En Kral Üniversite Hocaları
-
Gazi dedik mı iki hocadan bahsetmemek ayıp olur. Birincisi Halim Ergen - Genel Muhasebe ve muhasebenin diğer branşları. Pozitif enerji sahibi, her halinden dersi öğrenciye nasıl sevdiririm kaygısı taşıyan, konuşması jest ve mimikleri ile sürekli bir kahkaha tufanı yaşatan değerli insan. Sırf espritüel bir anı bırakmak için, Arap kıyafetleri ile derse gelen bir profesör. Çok enteresan bir kişilik sahibi ve olabildiğince çalışkan bir insan. Hakkında çok konuşulacak şey ama ana hatlarıyla böyle. Halim hoca efsana hocalardandır.
Bir diğeri de Sosyolojinin Türk babası Kadir Cangızbay. Cemil Meriç'in öğrencisi müthiş bir insan. Bir takım fikir ayrılıkları yaşamış olsam da Gazi de farklı kişiliği ile ön plana çıkan bir isim. Özellikle sınav soruları ve cevaplarında gülme tıksırmalarına sebep olan profesör.
Ulus nedir? Sorusunun şıklarından bir tanesi
Ankara'da bir semt adı.Sosyolojinin babası kimdir? Sorusunun şıklarından bir tanesi
Kadir CangızbayHerhangi bir sorunun şıkları
C) Hepsi D) HiçbiriAslında cevap hepsi veya hiçbiri ise 3 tane doğruyu da kabul eden koca yürekli insan. Her ne kadar Gazi Üniversitesi senin kiymetini bilmemiş olsa da biz sizden ders aldığımızı gururla söylüyoruz.
-
Tabi Gazi'nin diğer bölümleri için de duyduklarımız var:
İşaya Üşür
Muhteşem Kaynak
Selahattin Togay
Şükrü Kızılot
Vedat BilginYine Kamudaki eski hocalar:
Ümit Özdağ
Atilla Yayla
Mümtazer TürköneBu isimler kimilerine göre kral hocalar. Zamanla bu başlıkta da isimleri zikredilecektir diye düşünüyorum.
-
@emilsax hocam Aydan hoca da nerdeyse benim 1 yılıma mâl oluyordu dersini 3 yılda verdim ama çok şükür sonunda iyi bir puanla verdim.
-
@nrpsmf eminim ki çok ekmeğini yediniz ya da yiyecekseniz.
-
İstanbul Üniversitesi'de Hikmet Kırık, Murat Onderman
Kırıkkale Üniversitesi'nde Bilal Canatan. İdareyi mükemmel anlatir, esprileri hala aklimda.
-
İstanbul üniversitesiinden merih paya
-
Marmara Üniversitesi muhasebe Nuran Cömert alanında çok iyidir.
-
Siyasaldan Yiğit Karahanoğulları. Dersine cahilliğin kör dumanı ile girer, bir entelektüel olarak çıkarsınız. Derslerinde her türlü konu konuşulur, enteresan kitaplar okunur. Sınavında 10 puanlık kendinizi değerlendiriniz bölümü vardır ki insanın vicdan-ı ruhiyetini alt üst eder. Okumaları çok fazladır. Yetişmeyeceğini söylediğinizde kalanını seneye dersi tekrar alırken oku cevabını verir.
Sevilesi insandır. Gömlekleri çirkindir -
Dokuz eylul universitesi Tülay özüerman
-
Dostlar hocalarımızın ne gibi farklı yönleri vardı, az biraz bunlardan da bahsedebilirseniz herkesin merakını cezbeder diye düşünüyorum.
-
Ercüment çözer
-
Akdeniz Üniversitesi > Necati İyikan
-
Çukurova üniversitesi Mustafa ıldırar
Veyis Naci Tanış
Harun Bal
Kenan Lopçu -
@sasvesas Hakkı Ozan Eruygur , Erol Bulut diye eklemek isterim
-
@Antimülakat Atilla YAYLA yı sevemedim ben gazi iibf de inkilap tarihi hocası vardı İlhan hoca .Anlatış tarzı çok güzeldi .Birde Uluslararası teorilere giren Kürşad TURAN vardı .Farklı bir hocaydı .