Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019 (Sosyal - Hukuk - Mühendislik)
-
Şu sınavların çakışmasına bir açıklık getireyim.
Geçen sene de aynı şekil iki güne yayılarak merkez kadrolar ilana çıkılmış mühendisler, sosyal bilimler ve hukuk alanları günlere ayrılmış.
Sosyal bilimler için konuşuyorum geçen sene cumartesi günü öğleden sonra 14.30 da 50 soruluk tek oturumda sınav yapılmış. Yanlış hatırlamıyorsam saati böyleydi.
BTK ilanı 21 Aralık cumartesi günü saat 10 da 100 soruluk test fazla fazla söylüyorum en fazla iki saat sürer.
Kurumların yapacakları sınav yerleri birbirine yakın olur ve geçen sene gibi aynı uygulama yapılırsa sınavlarda çakışma yaşanmaz.
BTKnın sınav yeri ve zamanı için en net bilgiyi ilana başvuru zamanı kurumdan alarak hareket etmek gerek. -
@Baelish sınavdaki barajı geçen sayısı pek olmadığı için sanırım biraz esneklik yapıp mülakata fazla kişiyi çağırmışlar.
-
@hukukcukişi 93 puan var p4 gel gelelim kamucuyum şaka gibiyim
-
Sabah MTA öğlen btk yapılabilir saat cakismazsa
-
@RqzeeT kurumar size göre mi sinav yapacak cok komik oluyosunuz arkadaslar yapmayin.
-
@BatmanDarkNight gecen sene sınav 14.30 olmus. Bu senede öyle olursa 2 sinede girerim.
-
Başvuru formunu bulan var mı?
-
Başvurular daha başlamadı.İlanda başvuru tarihleri yazıyor
-
@RqzeeT taşra 1 gün merkez 2 gün diye açık açık belirtmişler
-
2019 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı sınavının yazılı bölümü Merkez Teşkilatında istihdam edilecek olan adaylar için İKİ GÜNE YAYILI olarak 21 Aralık 2019 - 22 Aralık 2019 tarihlerinde
-
@rassal Hukuk ayri Muhendislikler ayri Sosyal bilimler ayri hocam. Yani iibfli biri tek oturumda girip cikacak sinava. 50 soruluk bir sinav zaten. Ne kadar oturuma yayabilirler ki?
-
@Baelish geçen yılı baz alma yeni soru bile hazırlamayıp eskisini aynen sormuşlar muhtemelen geçen yılda 2 güne yayacaklardı beceremediler
-
Taşra uzman maaşı konusunda bilgisi olan varmı? .söylendiği gibi BDDK 21-22 Aralık olursa 28 Aralık taşra sınavına girilebilir.
-
@rassal Geçen yıl neden baz alınmasın hadi almadık ondan önceki ilanı da mı baz almayacağız.
2017 2018 aynı mantıkla ilana çıkmış adamlar iki güne mühendis,sosyal,hukuk yayıp fix 50 soruluk testler ile yapılmış her şeyi geçtim soruların tekrar ettiğini nereden çıkardınız iki yıldaki foruma sorulara baktım mükerrer aynı soru yok.
Daha önce 2018 i paylaştım 2017yide paylaşayım kendiniz inceleyin.
Şahsınıza söylemiyorum gayeniz eminin o değildir o yüzden ortaya söylüyorum bu tarz arka kapı yollarla rakip eleme işlerinden bir kurtulalım artık. Eğer şartlar uygun olursa yani BTK sınavı yine öğleden sonra olursa iki sınavada girilebilir. Kurumlar hala ilana elden başvurmamayı, ilan metinlerini güncelleyememekten acizken sınav uygulamalarını yenileyecek bir vizyonu bir kudreti inanın göremiyorum.BTK 2017
1.İklim sorusu ? Yalnız 2
2.Türk devleti ile kara parçası sorusu ? Nahcıvan
3.Alper Tunga Destanı sorusu ? Sakalar
4.Roma imparatorluğu sorusu ? Feodalite
5.Anlatım bozukluğu sorusu ? tehdit ve den sonra edilir
6.Neden sonuç sorusu ? Çalışmadığından başarısız oldu
7.Sayısal Mantık sorusu ? 92
8.İşlem sorusu ? 4
9.S>q vs ? 2 ve 3
10.Varoluşçu yazar ? Sarter
11.Büyüme kutupları ? perroux
12.Faiz oranı nerede belirlenir? para ve mal piy ıs-lm
13.merkantilist? ülke nüfusu sınırlanması
14.Hangisi düzenleyici kurum değildir? KDK
15.Ekonomik sosyal konsey Adalet Divanı? BM-BM
16.Hangisi yanlıştır? Kıymetli evrakta hak olmadan denet devredilir
17.BTK kullanım hakkı süresi ? 15 yıl
18.limon problemi? Tersi seçim
19.Genel işlem koşulu? Anlaşma düzenleyen aleyhine yorumlanır ( Geçen yıl tüketici lehine yorumlanırdı. Bu sorunun cevabından emin değilim.
20.Mali sürüklenme? Vergi ve bütçeyle ilgili olan şık
21.beklentiler kuramı? Tahvil talebi
22.Pareto sorusu ? En iyi 2. Teorem gibi (Tartışılır)
23.Kaldıraç sorusu % 32 si nedir ? 115.000
24.İçsel büyüme sorulmuştu karlılık vs ile
25.Alınan Avanslar 6000
26.Alınan Çekler 5800
27.Limited 200-200
28.Vergi Dilimi %4
29.Kar Yedekleri 21.000
30.STMM 29.000
31.2006 Merkez Bankası TL dövizli şık
32.Para arzı 310-380-460-420
33.60-80 dönemi sorusu ? Maaşlar kısılarak tüketim azaltılır
34.Fonksiyon Gaspı
35.1982 yılında getirilen ? Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
36.Öze Dokunmama sorusu? 2001 yılı ile ilgili şık
37.BTK ortalama gelir
38.Doktor serbest meslek sorusu ? Arızi kazanç
39.Elektronoki haberleşme kanunu sorusu ? Kullanıcı izni olmadan bilgileri yurt dışına verilir gibi bir şık vardı o
40.Uluslar arası Ticarette kullanılmayan ilke ? İhtiyatlılık
41.Solow sorusu ? tasarruf+nufüs
42.Talep fazlası sorusu ? Devlet müdahale etmez
43.Mutlak Butlan sorusu ? Hile ve tehdit
44.İkmalen tarhı sormuşlardı
45 Çatışma maliye sorusu ? Enflasyonu azaltmak için dolaylı vergiler sonucu tüketimin azalması
46.Durağan ekonomiye teknoloji eklenirse ? Alayı artar
47.Objektif-Subjektif ? İstisna- Muafiyet
GSYİH ? 4328
48.2001 krizi nedenlerinden değildir ? Faizlerin düşmesi
49.Konjoktürel vs gibi bir soru vardı. Cevabı spesifij vergilerin istikrarlı oluşu
50.?
Bu şekilde soruları bilmediğiniz için karışık gelebilir ama yine de sınav hakkında biraz bilgi sahibi olabilirsiniz. -
@karagergedan gayem sınava giremeyeceklerin başvurmaması tabikide
-
Arkadaşlar taşra kadrolarıda mı 20 katı İzmir mesela 20 kişi mi girecek sınava ?
-
2019 p48 in 88 .8 veya 89 puanlarının sıralaması nedirr arkadaşlar?
-
@karagergedan çok teşekkürler hocam, peki mülakata kalanların kaç neti var bir bilginiz var mı
-
@ank3435 sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor 50 soru ve baraj 70. ondan sonra 70 miş ve üstünü geçenler sıralamaya koyuluyor 4 katı kadar mülakata çağrılıyor
-
@eemci, içinde söyledi: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2019 (Sosyal - Hukuk - Mühendislik)
@ank3435 sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor 50 soru ve baraj 70. ondan sonra 70 ve üstünü geçenler sıralamaya koyuluyor 4 katı kadar mülakata çağrılıyor