Seneye için alan Ankara da alan kursu önerisi
-
@Yasin32 Maddi durumunuz iyiyse çok mantıklı. İmkanları her yönden çok geniş bu şehrin. Ama çok pahalı işte. Kira pahalı, yurt pahalı. Bir de dersane parası...
-
@Simurgx hocam çok teşekkür ederim benim için çok faydalı güzel bilgiler verdiniz
-
@soguknevale haklısınız hocam acaba ortalama aylık kaç paraya patlar Bi bilginiz var mı
-
@Yasin32 Vallaaa bilemiyorum aslında, Ankaralı değilim ama kiralar çok uçuk 800 falan diye biliyorum ortalama, emin değilim. Yapracık tarafında 400 tl civarında bulunur ama çok çok uzak. Dersane fiyatlarından da haberim yok ama aylık 500 olsa, yeme içme faturalar derken 1500'ü geçer. Yurt desen onlar da pahalı
-
Bu sene Ankara’da dershaneye gitmiş biri olarak bence evde çalışmanız daha mantıklı Hocam. ne öğrendiniz diye sorarsanız 3/4 dersten verim almışımdır diyebilirim size sadece gerisini hep kendimiz tamamladık hatta dershane kaynakları bile o kadar yetersizdi ki her dersten başka kaynaklar aldık. Monopol dershanesine gittim bu arada. Ankarada yaşamamıza rağmen kitaplara verecek 50/100 liramız bile olmadığı için hep fotokopi almak zorunda kaldık. Dershane Ortamında sürekli birileriyle tanışıyorsunuz ve ister istemez etkileniyorsunuz kütüphane deseniz o da aynı. Gitme gelme bile her türlü vakit kaybı şahsen ben su an evden dışarı adım atmıyorum evde çalışıyorum. Artık internet elimizin altında YouTube’da her türlü dersin videosu var, internette her türlü kitabın satışı var. Zaten çok soru çözdükçe oturuyor her şey. Buraya gelince her türlü masrafınız olacak. Kira, dershane, her gün dışarıda yeseniz aylık 500 e yakın yeme içme gideriniz olacak evde yemek yapayım deseniz vaktinizde alacak. Ben ve dershaneye düzenli giden arkadaşlarım hepimiz 80-85 böyle puanlar aldık. Dershaneye gitmeyip evde video izleyerek çalışan bir arkadaşımız 93 aldı. Tabi evde çalışıp çalışamayacağınız konusunda bir şey diyemem ama bu şehir bu süreçte insanı yoruyor. Psikolojik olarak Ankara’da yarışta olduuunuzu hissedebilirsiniz ama zaten KPSS süreci tamamen yarış ve bu sınava her sene hazırlanan binlerce insan oldugunu biliyorsunuz orada da hissedebilirsiniz bence. Yapabileceğinize inanırsanız mekan falan fark etmez her türlü iyi puanlar alırsınız hocam başarılar şimdiden.
-
@asımus hocam çok teşekkür ederim çok güzel açıklamışsınız Allah hepimizin yardımcısı olsun başarılar dilerim
-
@asımus hocam analiz iktisat nasıldı?Monopolun kaynakları iktisatta yetmedi mi?
-
@zenginmemur bence kitaplar aşırı detay onlara vakıf olacam diye diğer dersler zayıf kalıyor
-
@zenginmemur Hocam Açıkcası biz bi kere çözdük ve bir daha da kapağını açmadık o kitabın çünkü aynı sorular başa dönüp duruyor iktisatı hiç bilmeyen birisi açısından öğretici olabilir çünkü soruların açıklamaları cok uzun ama biz sevemedik. Hatta piyasada nasıl bu kadar adı geçiyor ona bile şaşırıyorduk. Economicus ve tufan Samet hocanın kitabını cok tavsiye ediyorlar bu sene onlardan ilerleyeceğim ben. Özellikle bu KPSS sonrası economicus soru tutturması açısından çok methedildi zaten biz monopolün kaynakları yerine tufan Samet hocanın ders notlarını bulup onlardan çalışmıştık bizimkiler cok eksikti zaten artık KPSS’nin de formatı değişiyor garip sorular geliyor o yüzden analize bağlı kalıp ilerlemenizi tavsiye etmem
-
@Yasin32 Parana yazık otur evinde çalış. Bir sürü video var gayet faydalı olur. Umut tacirlerine paranı kaptırma.
-
Kpss kursu mükemmel değildir ama mükemmel için arayış içinde olanlara bir kapıdır. Hiç kursa gitmeden de bu mükemmeli yakalayanlar olur mu? Elbette olur ama bu herkes için aynı şekilde mı olur? Bunun cevabı kendinizde. Ben kendim de sistemimi kurarak mükemmeli yakalarım diyorsanız kursa falan gerek yok. Ama yok beni sürekli motive edecek bir bahane gerek diyorsanız, onun kaynağı da kurslar.
-
4t kesinlikle tavsiye etmem dersi görür çıkarsın onun dışında hiç birşey yapılmıyor hocalar iyidir eğer dersine girerse you tube dan farksız kayıttan sonra işine gelirse modu var öğrenciye yönelik bir kurs araştırmalısınız