TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019 (Sosyal - Hukuk - Mühendislik)

KPSS A
    bi̇li̇şi̇m uzman yardimciliği kasim 2019
    271
    2151
    293862
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • Willsmithh
      Willsmithh @asımus Son düzenleyen:

@asımus sözleşmede öngörülen bir süre varsa sona erer işletme konusu örneğin gıda ticareti yapmak gıda ticaret yapildiginda AS sona erermi

A C A 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • A
        asımus @Willsmithh Son düzenleyen:

@Willsmithh soruda kendiliğinden sona erme sebeplerini sormuyor muydu ama yoksa ben mi yanlış okudum ben birleşme dedim kendiliğinden sona erme sebebi olmadığı için

Willsmithh 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • Willsmithh

@asımus Birleşme kararını genel kurul verir - Şirket birleşme kararı aldıktan sonra tekrar bir karar almaya gerek kalmaksızın AŞ sona erer yani kendiliğinden sona erer

miyopkeynes 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • C
            colinkazım @Willsmithh Son düzenleyen:

@Willsmithh işletmemin amacı gerçekleştirmesi ve gerçekleştirmesinin imkansız hale gelmesi sona erme sebebi diye biliyorum

Willsmithh 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
            • miyopkeynes
              miyopkeynes @Willsmithh Son düzenleyen:

@Willsmithh hocam yıllardır ticaret hukukunda biz anonim şirket sona ermelerinde ilk sırada gördük konusunun sona ermesini
              Soru infisahı soruyodu yani bendede birleşme cevap

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
              • A
                adalet @Willsmithh Son düzenleyen:

@Willsmithh konusunun gerçekleşmesiyle sonra erer ttk 529 b açıkça yazmış

• C
                  colinkazım Son düzenleyen:

Arz eğrisi yatay ekseni keser dikey ekseni keser diye bir soru vardı

miyopkeynes Willsmithh 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                  • miyopkeynes
                    miyopkeynes @colinkazım Son düzenleyen:

@colinkazım evet hocam cevabı yatay ekseni keser olacaktı yanılmıyorsam

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • Willsmithh
                      Willsmithh @colinkazım Son düzenleyen:

@colinkazım hocam amacı demiyordu konusunun gerçekleşnesi fiyordu şıklarda

A B 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • A
                        asımus @Willsmithh Son düzenleyen:

@Willsmithh https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/227130

Hocam burada birleşmeyi fesih sebepleri içinde ele almış

A 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                        • Willsmithh
                          Willsmithh @colinkazım Son düzenleyen:

@colinkazım evet tek kalan soru o hocam 🙂 yatay eksebi kesecekti

• A
                            asımus @asımus Son düzenleyen:

@asımus Anonim şirketlerin sona erme sebepleri kanunda şöyle sayılmıştır;

Sürenin sona ermesine rağmen işlere fiilen devam etmek suretiyle belirsiz süreli hâle gelmemişse, esas sözleşmede öngörülen sürenin sona ermesiyle anonim şirket sona erer.

İşletme konusunun gerçekleşmesiyle veya gerçekleşmesinin imkânsız hâle gelmesiyle anonim şirket sona erer.
                            Esas sözleşmede öngörülmüş herhangi bir sona erme sebebinin gerçekleşmesiyle anonim şirket sona erer.
                            Sermayenin en az %75’ini oluşturan payların sahiplerinin veya temsilcilerinin olumlu oylarıyla alınan genel kurul kararıyla anonim şirket sona erer.
                            İflasına karar verilmesiyle anonim şirket sona erer.
                            Kanunlarda öngörülen diğer sona erme hallerinde anonim şirket sona erer.

• B
                              Başkent1910 @Willsmithh Son düzenleyen:

@Willsmithh hocam 50 sorunun son halini paylaşır mısınız. Varsa cevaplarda birkaç değişiklik yapalım yorumlasarak

• Willsmithh

@asımus hocam elimdeki kitabın azizliğine uğradım kanuna baktım şimdi haklısınız işletme konusunun gerçekleşmesi diyor ama bana hala saçma geliyor işletme konusu gerçekleştigönde neden sona eriyor 🙂

• S
                                  sbhGazi Son düzenleyen:

Hocam mevzuat sorularının cevabı ne?

• Willsmithh
                                    Willsmithh Son düzenleyen:

1.Yatırımların faiz esnekliği azaldıkça IS DİKLEŞİR
                                    2.Mikro q1q2 sorusu ? 112 ile 70
                                    3.Hangisi Keynes sonrası tüketim hiptozlerinden değildir ? Mutlak gelir hipotezi
                                    4.Para arzındaki dalgalanmalar ? Milton friednman
                                    5.1923 -1929 arası politikalar ? Liberal
                                    6.24 Ocak kararları ile iligli ? Fiyat arz ve talebe göre piyasada belirlenir devlet karışmaz
                                    7.5 Nisan krizinde ödemeler bilançosundaki açığı kapatmak için alınan kararlar ? 3 ve 4
                                    8.Hangisi devlet tahvilin sağladığı haklardan değildir ?
                                    9.dolaşımdaki para ve rezevrlerin toplamı sorusu ?
                                    10.Hangisi genişletici değildir ? Ters repo
                                    11.1990 larda hangisi olmamıştır ? Turizm gelirleri azalmıştır
                                    12.Siyasi partileri denetmele yetki ve görevi ? AYM
                                    13.Hangisi anayasa metnine dahil değildir ? Kenar başlıkları
                                    14.Muhasese hisse senetleri soruyordu ? 10.000
                                    15.Cari oran soruyordu galiba ? 3 yaptım
                                    16.Muhasebe oran sorusu ? 0.75 yaptım
                                    17.Muhasebe akreditif için ödenen masraf ? verilen sipariş avansı
                                    18.Muhasebe temel kavram ? süreklilik
                                    19.Matematik oda sorusu ? boş
                                    20.Matematik a-3 sorusu ? 3
                                    21.Matematik işlem sorusu ? 5
                                    22.Türkçe yazım yanlışı ? De ayrı yazılmamalı
                                    23.Borçlar kanunu ilk maddesi ? sözleşmenin kurulması
                                    24.İktisat yay esnekliği – a-71 b-71 li olan yaptım ( emin değilim )
                                    25.hangisi kurumlar vergisi mükellefi değildir ? Kollektif şirket
                                    26.KDV sorusu ?
                                    27.Hangisi matrah ve konusu aynıdır ? baş vergisi
                                    28.Dar mükellefler verdiği beyanname ? münferit beyanname
                                    29.Anonim şirket sona erme halleri ?
                                    30.1.TBMM aldığı bir karar değildir ? muharebe felan onu yaptım bilmiyorum
                                    31.GSYİH hesaplama ? 3.500
                                    32.monopol esneklik sorusu ? -2
                                    33.Klasik arz sağa kayma nedeni değildir ? aynı sermayeyle farklı şeyler üretmek
                                    34.Hangisi tcmb aktifinde yer alır ? …. Varlıklar
                                    35.hangisi politika catısması değildir ? Enflasyonda dolaylı vergilerin artıp talebin kısılması
                                    36.bütçe sorusu ? klasik – performans – program
                                    37.sabit kur rejiminde Döviz kuru hedeflemesinin faydası ? Paranın değer kaybına karşı koruma
                                    38.ceza sorusu ? cezada vatandaş hiçbir şekilde iade edilemez
                                    39.Vergi ile harç arasındaki temel fark ? karşılıksız olması
                                    40.Hangisi mevzuatta kurumun görevi değildir ? ….. politikları belirlemek
                                    41.Hangisi erişime dahil değildir ? perakende internet erişimi
                                    42.Mikro sorusu ? TP max iken MP 0 olur
                                    43.Hangisi siyasal ve medeni haklar sözleşmesinde yer almaz ? Çalışma hakkı
                                    44.Teşviklerin temel amacı hangisidir ? Yatırımları artırmak
                                    45.Muhasebe iflaslı alacak iptali ? Diğer olağan zarar borçlu – Şüpheli ticari alacak alacaklı
                                    46.Hangisi CB ofislerinden değildir ? Kalkınma ofisi
                                    47.hangisi anayasadaki idare ilkelerinden değildir ? idari işlemin öngörülebilirliği
                                    48.Arz fonksiyonu ? yatay ekseni keser
                                    49.Eksik borç sorusu ? Sebepsiz zengişlemeye göre talep edilebilir
                                    50.Vergi ilkeleri ? iktisadilik

evet arkadaşlar kendi cevaplarım üzerine arkadaşların uyardığı cevapları düzelttim boş olanlar var cevap olarak tarışıp onları da halledelim

B P 5 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                    • A
                                      ankara0648 Son düzenleyen:

Hocam 32.soru - 2 emin misiniz bende öyle yaptım ama emin olamadım

• Willsmithh
                                        Willsmithh @ankara0648 Son düzenleyen:

@ankara0648 hocam ben -1 yapmıstım p-mc/p formülünden çıkıyordu ben paydaya MC yazmışım dalgınlıkla yani -2 kesin

miyopkeynes 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • A
                                          ankara0648 Son düzenleyen:

Teşekkür ederim hocam

• miyopkeynes
                                            miyopkeynes @Willsmithh Son düzenleyen:

@Willsmithh esneklik sorusu 1 çıkıyo arkadaşlar P-Mc/Mc=1/E yapınca cok defa yaptım 1 cıkıyo

Willsmithh 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 85
                                            • 86
                                            • 87
                                            • 88
                                            • 89
                                            • 107
                                            • 108
                                            • 87 / 108
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti