BDDK ingilizce sorunsalı
-
BDDK deneyimi olan hocalarım yardım please.
Kelime ezberi yapıyorum ancak boşa kaybedicek vakitte yok sanırım gereksiz kelimelerde var aldığım kaynakta. Nokta atışı kelime ezberi yapacağım bir kaynak tavsiye ederseniz çok sevinirim. -
@Müşrif Nokta atışı kelime için soruları biliyor olmanız lazım sanırım
-
@vorgheizer Hocam onu kastedmedim ama sağlık alanıyla yada farklı alanlarla ilgilide kelime yoktur sanırım.
-
@Müşrif Yoktur ama işte kesin çıkmaz diye bir şey de söylenemez. Ekonomi ve bankacılık ağırlıklı olmak üzere diğer standart kelimeleri çalışsan yeterli olur gibi.
-
@vorgheizer hocam yds den 60 civarı alan birisi sadece bankacılık ve ekonomi terimleri çalışarak geçebilir mi? Ağırlığı nasıl kısaca ingilizcesinin spk kadar zor mu?
-
@Marsiyal Yds 60 almışsa yaklaşık 2000 kelime biliyordur. Çeviri mantığını da bildiğini varsayarsak. Teknik kelimelerle eksiği kapatırsa geçmemesi için hiç bir sebep yok. Spk sınavına girmedim kıyaslayamam ancak ortalama 1-2 satır uzunluğunda cümlelerden oluşuyor. Cümleler orta düzey. Yds 50-70 aralığına denk gelecek zorlukta.
-
Yds'den 48 aldığımda girmiş ve 70 küsür almıştım İngilizcesinden. Ekonomi terimleriydi ve çalışınca çok da zor değildi. Kira kelimesini bilemeyip cümleyi çevirip o kelimeyi türkçe bıraktığımı hatırlıyorum. İyi bir çalışmayla ortalama İngilizce seviyesi yeterli olur yada olabilir.
-
2017 yılında girmiştim o zamanki İngilizce soruları hatırladığım kadarıyla 2008 ekonomik krizi ile alakalıydı dolayısı ile o konuyla ilgili İngilizce kelimeler vardı
-
@Müşrif Hocam herhangi bir duyumunuz var mı personel alımının ne zaman olacağına dair ?
-
Hocam 2018 senesinde ingilizce yuzunden gecemedim demeyecegim beni resmen biraktilar. 10 cumlenin birebir 7 sini cevirdim diger 3 taneden de toplayabilirdim biseyler mulakata kalicam diye seviniyodum 44 verdiler diger derslerim muh 89 hukuk 66 iktisat 62 ydi ingilizce 60 olsaydi ortalamadan geciyodum ama alan performansimi yeterli bulmadiklari icin mesela iktisat ile hukuk 70 ustu olsalardi ingilizce de hakettigimi alacaktim diye dusunuyorum.Ki sunu da soyleyeyim 2017 de dusuk puanla murakiplik sinavina girdim ingilizce seviyem o zaman daha kotuyken ve murakiplik sinavina girmis olmama ragmen 60 kusur almistim en iyi 2.dersimdi.Su anekdotta var 2018 bddk sinavindan 3 ay sonra yokdile girip 60 alarak yukseklisansa basladim. yokdil cok buyuk bir kismi ceviri ile yapilan bir sinav bddk da 10 cumle ceviri ama o 44 u bana diger alan performansim onlara gore 'yeterli' olmadigi icin verdiler yoksa o mulakati gorecegime sonuna kadar emindim ki bir gun sonra goc vardi ve bddk nin verdigi rahatliktan dolayi sinava istemeye istemeye gittim sonucta 2 si de olmadi.
Cok uzattim lafi ahali son olarak ingilizcede biraz grammer biraz ceviri mekaniginiz varsa sadece ekonomik terimler calisin cunku butun cumleler oyle ama alani klasik sinavda 70 veya 80 ustu alacak sekilde calisin simdiden kolay gelsin. -
@johnnashh Aralık 3 haftası sınav olucak dedi pareto
-
@emilsax, içinde söyledi: BDDK ingilizce sorunsalı
Hocam 2018 senesinde ingilizce yuzunden gecemedim demeyecegim beni resmen biraktilar. 10 cumlenin birebir 7 sini cevirdim diger 3 taneden de toplayabilirdim biseyler mulakata kalicam diye seviniyodum 44 verdiler diger derslerim muh 89 hukuk 66 iktisat 62 ydi ingilizce 60 olsaydi ortalamadan geciyodum ama alan performansimi yeterli bulmadiklari icin mesela iktisat ile hukuk 70 ustu olsalardi ingilizce de hakettigimi alacaktim diye dusunuyorum.Ki sunu da soyleyeyim 2017 de dusuk puanla murakiplik sinavina girdim ingilizce seviyem o zaman daha kotuyken ve murakiplik sinavina girmis olmama ragmen 60 kusur almistim en iyi 2.dersimdi.Su anekdotta var 2018 bddk sinavindan 3 ay sonra yokdile girip 60 alarak yukseklisansa basladim. yokdil cok buyuk bir kismi ceviri ile yapilan bir sinav bddk da 10 cumle ceviri ama o 44 u bana diger alan performansim onlara gore 'yeterli' olmadigi icin verdiler yoksa o mulakati gorecegime sonuna kadar emindim ki bir gun sonra goc vardi ve bddk nin verdigi rahatliktan dolayi sinava istemeye istemeye gittim sonucta 2 si de olmadi.
Cok uzattim lafi ahali son olarak ingilizcede biraz grammer biraz ceviri mekaniginiz varsa sadece ekonomik terimler calisin cunku butun cumleler oyle ama alani klasik sinavda 70 veya 80 ustu alacak sekilde calisin simdiden kolay gelsin. -
Arkadaşlar sınavın İngilizce kısmı hakkında naçizane birkaç bilgi eklemek isterim 6 ay İngiltere’de dil okulunda eğitim aldım YDS den 50 aldım buna rağmen geçen yıl girdim sınava 50 aldım ona göre muhasebenizi yapın öyle girin sınava derim teşekkürler
-
@polish hocam mülakata kadar her gün bir makale çevirsek iktisat ağırlıklı bu yöntem daha iyi olmaz mı?
-
@newworldorder Hocam geçen yıl benle birlikte giren arkadaşlarım da oldu onların pek bir İngilizce altyapısı yoktu bir kaç çeviri falan yapıp öyle girdiler 15-20 falan aldılar bu belki yol gösterici olur size ama tabiki kendinize İngilizce kısmı için sadece söylüyorum güveniyorsanız girin
-
@polish benim üniversite eğitimim ingilizceydi yabancısı sayılmam aslında çeviri yapıp girmeyi planlıyorum.
-
@newworldorder İnşallah hakkında hayırlısı olur kardeşim sen başvurunu yap netice de İng okuduysan onun faydasını görürsün
-
YDS 5000 İngilizce/Türkçe Kelime-Zafer Hoca
https://yadi.sk/i/1QcktE2zvXDRVA
YDS İngilizce/Türkçe Çeviri Metinler-Remzi Hoca
-
@Aslan-Reyiz, içinde söyledi: BDDK ingilizce sorunsalı
https://dosya.co/sygke4nqihju/YDS_Özel_5000_Kelime_Tekrar_Defteri-_(1).pdf.html
-
İngilizcem yok diye sınava girmemezlik yapmayın murakıplık dısında ingilizce kolay oluyor.murakıplık için de zor diyemem ama bankacılık uzman yardımcılığına göre biraz zorlar.Onun dısında bilmediğiniz kelimeleri çevirirken ingilizcesini yazıp cümleyi o sekilde çevirirseniz puan veriyorlar.