Allah hepimiz sınavda yar ve yardımcısı olsun arkadaşlarım sınavda. Herkes çok emek verdi elinden gelenin de en iyisini yaptı eminim. Bizlere yardımlarını esirgemeyen forumdaşlar eksik olmayın en çok da sizin sınavlarınız iyi geçsin inşallah herkesin sınavı istediği gibi geçer. Sonuçlar açıklandıktan sonra da burda mülakata nasıl hazırlancaz diye konuşuyor oluruz umarım Sınavda herkese başarılar
nrpsmf tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
Arkadaşlar biraz önce bizzat Adalet Bakanlığına gidip belgeleri teslim ettim öncelikle şunu söyleyim e-devlet çıktısını sorunsuz bir şekilde kabul ediyorlar onaya gerek yok ve özellikle forumlarda üyelikleriniz varsa lütfen söyleyin her gün aynı soruları cevaplıyoruz sadece fotokopi istiyoruz asıllarını istemiyoruz dediler. Herkesin gönlüne göre olur inşallah
-
RE: 1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
Herkese şimdiden başarılar diliyorum umarım elemeyi kazandığımız, yazılı sınava nasıl hazırlancaz diye konuştuğumuz başlıklarda buluşuruz
-
@mehmetemir sağolun hocam inanın kendimle beraber ben de emek veren herkese dua ediyorum. Yol uzun ve yokuşlu umarım yokuşu tırmanmayı başarabiliriz. @atlas07 çok haklısınız aslında ama işte biraz daha fazla soru görmek adına özgün soruları da çözmek durumunda kalıyoruz Ben konuları bitirtikçe peşine çözmüştüm çıkmış soruları. Forumdakilerin desteği iyi geliyor cidden
-
@kürşadd şehir dışından geleceklere kolay gelsin cidden hem maddi hem manevi zor
-
Sanat tarihi : https://yadi.sk/i/RlYog5qW0uEi2A
2019 sınavı için paylaşılmıştı geçen sene
İnkılap,dünya tarihi, coğrafya https://yadi.sk/i/sU8Z8H43caXeUQ -
RE: Vakıfbank Müfettiş Yardımcısı, İç kontrolör, Uzman Yardımcısı İlanı 2021
Ben vakıfın son iki sınavına da halkbankın son sınavına da girdim vakıf bi tık daha zorluyor özellikle de ingilizcede. Ama en son sınav biraz saçmaydı bence umarım bu sefer öyle olmaz. Halkbankta da bu sene değişik bir sınav oldu benim tam baraj puanıyla mülakata kalan arkadaşlarım oldu bu yüzden barajları esnettiler ama vakıfın bir önceki sınavı yine fazla düşük kapatmadı dolayısıyla barajlar da esnememişti hatırladığım kadarıyla ama yukarıda arkadaşın dediği gibi hiç belli olmaz ne olacağı denemeye değer
-
@idyah biraz geç bi cevaplama oldu benimkisi ama naçizane bu grupta paylaşılan bir medeni usul notu vardı ilk sayfalarda sanırım @Mehmetemir arkadaşımız paylaşmıştı tam hatırlayamadım ben o nottan çalıştım medeni usule açıkçası ve çıkmış soruları çözerken de çok zorlanmadım faydasını gördüm yani size belki şu kısa zamanda fayda sağlar ya da henüz başlamamış arkadaşlara
-
@karar o zaman şimdiden başarılar diliyorum ben de bizim gibi pazar günü sınava girecek herkese de aynı şekilde
-
@olursaolur ee onu biraz önce ben de yaşadım heyecandan önüme çıkan ilk duyuruya bastım o da adliymiş tabi. Ben de biraz tereddütlüydüm şükür problem yok.
nrpsmf tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Ziraat Bankası - Ziraat Katılım Bankası Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021 (210 kişi)
Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum çok şükür bende de asıl yazıyor
-
RE: Ziraat Bankası - Ziraat Katılım Bankası Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021 (210 kişi)
Telegram grubunda da dün yazmıştı bazı arkadaşlar onların da cuma olan mülakatları perşembeye alınmış gelmeyenlerin yerine çağırıyorlar galiba. Yedeklik durumu için de yine grupta biri yazmıştı eşi yedeklerden girmiş daha sonra bir sonraki alıma kadar geçerli oluyormuş ihtiyaç durumunda ama genelde eğitim süresi bitmeden çağırıyorlar filan denmişti. @efesli95 yönetim kurulları da genelde nisan ayı gibi yapılır hocam
-
@burkbayrak ben aslında tema olarak sektörde yer alan ama yeterli olmayan bir sorun için çözüm önerisi sundum mobil bir uygulama. Yani var olanın iyileştirilmesi diyebiliriz.
-
@ilayda_, içinde söyledi: Ziraat Bankası - Ziraat Katılım Bankası Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021 (210 kişi)
@nrpsmf teknoloji tarafı için mi girdiniz peki?
Hayır ben finans grubu için girdim
-
Merabalar sabah girdim ben de mülakata kendimi tanıttıktan sonra kişisel birkaç şey sordular daha sonra faizle ilgili sorular geldi politika faizi şu an ne durumda artmakta mı azalmakta mı şöyle bir durumda faizleri ne yönde değiştirmek lazım ya da yatırım ve harcamaları artırmak istesek ne yapmamız lazım gibi. İşsizlik verilerini sordular, tercih etmek istediğim birimi söylediğimde peki bu birim ne iş yapar niye ihtiyaç duyuyoruz dediler onun üzerine birkaç soru daha soruldu. Bankacılıkta sır nedir sır tutabilir misiniz gibi bir soru geldi daha sonra sunuma geçtim bölmeden dinlediler onunla alakalı birkaç soru sordular kısa bir mülakat değildi ama genel olarak gergin bir ortam yoktu güler yüzlülerdi
-
@maliye01 telegram grubundan bir arkadaş sunum yapacağı zaman 7 dakikaniz var demişler
-
RE: Sermaye Piyasası Kurulu SPK Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021
@wonderwoman hocam doğruya doğru başka sınıflarda böyle problemler olduğunu duyunca üzüldüm ama ben de Ankara'da girdim bizim gözetmenler de iyilerdi hatta galiba kağıtları okuyacak komisyondu sınıfa gelip bildiğimizi yazmamızı soru yapamazsak canımızı sıkmamamız gerektiğini filan söylediler
-
@hll her sınıf zaten yarıya yarıya düştüyse baya sayıda aday dışarıda kalmış olacak. Ben kendi adıma konuşayım puanım yüksek olmadığı için listeye de girmeyi beklemiyordum bu yüzden hiç bu sınava yönelik çalışamadım keşke listeler daha önce açıklansaydı da herkesin biraz daha çalışmaya vakti olabilseydi yani illa hepimizde var belli bir bilgi birikimi ama klasik sınava hazırlanmak biraz daha farklı diye düşünüyorum
-
@colebusthe10 kendileri öyle geldi diye sınava gelirken takım elbiseyle mi gelmemiz gerekiyormuş hocam sınav bu yani herkes rahatlığını düşünecek tabiki. Bir de yukarıda arkadaşın dediği gibi biz son sınavda bugün 10 kişi filandık normalde 30'dan fazla kişi vardı sınıf listesinde
-
Sıcağı sıcağına maliye sorularını yazayım istiyorum.
Kamu harcamaları, tasarruf, gelir gibi değerler verilerek bütçe açığı, faiz dışı bütçe açığı, borç oranı, yapısal bütçe açığı soruldu.
Lorenz eğrisi ve gini katsayısı
Vergi matrahı hesaplama yöntemleri
Ekonomide enflasyon mevcutken uygulanması gereken maliye politikası nedir açıklayınız.
Ortaya çıkış türüne göre enflasyon türleri nelerdir ve yapısal enflasyon nedir ?
Tanım soruları vardı. Vergi muafiyeti,istisnası, vergiden kaçınma, tobin vergisi, otomatik stabilizatör, dışlama etkisi
Son soruyu hatırlayamadım