Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2019
-
@Sivka27 soruda hakların kullanılması: Dürüstlük olacaktı.
Yukarıda sehven kazanılması yazmışım.
-
@rassal kıdem tazminatında doğruyu soruyordu. Evlene es 1 yıl içinde fesih ederse tazminat alır.
10 yıl zamanaşımı 5 yıla düşmüştü o nedenle o da yanlıştı.
-
@Sivka27 navlun sorusundan eminmisiniz navlun sözleşmesinde egemenliğin taşıyıca geçmemesi gerekiyor diye biliyorum
-
@Sivka27 TCK sorusunu hatırlıyormusunuz doğru şıkkı
-
@Sivka27 o zaman ben soruyu yanlış okuyup doğru şıkkı işaretlemişim.
-
Gemide ihtiyati haciz kısmıyla ilgili; Sigorta pirimi mi? Katılma payı mi? Sigorta tazminatı mi yer alıyordu öncüllerde?
-
Arkadaşlardan biri kurumu aramış sınav kitapçığı yayinlanmayacakmis direk haftaya sonuçlar açıklanır demişler
-
Hocam medeni sorusunun cevabı hangisi şimdi anlayamadım kol saati sorusunun cevabı nedir
-
@ankara0648 ben her halükarda iyi niyetliyse 5 yılda kazanır gibi bir şık vardı onu yaptım
-
@rassal a) Taşıma deniz yoluyla yapılmalıdır.
b) Yük taşıması üstlenilmiş(taahhüt edilmiş) olmalıdır.
c) Yük, taşımayı üstlenen kişinin egemenliğine geçmemelidir.
d) Taşıma karşılığı bir navlun bedeli ödenmelidir.
Hocam bda egemliğine geçmemelidir diyor yani zilyedliğine
-
@Willsmithh @rassal
Dostum yapmayın lütfen soruları hatırladığınız şekilde adeta yeniden yazıyorsunuz.Yorucu bir dönemdi hak veriyorum ama şüpheye düşürmeyelim kimseyi.
Soru köklerinde olumsuz hiçbir ifade yoktu.
@rassal arkadaşın yazdıklarının aynısı şıklarda vardı ayrıca sadece eşya taşınır ibaresi vardı ki cevap zaten bu olacak.Sadece eşya taşınmaz.- Türk Ticaret Kanununa göre, yolcu taşımacılığı dışında, taşınması mümkün olan bütün maddi
şeyler navlun sözleşmesine konu olabilir. Danıştay’a göre de taşınan şeyin yük ya da yolcu olması navlun sözleşmesinin kapsamını değiştirmemektedir. *
- Türk Ticaret Kanununa göre, yolcu taşımacılığı dışında, taşınması mümkün olan bütün maddi
-
@karagergedan eyvallah hocam iyi oldu hocam tck sorusunu hatirliyormusunuz
-
@karagergedan aynen. Mutlaka eşya yazıyordu. Eşya ile yük ayni anlama gelmiyor.
-
@Willsmithh maalesef ceza özelin şıkları dahi okumadım. Direkt İşaretleyip geçtim. Çok iyi çalışmıştım hataya düştüm burada:)
“Ben yabancı devlet aleyhine silah toplama” yaptım. Ama bu olmayacaktı. Çünkü kanunda düzenlemesi var. Soru sanırım yanlısı soruyordu. -
@Sivka27 Burada da çoğu cevap yanlış birkaç sayfa önce sorular tartışıldı iyiniyetle ekleme yapılacaksa ön iletileri okuyun ona göre kendi iletinize eklemeler yapın lütfen.
Ben yaptım olduyla, doğruları eğip bükmekle yardımcı olunmuyor dikkat edelim. -
Hocam eşya hukuku sorusunun cevabı nedir emin sıfatı ile zilyed olan şık mı
-
@Sivka27 o soru değil hocam diğer kanunilik ilkesi ile.ilgili 2 tane uzun sık vardı
-
@Willsmithh Kanunililikle ilgili sucun unsurlarında tespit edilenlerle ilgili indirimli bir seyler yazıyordu.
O olacaktı.
Şıklarda kısmın hatırladıklarım;
-Yorum yasağı
-Kanunilik
-Belirlilik
-Kanundan yazmayan suç ne arttırılır, ne azaltirilir vs. Diyordu.Başka ceza sorusu var miydi ki?:)
1-Ceza Kanunilik
2-Ceza özel vardı. -
@ankara0648 en son alan kişi mülkiyetini kazanamaz ibaresi olan şıkkı yaptım.
-
@Sivka27 tamamdır hocam uzun bir sıktı hatta baraj olunca her sotunun önemi artıyor yine