Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@SonMaliyeci onu tam olarak kestiremiyoruz sanırım Tüfe'de
-
@SonMaliyeci bende onu isaretledim hocam emin değildim
-
@Willsmithh teşekkür ederim. Hukuk iyuk ve iik hariç hepsine baktım. Normalde iyi yapılabilirdi. Birde KPSS kapsamında olmayan hukuklara üstün koru okumuştum. Bu kadar fazla çıkmaz diye düşünmüştüm:)
-
- Tck Devlet aleyhine işlenen suçlar;
Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak,
Düşmanla işbirliği yapmak,
Devlete karşı savaşa tahrik,
Temel millî yararlara karşı faaliyette bulunmak için yarar sağlama,
Yabancı devlet aleyhine asker toplama,
Askerî tesisleri tahrip ve düşman askerî hareketleri yararına anlaşma,
Düşman devlete maddi ve mali yardım,
Hangisi değildiri soruyordu asker toplamayı işaretlemiştim mevzuattan kontrolünü sağladım gitti bu soru da baraj işi kritik noktada şuan benim tam fikir birliği sağlayamadığımız zilyetlik sorusundan sürpriz bekliyorum bakalım erken vakitte açıklanacaktır sonuçlar o zamana kadar olumsuz bakıyorum malesef sınava.
Yıl bitti elimizde neler kaldı bir sağlamasını,planını oluşturma vakti geldi herkese bol şanslar tekrardan. - Tck Devlet aleyhine işlenen suçlar;
-
@karagergedan yani cevap ne olacaktı hocam
-
@Willsmithh onu tam hatırlamıyorum işaretlediğim net aklımda kaldı aşağılamalı bir şık varsa odur büyük ihtimalle
-
@karagergedan TC hukümetini düşürmeye teşebbüs vardı ? bu TCK da var hatta girdiğimiz hukuk fakülteside sempozyumu vardı bu hafta
-
@Willsmithh O zaman cevap bu olabilir çünkü Tck 5.bölümdeki
Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar başlığının içinde söylediğiniz şık -
@karagergedan buna çalışmıştım. Çok kolaydı. Soruda direkt olanı yapıp geçtim. Oysaki olmayanı soruyordu. Diğer şıkları okuysaydik kacirmazdik:(
-
neyse arkadaşlar eğer çok büyük herkesi yanıltan bir soru olmadığı müddetçe ben kaldım 14 de çok zor diğer derslerden nerden baksan 1-2 kaçırmıştım MTA da iktisat burda HUKUk barajı üzdü sonuçlar açıklanınca görüşmek üzere
-
@Willsmithh MTA’da bende de ingilizce:(
-
@Sivka27 hocam valla mülakat göremicez 92 puanla böyle sınav şansı oldukça bu baraj meseleler yıktı beni
-
@Sivka27 esnekliği etkileyen en önemli unsura ne dediniz
-
@beveridge-eğrisi gelir en önemli dediği için
-
@beveridge-eğrisi harcama içerisindeki payı veya gelir mi ne vardı. Onu yaptım.
-
@beveridge-eğrisi Ben ikame malın olması yaptım. Gelir içindeki pay beni çok düşündürdü ama ikamesi olmayan zorunlu bir ihtiyacın gelir içinde ne kadar yer tutarsa tutsun fiyatı arttığında o fiyata tepki gösterilemez dedim. Ama ikame mal olduğunda kesin olarak esneklik artıyor kişide. İkame mal gelir içerisindeki payın önüne geçer diye yorumladım
-
@Ricardo06 Hocam a şıkkı geçen seneye göre enflasyon artmıştır diyordu B şıkkında enflasyon artmıştır diyordu iki şıkkıda aynı yorumladım öyle olunca reel fiyatlardaki artış dedim.
-
@SonMaliyeci pardon hocam ben geçen seneye göre enflasyon artmıştır dedim o zaman şıklar birbirine benziyordu
-
@beveridge-eğrisi ikame mal yaptım hocam nettende araştırdım en önemli etken ikame edilebilir olmasıymış
-
@SonMaliyeci sizinle aynı düşündüm bende reel olarak artış dedim hocam