ÖSYM'nin KPSS Yeni Puan Sisteminin Ayrıntılı Analizi!
-
@odtüsbky keşke kurumlar insafa gelsede hangi puan türünden alacaklarını yds şartı koyucaklarmı koymayacaklarını onu söyleseler çok güzel olur böyle bi ihtimal barmı yapabilirlermi kurumlar bunu?
-
Ben kurumlarin 50yds şartı koyacağını düşünmüyorum. Sadece yine üst kurullar değişmez 70 yds isterler. Yeni sistem hayırlı olsun
-
YDS'nin ağırlığının puan türlerinden çıkarılması iyi bir şey gibi görünüyor fakat şöyle de bir handikap var.
Misal, bir kurum belirli bir Yds puanı istemeden , YDS'nin %20-30 gibi bir ağırlıkta olduğu puan türleriyle ilana çıkıyor. Bu durumda Yds puanı olmayan kişiler, bu aradaki farkı başka derslerden daha fazla net yaparak kapatabiliyordu. Ağırlık kalkınca ve direk YDS puanı istenince, puanı olmayan arkadaşların diğer alan derslerini iyi yapmasının önemi kalmıyor.
Tabii daha ilanlar gelmeden tahminler üzerinden konuşuyoruz. Bana göre ağırlık olarak YDS'den %20 ve üzerinde puuan isteyen kurumların en az 50 yds şartıyla ilana çıkacaklarını düşünüyorum
-
bende öyle düşünüyorum inş guy vmy ile mhuy da yds şartı koymazlar valla yanarız
-
@Antimülakat kardeşim dediklerinin bi cogunda haklisin ama. Kpss A alimlari diyoruz bence b grubu ve ing cok etkiliyordu. veya parça parca etkilemeler cok oluyordu. (ornek 0.10 0.10 hep bence o biraz hakkaniyetizdi.) böyle alan yapan biraz daha hakkini alacak gibi duruyor tabi ilanlarida görmek lazım bekleyip göreceğiz hayirlisi.
-
Yeni puan türündeki P39 çok acayip değil mi? KPSSP39
gk0,20
gy0,20
çeei 0,60sizce bu puanla ilana çıkacak olan kurum ve pozisyon ne olacak. zira ben elimi kolumu sallaya sallaya 90 kusür alacam bu puan türünden hem de hiç çalışmadan.
-
@bazarov belki sonraki ÇASGEM Eğitim uzmanlığı burdan gelebilir.
-
@paretowilfredo bence bu sistem de adaleti sağlayamadı. örnek üzerinden gidelim. doğru dürüst ekonomi bilgim yok diyelim. Hatta sıfıra yakın. Ama bomba gibi iş hukuku vs biliyorum. Sınavdan 95 i alıyorum. Giriyorum Çasgem sınavına adam bana ekonomi de soracak haliyle e ben yine bilmiyorum. haliyle bilenlerin önüne geçmiş oldum. sınavı kazanamıyorum doğal olarak. arkamdaki ortalama ikt hukuk ve çeei bilgisine ve puanına sahip adam da öylece bekliyor.
-
Cok daha hakkaniyetli oldugu görüşündeyim yeni sistemin ama boyle boş işler pesinde koşup devamli degisiklik kovalamak yerine keske enerjilerini binlerce gencin hakki olan kadrolara ilanlara verseler..
-
ya çıkmam çıkmam bir dışarı cıktım ortalık yıkılmış. yazılanları baştan sona hepsini okudum. şuanda 2 grup var elinde yds puanı olmayan ile olanlar diye ayırabiliriz.
YDS OLMAYAN ; arkadaşlar çok seviniyorsunuz fakat dipsiz bir kuyuya giriyoruz farkında mısınız teklikenin ? eski sistemde bile 95 alan adamlar yds olmadıgı için sınava giremiyor. bu dipsiz kuyunun sonunu şöyle düşünün bir ; maliye bakanlıgı bir açıklama yapıyor taşra kadrolarımız için ön koşul yds 50 merkezler için 70 ? sen kpssden 99,98 alsan ne yazacak ?
YDS OLAN ; arkadaşlar hele hele +70 olan adaylar üzülüyor şuanda fakat bu sistemde 75 e kadar iner puanlar çünkü millet azim yapıp alan kasacak yds yi es geçecek.benim gibi 50-55-60 alıp şuanda yds kursuna gidip , kitap alıp , emek verip çalışan arkadaşlarında moral bozmayıp bir an önce 70 seviyesine cıkmaktır.(örnegin sgk bir kaç kadroda 60 yds istedi , vakıflar genel müdürlügü 50 yds istedi 2015 de kalkınma bankası 50 yds istedi v.b. aklıma gelen +70 leri saymıyorum bile ) kısa zamanda zarar görüken uzun zamanda karlı bir iş haline dönüşebilir arkadaşlar. nacizane düşüncelerim budur. @Antimülakat @odtüsbky dostlar katılır mısınız bilmem ?
-
şunu da ifade etmek isterim , hali hazırda Allah nasip ederse halkbank mülakatına girecez. görevlendirme yerlerinden biriside şube olacak ve şubede çalısacak adaylar için bile +40 yds seviyesinde eleman istiyorlar.
-
@ncbb kardeşim senin yorumdan sonra YDS kursundan kaydımı almaktan vazgeçtim KPSS sonrasına bıraksam mı diyordum ama başlamışken gidelim artık
-
@Hipokrat aman kardeşim. '' nacizane düşüncelerim budur. '' diye sonuna ekledim. düşün taşın mantıklısı ne geliyorsa.
birde eksilenecek ne yazdım onu anlamadım :S malum yerdeki (-) buraya dadanmış heralde
-
@ncbb ben de artıladım kardeşim rahat ol ekside tutmayız seni
-
@Keymarsh eksiye artıya takılmam hocam ben fakat şok oldum. benim umrum değil ben ydsden 7 soru fazla yapsam dış işleri hariç her kuruma yetecek yds puanım olacak. benim sevdiğim tanıdıgım dostlarım var emeklerinin çöp olmasını istemiyorum adam gözleri bozdu sacları döktü.
-
@ncbb kardeşim görüşlerinde haklsin ama belli başlı kadrolarda yds şartı en azindan 3 4 sene değişmez gibi.
-
@atiba olmaz denilenlerin hepsi oldu ve bu gözler gördü hocam
-
@ncbb yds'si olmayanların kıskançlığıdır takmaman en iyisi hocam. Benimde yok Yds, 50 civarlarında ama olsun diye uğraşıyoruz işte. Yorumun çok yerindeydi.
-
@ncbb o zaman hakkimizda hayırlısı
-
@Keymarsh hocam '' Carpe Diem(anı yaşa) '' mantıgıyla gitmememiz lazım.kimse kimseyi kıskanmaması lazım fakat olmuyor işte ne diyeceksin.