2019 Stajyer Hazine Kontrolörlüğü İlanı
-
@voice Yazılı sınavda şöyle saçma işlere girmesinler artık. Zaten kaç kişi kalıyor mülakata da insan eleyecekler hala
-
Sorular gercekten gecen sene daha kolaymış, hayirlisi olsun
-
zaten bi 30 40 kişi yoktu galiba .Ee bi de son dakika sınava gören 80 83 puanı arası olup calisamayangrup var .bi de zor sorulmuş .Böyle olunce sayı bayağı düşer .Klasik sınav zaten ekstra zor .bi de soruları zor sorup daha da niye zorlamislar
-
Muhasebe de zor olursa bu sınavı maksimum 10 kişi geçer
-
@Kralex evet hocam doğru yanlış yazmışım onu, teşekkürler.5
-
Orta zor iktisat sonrası gayet zor bir muhasebe.. Yarına umut kalmadı
-
Uluslarasi iliskiler sorusunu isci sayilarini çarparak buldum. Çay konusunda iki ulkenin mutlak ustunlugu yok 300 adet urettiklerinden. Otomobil konusunda Almanya mutlak ustun. Karsilastirmali ustunluge gelince ic fiyatlara göre Almanya otomobilde karsilastirmali ustun,Hindistan çayda karsilastirmali üstün.
-
muhasebe soruları
1)Tam bir monografi sorusu vardı .Mizandan gelir tablosuna dönem sonu işlemlerinden yansıtma hesaplarına kadar .50 puanlık soru burdandi.Vmy sınavından nasıl soruluyorsa onun aynisiydi.Gayet uzun uğraştırici .Ben mizanı tutturamadım .17600 liralık bi açık çıkıyordu bulamadim bi türlu
2)menkul kıymet alış satış faiz tahakkuku kaydı .7 soruluk bi bölümdü .O monografi den sonra çözmek okumak anlamak zordu
3)Bilanco verilmiş cari oranı asır test ı finansal kaldiracoranını soruyorDu .bir de yorum istiyordu .içinde en kolayı buydu
sanırim geçmiş dönemlerde monografi sorulmamis parça parça soru varmış .bu yıl bayağı zorladilar -
@voice ben de katılıyorum hocam çok zaman alıyordu monografi sorusu çıkışta görevli zaman yetti değil mi diye bir arkadaşa sordu o da gayet yetti dedi ben öyle düşünmüyorum dedim ama umarım duymustur çünkü ona göre bu veya gelecek sınavlarda değerlendirme yapacaklarını düşünüyorum ben endişeli bişekilde sordu ve gözetmenlerin en yetkilisiydi
-
@ege çoğu 1 sayfa kağıt verdi eğer 1 sayfa veren arkadaslardansa yetti diye düşünmüş olabilir .büyük defter kaydı yapmadan hesaplar çok karisiyordu.donem net karına kadar yapmak gerekiyordu .bir de kapanış kaydı felannasıl yetiyor anlamadım .vmy de de çıkıyor böyle ancak monografı sorusu 70 puan .burda 50 puan .Ve soru sayısı daha fazla burada .Bakalım geçen olacak mı
ve katılım daha da azalmıştı.Yarın kaç kişi gelir bilmiyorum -
Bence muhasebe fazlasıyla zordu. İktisat da geçen seneden zordu kesinlikle. Faiz Swapi ve büyümeyle alakalı olan tanımlar hiç de kolay cevaplanabilecek cinsten değildi mesela. Bu şekilde zorlanacaksa giren adaylar en azından İngilizce oturumu da olmalı. 70 ve üzeri YDS alan herkes zaten öyle ya da böyle paragraf ya da cümle çevirir gayet de iyi puan alır. Kaldıraç etkisi yaratacak alan yok . Gerçekten şaka gibi.
-
Öyle valla bu muhasebeden 70 i gececek cok olur mu bilemedim. Muhasebeden yandım resmen. Karaıtırdım Bi sürü kaydı da. Büyük defter yapmayınca zor olur diye onu da yapayım dedim ama. Bence o ikinci soru cok gereksizdi monografi 70 diğer soru 30 olsa dahaa iyiydi.
-
Sürekli monografi çözerek hizlanmayla ve aşinalıkla yapılacak tarzda sorulardı.2.sorunun yerine mizan,bilanço,kapanış kayıtlarının puanları artırılmalıydı diye düşünüyorum.1 sayfa 15-20 dk arasında mizan çıkarıyorsun 5 puan.Puanlama konusunda hem iktisatta hem de muhasebede,sınavı hazırlayanların sınıfta kaldığını düşünüyorum.
-
@Kralex sınav sadece muhasebeden olussa sürekli muhasebe çalışırız ama iktisati maliyesi de var .tamam meslek olarak çok güzel bi yer kariyeri 10 numara ama bu kadar zorlamak niye ?Geçmiş yıllar gibi sor bari .Ve alınacak kişi sayısı arttıkça sorular kolaylasir.Daha zorlamak ne biliyim .Bu sınavın bana tek faydasi konu tekrarı oldu .Ilerdeki sınavlarda kolaylık saglayacak:(
-
Neden bilmiyorum ama sınav çok yordu beni. Diğer girdiğim sınavlarda bu kadar hissetmemistim yorgunluk.
-
@voice bhagwati uluslar konusu
-
@Marcuspowa Kesinlikle katılıyorum. BDDK ya da bir başka sınav bu kadar yormadi beni de
-
@piko ama kpss de büyüme de çıktı .Yoksullastiran büyüme aşı üstünde .nasıl uluslar konusu oluyor Hadi ona uluslar dedik .Caose a ne dicez.Maliye nin konusu
ya da orta gelir tuzağı .o da büyümenin konusu . -
@NeverLetGo Test in gözünü seviyim .1 kerede bitiyor gidiyor .Bu ne böyle .Beynim yandı resmen .Ben de çok yoruldum .
-
soruları kime hazirlatmislar tebrik etmek gerek .Galiba profesörler felan hazirlamis .Kasiyim da kasiyim demiş .Ya zaten normal hazirlasalar max 50 kişi sınavı geçerdi .