2020 Kaymakamlık Sınavı.
-
@heisenbergww hocam Murat hukuk kitaplarını hiç incelemedim belkide iyi hazırlanmıştır bilemem ama şahsi fikrim sadece özellikle Mevzuat ve hukuk için başucu kitaplarını ben olsam yinede alırdım.KPSS a ile kaymakamlık sınavında konular üzerindeki detay farkı fazla.altyapın varsa da rahatlıkla söylentilere göre Aralık diyorlar sınav tarihi için rahat rahat ikisi birarada gider altyapın olduğu için.zaten sınavın belalı dersi iktisat sende mevcut hukuklarda da altyapı var Ekonomi insan hakları Türkçe iyi yaparsan neden olmasın.
-
Arkadaşlar kendim için değil linç yemeyeyim mühendislik vb. mezunları için belli bölümlerde yüksek lisans yapma şartı ile kaymakamlık sınavına girebiliyorlar bu yüksek lisans tezli mi olmalı tessiz de kabul ediliyormu tezli diye belirtilmemiş ama ?
-
@keskin34 ilginize teşekkürler hocam.Konsensustan dilini sevdiğim için ahmet nohutcunun kitaplarını alıyorum o zaman.Mevzuat dediniz bunların kitapları bu mevzuatları yorumlayan şeklindemi yoksa direkt kopyala yapıştırmı oluyor peki?
-
Bu sınavda tecrübeli biri olarak nacizane verebileceğim en iyi üç tavsiye şudur ;
1- bol bol tekrar
2- belirli bir (tek)kaynaktan çalısmak
3- kanun okumak
Ezbere dayalı bir sınav, 2 ayını bu işe tamamen adayan birinin kazanmaması için bir sebep yok. Herkese iyi çalışmalar dilerim. -
@sedobaba58 Soru çözümüde tek kaynakmı olmalı hocam?
-
@heisenbergww evet hocam tek kaynak defalarca çözülmeli
-
@sedobaba58 siz hangi kaynakları kullandınız hocam
-
@ryu753 merhaba, sınavı geçen biri olarak bende @sedobaba58'e katılıyorum. Ben kas soru bankasını 3 defa çözmüştüm, tabiki iyi bir konu anlatım temeli olduktan sonra. Başarılar dilerim.
-
@sedobaba58 çokk güzel özetlemişsiniz, bravo
-
Arkadaşlar sinav 2 sene önce 70 ile kapatti geçen sene 76 civarındaydi sanırım
Bilemeyiz ama bu sene için öngörüsü olan var mı?
Benim hedefim en az 80 doğru yapmak
kolay değil ama oraya yakın yapmak gerekiyor -
@luce 2019 basım anayasa ve idare kitapları fazlasıyla günceldir.
-
@sedobaba58 bütün ösym sınavlarının taktiği budur.Ancak öyle bir kaynak bulmak kolay değil.Siz bile arkadaş sormuş hala buraya yazmamışsınız.Hangi kaynağı dönelim?
-
Merhaba sizce themis rituel mi?
-
Herkese iyi çalışmalar. Sizce Hukuk Öğretir hukuk videoları ve kaynakları sınav için yeterli mi? Daha önce bu şekilde çalışanınız var mı?
-
@Kaimmakam23 Ben geçen sene kpss a için izlemiştim epey faydasını görmüştüm ama kaymakamlık için nasıl olur bilmiyorum hazırlananlar vardı hocam
-
@heisenbergww teşekkür ederim kardeşim. Ama sanırım orada tek sıkıntı idare hukukunda birtakım güncellemelerin henüz yapılmaması. Yoksa anayasa hukukundan ben de memnun kaldım diyebilirim
-
@Kaimmakam23 hocam anayasa ve idare Ahmet Nohutçu yeterli kaynak mıdır konuda sizce ve soru bankası olarak ne almalıyım?
-
Öncelikle 106. dönem kaymakam adaylarımızın son eğitim süreci hayırlı olsun . Bugün edinmiş olduğum izlenim bu yılki sınav sürecinin hızlanmış olduğu ve tarih konusunda ÖSYM den cevap beklendiği yönünde. Bu zorlu yolculukta tüm arkadaşlara çalışmalarında başarılar dilerim . Allah muvaffak eylesin.
-
Arkadaşlar themis ve nohutçu konu anlatımı kullanan var mı? Hangisi daha iyi anlatım olarak?
-
Geçen sene bu sınava girdiğimde birçok konuda eksiğim vardı çalışarak tamamladım ve bu eksikliklerden en önemlisi de insan hakları ve demokratikleşme idi. Bana yeterli gelecek kaynağı bir türlü bulamadım bu nedenle ve tabii Türkçe’de yaptığım hatalar yüzünden kıl payı kaybettim. Bu sene öyle olsun istemiyorum. O nedenle bir önceki sınavda uzaktan takip ettiğim foruma üye olarak burada çalışan arkadaşlarla yardımlaşmak istiyorum mutlaka bir önceki iletilerde paylaşılmıştır ama o kadar çok sayfa var ki içinde kayboldum. İnsan hakları dersinde inciğini cıncığını anlatan bir kitap tavsiyesinde bulunursanız sevinirim.