BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
-
@jsm hocam sermayeyi yanlis buldum herhalde o kisimdan emin degilim. Hisse senedi ihrac primleri,ödenmemiş sermaye vs özsermayenin altina yazdim. Sermaye 10000e yakın bir şey bulmustum ama dedigim gibi orasi yanlistir bende. Dönem karı vergi karsiliklari 11000in yuzde 20sinden 2200 buldum. Siz de mi öyle buldunuz? Özsermaye 75 bindi bir de değil mi?
-
Yanlis islem yapmadiysam dönem karı 9000 vergi karsiligi 1800 net kar 7200
-
evet Dönem Karı=9000
vergi=1800
Dönem Net Kar=7200 -
İngilizceyi çok güzel salladım bakalım ne verecekler
-
@Marcuspowa hocam ben vergiyi yanlış hesapladım benim net zarar çıktı sermayeyi 49000 civarı buldum diye hatırlıyorum
-
bankacılıkta 2 muhasebe sorusunda finansman oranını mı soruyordu yoksa kaldıraçı mı ?
-
@IS-LM kaldıraç oranı.
-
@MartinLuther bende böyle buldum hocam
-
arkadaşlar ingilizceyi iyi yapanlar,
soruların nereden çıktığına dair bir analiz yapabildiler mi? -
Bankacılık Uzman Yardımcılığı sınavına girdim bende,
geçen yıla göre daha zor bir sınavdı,
sınıf doluya yakındı bizim sınıfta,
iki yılı kıyaslıyorum. gecen sene medeni ve icra iflas tanım vardı bu sene soru yoktu bunlardan.
ticaret borçlar ceza fix soru cıkıyor ıkı yıldır.muhasebede format hep aynı,
40 puanlık verilen kalemlerden bilanco ve gelir tablosunu oluşturma,
25 puan Finansal tablolar analizi
25 puan yevmiye kaydı?
10 puan TFRS den geliyor.İktisat maliye finans oturumu
bu sınavında gecen seneyle uzaktan yakından alakası yok?
maliye çok 5 puanlık bir soru sadece
iktisatıda gerçekten bilmek ve yorumlayabilmek gerekiyor.ingilizce(başımın belası olan)
bu sene geçen yıla göre daha zordu. 10 cümleyi türkçeye cevirmemiz istendi.
yine yapamadım :)))
ingilizceyi iyi yapanlar nerden geldiğine dair bi analiz yapabilirler mi?son olarak yazılıyı geçen 40 kişi yine çıkmaz bu sınavda...
-
@Kaan_Akça hocam sizce muhasebeden baraji kıl payı geçen(2. Soruda oran bulmaları sınav heyecaniyla atlamisim sadece tablo verilerini buldum) iktisat-maliyeden 70 civarı,hukuktan 70 civarı,ingilizceden 85 üstü alan birinin mülakata kalma şansı var mıdır?
-
@Kaan_Akça Nereden çıktığından ziyade şunu farkettim. Çeviri tekniği bilmeden istediğin kadar ekonomi terimi bil çevrilmez ; özellikle son birkaç cümle. "Given"la başlayan cümle vardı mesela , bunun "düşünüldüğünde" anlamı verdiğini bilmezsen komple yanlış çevrilir o cümle.
-
Benim yüzde 99 olmadı mulakata katılacaklara başarılar umarım kurum listeleri doldurur
Sınava gelince hukugun tamamını iktisattada gölge bankacılığı hariç yaptım biraz enflasyon spirali yarım yamalak oldu onun harici bu iki ders kolaydı
Muhasebe normal muhasebe idi
İngilizceyi gorunce keşke hiç gelmeseydim dedim
Çok fazla rezillik çıkmasın diye sallamadim.Neyse tecrübe olmuş oldu
-
Kolay diyen kekolara kanmayın dostlar hiçbiri mülakata kalamaz. BDDK kıt puan verir. En fazla 50 kişi mülakata kalır uzmanlık ta. Geçen yıl mülakata kaldım mülakatta katliam yaptılar bize. O yüzden çok da sevinmeyin mülakata kaldım diye.
-
@kadr alanınız o kadar iyiyse keşke kalsaydınız. Bence kolaylık sağlarlardı.
-
@preacher aynen. Mülakata kalsak da garantisi yok ki...
-
Sınav zordu diyen kekolara bakmayın. Gayet kolaydı. Bir tane zor soru göstersinler bakalım
-
arkadaşlar sınav kolaydı zordu muhabbeti uzar ama şöyle diyim eğer hukuk ve iktisat zor geldiyse gerçekten belki çalışmamış olabilirsiniz veya sınavın etkısıyle olmuş olabilir ama genel olarak baktıgımızda ki konustuklarımız arkadaslarımızda hukuk ve ıktısat yapılabilirdi. ingilizcesi zaten var olan yapar olmayan yapamaz net. muhasebe ise normal bence yani bu sınavda bu sorulur. bence genel olarak ingilizcesi olan arkadaşlar eğer dediğiniz gibi kıt puan vermezlerse mulakata kalırlar diye düşünüyorum.
-
@tereke sınav açıklanınca sonucunun resmini at buraya lüten bekliyorum
-
Bu sınavda da kıyım yapmasınlar artık en azından şu aşamada