Bilgisayar programcılığı ataması yardım ?
-
Arkadaşlar herkesin bildiği gibi günümüz ekonomisinde üniversiteden mezun olan çoğu insan iş bulamıyor artık. İş bulmaya kalksa bile herhangi bir vasıfsız insanın aldığı paranın aynısını alıyor yada vasıfsız insanların çalıştığı işlerde mecburen çalışmak zorunda kalıyor(örnek ben fabrikada beden işçisi olarak çalışıyorum mesleğimde ne kadar iyi olsamda işsizlik yüzünden ). O yüzden bende dedim devlete gireyim kpss çalışarak internette bilgisayar programcılığı kpss atama adında araştırma yapmaya kalktığımda anlamadığım ve kimsenin net olarak yazmadığı bir iki konuya denk geldim.
Kpss 2019/1 merkezi atamalarına baktım 1 tane tekniker 1 tane programcı gerisi memur olarak atanmış ilk sorum bilgisayar programıcısı olamam rağmen neden memur olarak atanıyorum programcı sadece 1 tane tam olarak bu bölümden memur ünvanı olarak atananlar ne iş yapıyor ikinci sorum maaşları her sitede her yerde farklı yazıyor ben haftada 40 saat çalışarak bankaya baktımda elime ay sonunda ne kadar para geçiyor onu öğrenmek isiyorum bir yerde 3 bin yazarken bir yerde 4.200 yazıyor arada çok büyük fark var ama 2 side aynı başlık altında. Tam olarak herşeyi öğrenmeden 10 ay ders çalışıp kazanıp hayal kırıklığına uğramak istemiyorum açıkçası 10 ay işe gitmeden ders çalışmak gelir olarak hem zor duruma sokucak hemde çok fazla zaman ve para kaybına neden olucak şimdiden sağolun. -
@markio03 hocam ilk olarak merkezi atamalar içinde 3001 kodu ile genelde normal memur olarak atanılır ve bu kadrolara tüm önlisans mezunları başvurabilir, aslında size özel ayrılan kadro sayısı örnek veriyorum 2019/1 içinde 2 tanedir. Normal memur olarak atandığınızda yapabileceğiniz iş kurumdan kuruma değişir.
Maaş konusuna gelince o da unvandan unvana değişir fakat 3500 ila 4000 TL arasında bir maaş alıyor olmanız gerekiyor bildiğim kadarı ile. Siz çalışacaksanız atamanız az olduğu için yüksek puan almayı hedeflemek zorundasınız. Zaten merkezi atamalarda alımlar gün geçtikçe azaldı ne yazık ki.