İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@errayn itiraz nedeni olarak kamu harcamaları ile ilgili yazdığım
Söz konusu sorunun cevabı A şıkkı olarak verilmiştir. Ancak kamu harcamalarında gerçek artışı tanımlamak gerekirse, kamu hizmetlerinin miktar ve kalitesinde artış olmakla beraber kamu harcamalarının artması olarak ifade edilebilir. Bun nedenle söz konusu artış reel bir artış olmak zorundadır. Oysa A şıkkında söz konusu artışın reel veya nominal olduğu üzerinde durulmamıştır. Zira kişi başına düşen kamu harcamasında nominal bir artış olması kamu harcamasında gerçek bir artışı ifade etmez. Özellikle enflasyonun olduğu ekonomilerde kamu harcamalarında artış olması kamu harcamalarının gerçekte değil görünüşte arttığını ifade eder.
Bununla birlikte D şıkkında verilen toplam kamu harcamalarının reel bazda artış göstermesi söz konusu boşluğa daha uygun düşmekte ve kamu harcamalarının gerçek artış sebebinin mantığına uygun düşmektedir.
Sonuç olarak ilgili sorunun cevabının D şıkkı olarak değiştirilmesini ve yahut sorunun iptal edilmesini talep etmekteyim. Saygılarımla. -
@ankara61
Digerleri icin haklisniz hocam ama aile ikamet izni sorusu dogru -
@Ötükenli
idt ile ilgili itiraz nedeni https://imgyukle.com/i/idt.Rgwt6e
kamu geliri ile ilgili itiraz https://imgyukle.com/i/kamu-geliri.RgwfUv
kamu harcamaları ile ilgili itiraz https://imgyukle.com/i/kamu-harca.RgwAvp
aile ikamet ile ilgili itiraz https://imgyukle.com/i/aile-ikamet.Rg0kCM -
@sntn35 itiraz nedenim ektedir
aile ikamet ile ilgili itiraz https://imgyukle.com/i/aile-ikamet.Rg0kCM -
Göç idaresine mail etkinliği yapip durumu bildirmek gerek. Bu universitenin bu isi eline yuzune bulastirdigini anlatmak gerek
-
@ankara61 neden itiraz ettiğinizi anladim hocam ancak ayni maddenin diger bir fikrasinda vatandaslar icin 1 yıllik ikamet suresinin aranmayacagi yazılı. Yani A sikkindaki cevap yanlış. Ilk etapta ben de dogru gibi okudum ama vatandaş diyor
-
@sntn35 hocam sözunu ettiğiniz ilgili istisnai madde doğrudur ancak ilgili soruda kanununda belirttiği gibi ''Türk vatandaşlarıyla evli olan yabancılar hakkında, birinci fıkranın (ç) bendi uygulanmaz'' evliliğe dair bir bilgi mevcut değidir. ilaveten b şıkkı ilgili kanunda sartlar arasında yer almamaktadır itiraz nedenimin temellerini bunlar oluşturmaktadır
-
@ankara61 bu tanımı bilmiyordum eyvallah hocam
-
-
@ankara61 kamu harcamaları sorusuna itiraz aciklamaniz yerinde bi açıklama değil hocam. Öncelikle devlet anlayışında kamu harcamasının belirlenmesinde fiyatlar kriter olamaz çünkü devlet fiyatlara göre değil ihtiyaçlara göre harcama düzeyini belirler hatta giderlerin gelirlerden öncelikli belirlenme mantığı buna dayanmakta yani bi nevi devletin geliri olmazsa dahi yapması gereken harcamaları vardır daima.Enflasyonun olduğu ekonomide devlet aynı harcamayı yapar sadece yaptığı harcamanın miktarı artar kişi başına bi harcama artışı olmaz bu nedenle de görünüşte artar deriz.esasen enflasyon oranina bağlı olarak görünüşte /gerçekte artış belirlenecektir.
Sorunun cevabı doğru. doğru açıkçası hiçbir kaynakta harcama düzeyinde reel/nominal artış ayrımi yoktur . -
@aroma hocam peki o zaman d şıkkını nereye koyacagız size örnek vererek acıklayayım devlet her yıl ihtiyacı için 10 adet araç kiralamaktadır ve 2019 yılı içinde 10 adet araç kiralamıstır 2018 yılında 100.000 tlyı 10 adet için harcamıstır. enflasyon neticesinde 2019 yılında 10 araca 110 bin tl vermiştir. reeel olarak baktığın zaman değişen birşey yok ancak nominal acıdan kamu harcamaları artmıstır. ikinci olarak ben itiraz ederken çok bilgili biri olmadıgımı bilerek bu soruyu mustafa karadeniz hocanın yanıtı uzerine acıklamıs bulunmaktayım ve kendısı soruda iki cevabın varoldugunu soylemektedir. tabikide karar verecek olan komısyon saygılarımla
-
@ankara61 posta yoluyla gönderebilir mıyız? Sıteden baktım da direk genel müdürlüğe yazıyo.
-
@Zzeynep ben elden teslim ettim ondan dolayı net bir bilgim yok ancak kurumu arayıp evrak kabulu veya personel dairesi başkanlığını aramanızda fayda olacaktır
-
@Zzeynep ayrıca evet göç idaresi genel müdürlüğüne teslim isteniyor
-
@ankara61 mustafa hocanın kaynaklarını hic kullanmadim ancak kaynağında acaba nominal/reel kriterine yer vermis mi merak ettim Verdiğiniz örnekte sadece enflasyon oranı kadar harcama düzeyi artmis bu sebeple görünüşte deriz ancak enf. oranı daha düşük düzeye olsa gerçekte artıştan bahsecektik. Ki hocamız reel /nominal kriterine yer vermişse bunu dilekçe sunsaydniz. Ben sadece öğrendiğim kriter neyse onu anlatmak istedim. Komisyon gereğini yapacaktır dogru ve hak neyse o olmalı herşeyden önce
-
Sanki ozellikle iki sorunun iptali bagiriyor mu ne
-
@aroma hocanın derste bizatihi anlattıgı enflasyonun (paranın değerinin düşmesinin veya alım gücünün düşmesi) kamu harcamalarında görünüşte artış olduğu yönündeydi . bende nacizane sınavda iki sık arasında süründüm. ayrıca enflasyon yuzde 1 dahi olsa kamu alımlarında miktarsal bir artış veya sunulan kamu hizmetinin kalitesinde bir artış olmadığı sürece varolan artışın reel artış olduğunu söylemek ne kadar doğru olur?
-
@whshw ben 4 soru için itiraz etmiş olsamda sadece 1 sorunun (idt sorusu kanunda birebir teşekkül sorusu olduğu yazdığı için) kesin şekilde iptal edileceğini düşünüyorum çünkü diğer sorular hocaların yorumuyla hazırlanmıstır ve bu noktada hocaların kendilerini hatalı göreceğini pek sanmıyorum
-
@ankara61
Haklısınız fakat b şıkkının olmayışı zaten izni temelden kaldırıyor. Adı üstünde 'aile'. Bir de açıkça destekleyici Türk vatandaşı iken 1 Yıllık ikamet süresi aranmayacagi ilgili maddede yazılı. Yani her türlü o cevap baskın geliyor hocam saygilar -
Peki arkadaşlar sınav kacla kapatır öngörüsü olan var mı