2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@KamuAdayı
iibf mezunu ve memur adaylarının çoğunun ortak sıkıntısı şudur. rahatsızlık duyduğunuz şeyler var ancak bu rahatsızlıkların kaynağı da içine girmeye çalıştığınız organizasyon yani kamu idaresi. bu nedenle insanlar tepki göstermeye çekiniyor. bu son zamanlarda daha da arttı. bu temel neden sebebiyle hiçbir zaman iibf etkinliklerinde yüksek katılım ve güçlü bir sonuç elde edilemiyor. -
@KamuAdayı Twitter üzerinden sorunun tamamen çözülebileceğine inancım yok sadece bir nebze de olsa torpilin ve kayırmaların daha az olmasını ümit ederek paylaşımımı yaptım. Ayrıca Twitter kullanıcılarının çoğu hesabını anonim olarak kullanmakta sadece etkileşim verilse yeterli olur bence böylece etiketin gündemde daha üst seviyelere ulaşması da amaca yakınlaşmaya yardım eder. Tek tek anonim hesaplar içinden bu konuda tweet atanlar da fişleniyorsa vay halimize zaten... Fikir ve düşünce özgürlüğü bitmiş demektir.
-
@Khazad-Dum
yanlış anlamayın hocam eleştirim size değil. siz duyurusunu yaptınız sadece. biz kavramları kelimeleri hep yanlış kullanıyoruz. yol yordam bu değildir. en azından bu saatten sonra bu değildir. kaldı ki düşünce özgürlüğü hiçbir zaman ve mekanda kısıtlanamaz. kısıtlanan bir şey var ise o da ifade özgürlüğüdür. herkes düşüncelerini ifade etmekte özgürdür bana kalırsa. ancak sonuç alınmak ve varsa bir problem çözülmek isteniyorsa akıllıca davranılmalı. baştan yenilgiye uğratılmamalı girişimler. -
Ben anlatmak istediğinizi anladım direkt olarak size değil ortaya koyduğunuz görüşe cevap vermeye çalıştım elimden geldiğince... Zamanın eskisi gibi olduğunu düşünmüyorum hayatın çoğunluğu artık sosyal medyada geçiyor devlet için de böyle halk için de böyle. Durumun böyle olduğu açıkken insanlar da çizgiyi aşmadan tepkilerini göstermeliler. Ben demiyorum ki toplanın isyan edelim vuralım kıralım. Sadece bu ülkeye hizmet etmek isteyen insanların önüne bu kadar taş konmaması gerektiğini, hizmet etmeye olan isteklerini ve şevklerinin bu denli kırılmaması gerektiğini haklı bir şekilde ifade edilmesi gerektiğini savunuyorum. Söylediklerim biraz romantik ve realiteden uzak gibi gözükebilir ancak sosyal medyanın gücü gün geçtikçe artıyor biz de haklı taleplerimizi ifade edelim istiyorum...
İyi akşamlar hocam çok uzattım kusura bakmayın... -
@Khazad-Dum
kesinlikle romantik ve realiteden uzak bir yaklaşım değil bu. haklısınız ve realitenin tam da kendisi aslında.
Yalnızca şunu unutmamak gerek. Yalnızca doğruları söylemek sonuç getirmez. doğruları; doğru yerde, doğru zamanda ve doğru üslupla dile getirmek lazım sonuç için. akıllıca davranmaktan kastım bu. kalan konularda size aynen katılıyorum. insan düşüncesini tepkisini dile getirebildiği kadar insandır.
İyi akşamlar diliyorum -
@osaduman yorulsakta devam..
-
@2020son_, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@ryu753 hocam peki il genel sekreteri de mi çevre ve şehircilik? Kanunda halen valinin teklifi ve ic işleri bakanlığı onayi yazıyor
Özetleyecek olusak
Belediye = Ç.Ş.Bakanlığı
İl =İçişleri BakanlığıBakanlıkla ilgili sorularda bu bir iki istisna dışında belediyelerden Içisleri bakanlığı hemen hemen yok diyebiliriz.(belediye ismi onayı,soruşturma açılması istemi ,görevden uzaklaştırma içisleri Bakanı)
-
Arkadaşlar nükleer düzenleme kurumu 3 sayılı cetvelden çıkartıldı mı? Bu kurum ile ilgili bir değişim vardı hatırlayamadım? Özellikle idare başlığı altında güncelleri değişimleri yazalım aklımıza gelen. Herkes bir tane yazsa gayet Bilgi birikimi olur.
-
-
Esnek kur sistemine ne zaman geçilmiştir?
-
@pabloescobarr 2001 yılında
-
@iibf bir soruda 1989 yazıyor esnek kura geçiş şıklarda 2001 de yok aynı şey değil mi esnek dalgalı. Kafamı karıştırdı
-
İyi günler arkadaşlar
Soru bankası olarak KAS ve KAİM-MAKAM 2000'i kullanan arkadaşlar hangisini önerirsiniz? Haftasonu sipariş vermeyi düşünüyorum. -
@pabloescobarr
hocam devalüasyon sabit kur rejiminde yapılır. hükümet devalüasyon kararı aldığında doğal olarak sabit kur uygulanıyor o dönem. devalüasyon durdurulduğunda yine esnek kura geçilmiş olur. o nedenle tarihler farklı gelebilir karşınıza. bahsettiğiniz tarihler mesela devalüasyon tarihleri -
@KamuAdayı
esasen esnek kurun ekonomimize girişi 1980 yani 24 ocak kararları -
@iibf esnek kur 24 ocak kararlarıyla geldi hocam dalgalı kur 2001
-
@pabloescobarr hocam özür diliyorum 2001 evet dalgalı kura geçiş. o soru için Türk parasının kıymetini koruma kanunu 28, 30, 32 sayılı kanunları okumanızı tavsiye ederim kontrollu döviz kurundan serbest döviz kuruna geçis aşamaları anlatılıyor kafanız karişmasın karışıklık varsa onları okuyarak çözebilirsiniz
-
@pabloescobarr birde arkadaşımızın dediği gibi sabit kurdan 24 ocak 1980 yılında kopuldu ve biz esnek kur sistemine geçiş yaptık soruda neden 89 vermiş onu anlamadım tam finansal liberalizasyona geçiş bahsedilir aslında o tarihte.
-
@pabloescobarr tam sermaye hareketliliğine geçiş 1989 hocam esnek kura 1980 de ilk adımlar atılıyor ve 1981 geçiliyor . Dalgalı kurla esnek kur aynı şey hocam 2001 den kastı 1980 kadar sabit kur 1980den 2000 kadar esnek kur.2000/2001 şubatına kadar kur çıpası yapıp tekrardan sabit kura geçiyoruz fakat 2001 kriziyle tekradan esnek( dalgalı kura ) geçiyoruz..
-
Metin Kaya hocamızın kaymakamlık sınavı tekrar fasikülü vardı elinde olan var mı acaba?