Strateji Başkanlığı ilanında maliye bölümü için bişeyler YAPMALIYIZ!
-
TY twitter hesabından paylaşılmış
https://twitter.com/tercihiniyapnet/status/1186665621922156544
Sizler de CBSBB, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Naci Ağbal'ı da etiketleyerek etkin olabilirsiniz arkadaşlar.
-
Teşekkür ederiz destek oldugunuz için ama herkese kurumun takdiri bu yönde denmiş. Gecen yıl bu kuruma baya bir uzman alındı diğer kurumlardan. Duyduğuma göre maliyeden baya gecen olmus. Sanırım bu yüzden ihtiyacları yok. Naklen uzman alımı ile doldurmuş olabilirler. Ama bana yine de bu ilan eski kalkınma bakanlıgı ilanının kopyası gibi geldi. Her bölüm var da nasıl maliye yok
-
Kesinlikle bir ekleme yapılmalıdır. Bütçe ile ilgili bir konuda en fazla söz sahibi olması gereken bir bölümden alım nasıl olmaz. Kaldı ki diğer İİBF bölümlerine göre ne kadar farklı olabilir ki Maliye, o bölümden alım yapılmıyor.
-
Çok anlam veremedim hocam ama bence bu tabiki bir üst kurul kararı ama hazırlayanlar direk kopyalamıs üst kurulun da bölümlere cok baktığını sanmıyorum. Yani üst yöneticiler cogu zaman haklı olarak önlerine nasıl gelirse imzalamak zorunda kalıyorlar daha önce bu şekilde alıyorduk denilerek hazırlanan bir İlanı muhtemelen direk onaylamıslardır
-
Ama yine üst yönetimin takdiri oluyor tabi imza öyle çıktığı için. Bu işlerin nasıl yapıldığını yakından gördüğüm için bu konuda içim hiç rahat değil ve çok üzgünüm. Ama maalesef elimiz kolumuz baglı kalıyor. Yine de cimer den falan yazdım ben. Muhtemelen bu bir gelenek olarak devam edecek ama şimdiden buraya not düşüyorum kesinlikle kopyala yapıştır bir ilan!!!
-
Son donemde merkez uzmanliklar bölüm ayrimina gider oldu. Elbette bu bir yontem ve hakli gerekceleri de vardir. Lakin sayin Naci Agbal da istanbul kamu yonetimi mezunu ve maliye teftis kokenli. Keza ben isletme mezunuyum fakat 2018 ceko puan turlerinde 95-96 puan yani derecelerim var. Bizler sinavlara diger alanlardan da yaparak giriyoruz. Bircogumuz fakultede gormedigimiz bazi hukuk derslerini de ilaveten calisiyoruz. Bddk bu sekilde bölüm ayrimina gitmiyor. Kurumlarin teamulleri farklidir eyvallah ama bu kadar belirsizligin oldugu kpss surecinde, is biraz sansa kalinca da insan umutsuzluga kapiliyor. Bu gencler ülkenin geleceği, en azindan belirsizlikler onceden giderebilse insanlar ona gore yolunu cizse... ancak bolum ayrimi konusunda yapilabilecek bir sey var midir bilemiyorum? Fakultelerde niye bölumler var o zaman diyenler olur.
-
Başvuru Tipi
Bilgi Edinme Hakkı
Başvuru Metni
Sayın yetkili,Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan uzman yardımcısı alım ilanında maliye bölümünün neden olmadığına dair bir açıklama yapılmasını talep etmekteyim. Başkanlığın görev alanı itibariyle bu bölümden alım yapmamasını bariz bir hata olarak nitelendiriyorum. Kurumu aradığımda üst kurulun takdiri bu yönde denildi fakat öyle zannediyorum ki ilanı hazırlayan yetkili kişi Kalkınma Bakanlığı adıyla eskiden verilen ilanların aynısı hazırlamıştır. Bakanlık eskiden verdiği ilanlara maliye bölümünü dahil etmemiştir. Kalkınma Bakanlığının eski ilanları incelenirse bu konu daha net anlaşılabilir. Oysa kurumun yapısı değişmiş bütçe gibi önemli bir alanla birleştirilmiş ve bu durum maliye bölümünün ilana eklenmesini gerekli kılmıştır. Maliye bölümü bu kurumun görev alanının temel saçayaklarından biridir ve ne yazık ki ilanda yer almamıştır. Bunun gözden kaçmış olabileceğini düşüncesi içerisindeyim ve böyle bir bariz hata yapıldıysa eğer bu durum bir çok kişiyi mağdur edecektir. Şahsım ve benim gibi magdur olan tüm arkadaslarım adına maliye bölümü ile dogrudan alakalı olduğunu düşündüğüm bu yeni kurumun hem kpss de hem de yds de iyi puanlar alarak burada çalışmayı hedeflemiş bir çok kişiyi hayal kırıklığına ugrattıgını belirtmek isterim. Nacizane ricam, bu konuda bir hata varsa çok geç olmadan giderilmesidir. Eğer bir hata yoksa da kurum takdirinin neden bu yönde olduğununun tarafıma gerekçeli olarak açıklanmasını talep ediyorum.
Derin saygılarımla.
-
@sbf13 elinize sağlık, yazmayan arkadaşlar da aynen iletirlerse iyi olur, belki bu ilan için olmasa bile en azından sonraki ilanlar için bir farkındalık yaratmış oluruz.
-
@sbf1983 hocam aynı sekilde ben de maliye mezunuyum ancak iktisat puanlarım 95, sıralamada 46.yim ve bu puanları kullanamamak zaten belirsiz olan bu süreçte üzücü oluyor. Keske bir şey yapabilsek
-
@choosemyself anliyorum hocam, ben artik sinavlara giremiyorum yastan dolayi. Insallah sizin isleriniz rast gider, cok belirsiz kpss a sureci. Her anlamda yds, 90+ puan vs hazir beklenmesi isteniyor adaydan, zor acikcasi.
-
@choosemyself keşke hocam herkes yazsın belki sonraki ilanda dikkate alırlar. Bakalım ne cevap verecekler merak ediyorum