2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
Öncelikle 70 üstü yapan her adayı tebrik ederim.Herkes için hayırlısı olsun inşallah.Ben bu sene ilk defa sınava girdim.Daha önce hiç kurum sınavı,kpss vs tecrübesi de yaşamamıştım. 1 ay gibi bir süre çalışma fırsatı buldum 60 nette kalmışım Belki sırasi veya yeri degil ama tecrübeli arkadaşlardan ricam iktisat için bir kaynak veya çalışma metodu önerebilir mısınız? Nasıl çalıştınız?Nasıl çalışmalıyım?
-
@KamuAdayı hocam ayrı yazıyorsa para ve fiskal demesi lazım değilmiydi?Arz şoku konusunda görüş birliği yok haklısınız bu gece iyice kaynakları tarayıp ona göre itiraz edeceğim.Birde gelir yöntemi sorusu var oda yanlış bana göre ama o yoruma çok açık.
-
@heisenbergww
araya ve koymadı diye soru iptal etmez hocam ösym ayrı yazarak hangi anlamda sormak istediğini göstermiş ösym.
gelir yöntemi matematiksel olarak doğru ancak normalde 290 olarak gsmh bulmamız gerekiyor. gysh sorulmuş soruda. ekstra olarak net faktör gelirlerinin de verilmesi gerekirdi. Terim hatası var gibi soruda. Belki onu iptal ederler. Diğerlerinin olacağını düşünmüyorum dediğim gibi. -
benim geçen yıl73,48 gelmişti ve 684. olmuştum Bu yıl 71,5 netim var gibi.
-
@cyhnblgn, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Öncelikle 70 üstü yapan her adayı tebrik ederim.Herkes için hayırlısı olsun inşallah.Ben bu sene ilk defa sınava girdim.Daha önce hiç kurum sınavı,kpss vs tecrübesi de yaşamamıştım. 1 ay gibi bir süre çalışma fırsatı buldum 60 nette kalmışım Belki sırasi veya yeri degil ama tecrübeli arkadaşlardan ricam iktisat için bir kaynak veya çalışma metodu önerebilir mısınız? Nasıl çalıştınız?Nasıl çalışmalıyım?
Ben geçen yılki kaymakamlık sınavına kadar iktisat net ortalamam 0,75 idi. İki yıldır Yüksel Bilgili mikro ve makro iktisat çalışıyorum. Geçen yıl bir soru iptal oldu 9 doğru 1 yanlış bir boş. Bu yıl 7 doğru 3 yanlış. Tavsiye ederim yani.
-
@heisenbergww Aslında kurumlar vergisi arzda bir şok yaratır bu doğru ancak ani bir şekilde yüksek oranlarda yapılan artış-azalış şok etkisi yaratacaktır. Çünkü Arz şokları, üretim tekniğinin değiştirilmesi, yeni ürün girdisi, hava koşullarının normalin dışında gelişmesi, yeni hammadde kaynaklarının yaratılması ve hammadde fiyatlarında hissedilebilir ölçüde yükseliş ve düşüşlerin gerçekleşmesidir. .. Şu an ülkemizde yüzde 20 olan kurumlar vergisi yüzde 20.1 ya da yüzde 19.9 olarak belirlenirse arz şoku yaratır mı yani üretici her düzeydeki vergi değişikliklerini çıktısına yansıtır mı?
-
@g-uzmanı, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
@heisenbergww Aslında kurumlar vergisi arzda bir şok yaratır bu doğru ancak ani bir şekilde yüksek oranlarda yapılan artış-azalış şok etkisi yaratacaktır. Çünkü Arz şokları, üretim tekniğinin değiştirilmesi, yeni ürün girdisi, hava koşullarının normalin dışında gelişmesi, yeni hammadde kaynaklarının yaratılması ve hammadde fiyatlarında hissedilebilir ölçüde yükseliş ve düşüşlerin gerçekleşmesidir. .. Şu an ülkemizde yüzde 20 olan kurumlar vergisi yüzde 20.1 ya da yüzde 19.9 olarak belirlenirse arz şoku yaratır mı yani üretici her düzeydeki vergi değişikliklerini çıktısına yansıtır mı?
Hocam şöyle örnek verilmez deseydin doğru söyledikleriniz. Ama verilemEz dediği için e harfi fazlalığından gelecekte belki de yüzde 70 artırılacak bu da arz şoku yaratacaktır bence.
-
@g-uzmanı kurumlar vergisi sürekli değişen bir şey olmadığı gibi değiştirildiğinde mesela %3 %5 gibi oranlarla değiştiriliyor bu da bence arz şokuna sirayet eder. sadece vergi oranları olarak değil de kurumlar ibaresini de ayrıca belirtmesi ipucu veriyordu bence üretici için
-
Öncelikle virüs sebebiyle Trabzon Kanuni eğitim ve araştırma hastanesinde de yoğun bakımda yatan anneme burayı okuyan tüm arkadaslardan ismen (Ayşe tayar annem) Dua etmelerini istiyorum.
11 Eylül’den beri bu sıkıntı ile sınava çalısmaya çalıştım. Puanım mülakata kalır sanırım Yazmak istemiyorum.Sadece dua istiyorum
Hayat çok değişken Allah tüm hastalara şifa versin anneme de -
@tyr61 Allah şifa versin kardeş
-
@tyr61 Allah şifa versin tez zamanda
-
@districtgovernor çok teşekkür ederim,çok sağolun
-
@tyr61 Rabbim tez zamanda şifa versin kardeşim.
-
@tyr61 Allah şifasını versin inşallah
-
@tyr61 allah şifa versin tez zamanda inşallah
-
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle arkadşa çok geçmiş oldun Allah şifalar versin.
Benim sorum şu, geçen sene 100 200 ve 300üncü olanlar kaç puandaydı
-
@fkoseli 100. olan 81-82 civarı diye biliyorum
-
@tyr61 Allah şifa versin
-
Arkadaşlar bir konuyu daha belirtmek istiyorum umarım yanlış anlaşılma. Geçen sene sorular osymde yayınlandığında forumda 90 üstü çok kişi vardı fakat sonuç açıklandığında durum degismisti. Dolayısıyla puanlar bu sene dusecektir mutlaka.
-
@fkoseli geçen sene 80.021 ile 160. sıradaydım. Bir arkadaşım 80.601 puanla 120. sıradaydı. Bu sene 76.5 puanda kaldım.