2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@KamuAdayı tmm hocam dogru dur Bn de yanlş yaptm ama soru hakkında bilgim çok yok
-
Dediğim tam olarak anlaşılmadığı için açıklayayım. Taban konusunda 2018’le farklı olabilir. Çünkü sınav çalışamayan ve çalışanı ölçmüyordu. 400 kişiyi dolduralım ama çok daha kimse yüksek yapamazsın tarzında sorulmuştu. Bu yüzden taban 72-73 olabilir. Ancak 15 tane ölçme değerlendirmeden uzak soru var. Buradan yola çıkarak 76-80 arasının ilk 50’de olacağını düşünüyorum. Bence 10 kişi 80 üstüne çıkamamıştır.
-
70-71 arası kapatır arkadaşlar müsterih olun. Bir sınavda eğer piyasadaki kaynakların neredeyse hiçbirinde olmayan 10 civarı soru varsa o sınavda çok yüksek alınması pek mümkün olmaz.
-
Arkadaşlar iktisatta gelirler yöntemi sorusu yanlış,parafiskal ise cümlenin sıkıntılı kurulması sorunu var.Arz sokunu iptal edeceklerinide dusunmuyorum neticede modele eklerseniz olur maliyet artisi as kayması şeklinde yorumlandığı için.Ben taşrada oldugum icin itiraz edemedim eğer ankarada olup vakti olan soruyu yanlış yapan varsa gelir hesaplaması sorusu için ucretini ben karsilarım birisi itiraz ederse ihtimal var diye dusunuyorum.
-
Türkçeden 1 soru
İnsan hakları 2 soru
Türkiye ekonomisi 4 soru
İdare hukuku 5 soru ölçmeden uzaktı -
herkese geçmiş olsun, 87,75 bekliyorum. Daha çok kişiyi ve puanı foruma çekebilirsek herkes önünü daha rahat görecektir.
-
@yunusemrex3521 geçen sene şöyle bir yanılsama oldu. Herkes sınavın 2018 gibi olacağını varsayıyordu. Çünkü 2018'de kontenjan dolmamıştı. 70'i geçince mülakata kalındığı için sandığınızın aksine 2019 yılında sınava giren sayısı çok fazla oldu. 2018 yılında 30.000 civarı sınava girdi diye hatırlıyorum. ÖSYM'den bir tanıdık net rakam vermeden 2019 yılında sınava yaklaşık 50.000 civarı kişinin girdiğini söylemişti.
Ancak; 2019 yılında sınava hazırlanan ve giren çok olduğu için puanlar yükseldi. Bu sene ise puanın yükselmesi, yani her 70'i aşanın mülakata giremediğinin anlaşılması ve pandemi sebebiyle sınava sanıldığının aksine 2019 yılındaki kadar adayın girmediğini düşünüyorum.
-
@hedef2020, içinde söyledi: 2020 Kaymakamlık Sınavı.
Çünkü sınav çalışamayan ve çalışanı ölçmüyordu. 400 kişiyi dolduralım ama çok daha kimse yüksek yapamazsın tarzında sorulmuştu. Bu yüzden taban 72-73 olabilir.
Katılıyorum.
-
@KamuAdayı hocam bu soru benim çok canımı yaktı milli gelir soruyor diye okumuşum sadece gelirleri topladım 250 buldum
-
@smsk1 Kıymetli kardeşim sınav açıklanınca 87.75 yaptığın net fotosunu bana özelden at sana iki takım elbise alayım çünkü sınav birincisisin büyük ihtimalle, takım elbise lazım olur.
-
@zephead
itiraz edin hocam. yüksel ihtimalle iptal edilir o. sokak ağzında milli hasıla yurtiçi hasıla aynı şey der geçersiniz ama. iktisatta farklı anlamlar ifade ediyor. itiraz olursa kesin iptal olarak bakıyorum o soruya.
@heisenbergww
durumunuz kritikse puan olarak bence mutlaka itiraz etmelisiniz ya da birilerinden rica etmelisiniz hocam.
O soru size barajı geçirecekse ve kimseyi bulamazsanız bana ulaşın itiraz edeyim. -
@popescu :)) mutlaka atacağım. Ancak daha yüksek yapan veya yapanların çıkmasını olası görüyorum
-
@KamuAdayı hocam itiraz nasıl ediliyor siteye baktım birşey bulamadım
-
@smsk1 teşekkür ederim.
-
@zephead
net bilgim yok hocam. daha önce itiraz etmedim. ancak daha önce bir arkadaş söylemişti galiba. ösym nin sitesinde genel amaçlı dilekçe varmış. onu doldurup, sonra belge oluşturup ösym sitesinden 20 tl ücret ödüyoruz. ardından dekontla birlikte dilekçeyi gönderiyoruz. arkadaş böyle söylemişti. önceki iletilerde bulabilirsiniz. çok eski ileti değil. -
Arkadaslar bu saatten sonra trollere hazır olun
-
@KamuAdayı teşekkür ediyorum
-
@Mckr213 ÖSYM 2019 da çoğu insanı 65 75 net bandida tutarak insanların iştahını kabarttı bunu da hesaba katmanı isterim
-
@zephead hocam itiraz edeceğim iki soru var türkçeden bu iktisat sorusunda net faktör gelirini vermemiş yani sıfır kabul etmiş o da gsyh ya eşit olmuş galiba şimdi aklıma geldi ondan birşey çıkmaz bence
-
Bu sene katılım 2019 a kıyasla baya düşükmüş