dün bir arkadaşım demişti dağınık sığınmacılarla ilgili maddeler var. Gönderilebilirmiş. Ancak ülkemizde doğan Suriyeli, Afgan çocuklar vatandaşımız olacak. Onlar ne olur bilemiyorum.
Devlet büyüklerimizin bir bildikleri var diye düşünüyorum. Uzun vadeli olsa bu kadar gelişigüzel kesinlikle yapılmazdı. Çünkü Twitter vs sosyal medya yıkılıyor. Kesinlikle doğal kaynak arayışı ile hatta diğer meselelerde(Suriye, Libya vs) bile büyük bir koz olarak kullanılabilir. Ancak halk ne kadar dayanabilir bilemiyorum. Bunun siyasi görüşten farklı olarak herkesin üzerinde olumsuz bir etkisi oldu. Herkes rahatsız.
Açıkçası ben yolda yürürken bir Afgan grubu yarın öbür gün eşimin çocuklarımın yanında bana bıçak çekse ne yaparım bilemiyorum. Çekiniyorum.
-
@emrediyebiri nereye koz oluyor onlar adamlara gözdağı vereceğiz diye hayatımız mı mahvolacak ülke 100 milyona mı çıkacak saçma sapan düşünceler Merkel geçen gün bastı şamarı bize Belçika 3.5 milyar euro karşılığında ülkesindeki bütün mülteci bize yollayacak bu mudur koz?
-
Bütün bu yapılanların kontrollü bir şekilde ülkenin demografik yapısını değiştirerek iktidarlarını sağlamlaştırma çabaları olduğunu düşünüyorum eğer ki seçimde koltuklarını kaybederse bir sonraki iktidar için geri dönüşü olmayan büyük sorunlar miras bırakılacak hatta belki iç savaş çıkarılacak (eğer sedat peker'in el altından silahlanma çalışmaları ve kayıp silahlarla ilgili açıklamaları doğruysa) ben bu durumun gidişatını hiç beğenmiyorum
-
İşin en korkunç tarafı bu olaylar yaşanırken basının sus pus olması olayın farkında olan insanların ise olayı destekleme açıklamaları dışarıda kime sorsan vardır devletimizin bir bildiği tarzı söylemler anlamıyorum aklım hafsalam almıyor alamıyor Ya ben başka bir ülkede başka bir dünyadayım veya kafamda ve kulaklarımda bir sıkıntı var yazılanı çizileni söyleneni yanlış anlıyorum ya millet kafayı yemiş Dün yaşanan el bab saldırısını bile muhalefet partilerinden bildiler
-
Son zamanlarda güncel olaylar gerçekleşmişken burayı da bir hortlatmak lazım belki bazı arkadaşların fikri değişmiştir.